Με μήνυμα που απέστειλε και αναγνώστηκε στην Ημερίδα ενημέρωσης: «Η σήραγγα των Θεοδωριάνων-Μελισσουργών και η Οδική Ενοποίηση των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων», ο Γιώργος Στύλιος τοποθετήθηκε για το ζήτημα των συγκοινωνιακών υποδομών στις ορεινές περιοχές του Νομού της Άρτας και ειδικότερα των Τζουμέρκων. Υπενθυμίζοντας πως είχε δώσει το παρών στην αντίστοιχη ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως λόγω καταγωγής αλλά και έχοντας μεγαλώσει στα ορεινά γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες πρόσβασης που διαχρονικά αντιμετωπίζει η περιοχή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως για δεκαετίες η πολιτεία δεν επένδυσε στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών στην περιοχή μας.  

Αναφερόμενος στο καθαυτό θέμα της ημερίδας: την ενοποίησης των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, υπογράμμισε πως η συνολική αναβάθμιση του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων, η ένωσή τους με τους μεγάλους συγκοινωνιακούς άξονες της χώρας μας, αποτελούν προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε, επιπλέον, πως οι νέες συγκοινωνιακές υποδομές και η σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια Οδό αποτελούν στρατηγικές επιλογές για τις οποίες εργάζεται και προωθεί την υλοποίησή τους.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός σημείωσε την υποστήριξή του στο έργο της οδικής ενοποίησης των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων και τη διάθεση του να συνεργαστεί για να γίνει πράξη. Δηλώνοντας πως: «έχω μεγαλώσει και ζήσει τα παιδικά μου χρόνια στα ορεινά. Γνωρίζω τα Τζουμέρκα και τις διαχρονικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζω, όμως, και τους ανθρώπους τους και τις δυνατότητές τους. Η μάχη για περισσότερες και καλύτερες και υποδομές είναι και δική μου μάχη. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια υπόσχομαι πως θα είμαι δίπλα σας. Το έχω πει, το γνωρίζεται: ζούμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί».

Η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Μελισσουργών «Ο Αϊ Μάρκος»και Θεοδωριάνων «Η Κωστηλάτα» έλαβε χώρα την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19:00 στο Επιμελητήριο Άρτας.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top