Το διήμερο της 4ης & 5ης Νοεμβρίου 2022 έγινε στη Λευκωσία της Κύπρου κοινή συνεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας, διά του Προέδρου του κ. Μιχαήλ Νικολάου, ο οποίος και παρενέβηκε με τοποθετήσεις, που άπτονται νομικών θεμάτων, που αναπτύχθηκαν εκεί.

 

Μετά δε από τις εργασίες αυτές, εγκρίθηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων και επιπλέον εκδόθηκε κοινό ψήφισμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνεται μνεία για τη δημιουργία νέου μετώπου κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού, καθώς και την καταδίκη της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο, που συνιστά έγκλημα πολέμου, κατά παράβαση του άρθρου 49 (6) της 4ης Συνθήκης της Γενεύης του έτους 1949.

Επιπλέον, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, έλαβε χώρα και συνέδριο με θέμα «Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο», κατά το οποίο: α).Απηύθυναν βιντεοσκοπημένους χαιρετισμούς οι πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου και β).Μεταξύ των εισηγητών ανέπτυξαν αντίστοιχα θέματα οι: Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας («Οι χάρτες της Ανατολικής Μεσογείου») και Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, τ. ΥΕΘΑ («Θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο: ευκαιρίες και κίνδυνοι υπό τις υφιστάμενες συνθήκες»). Αναλυτικά, για όσα συζητήθηκαν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προστρέξουν στην ιστοσελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top