Η πολύμηνη «πολιορκία» που δέχτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, γύρω από τις επιλογές του, για αξιοποίηση του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ της Άρτας, για χρήσεις που δεν καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όλα δείχνουν ότι έφεραν αποτελέσματα.

Και μάλιστα μετά την έμμεση, αλλά σαφή συμβουλή – υπόδειξη του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, προς τον κ. Τσιρογιάννη για αναζήτηση άλλων επιλογών, κυρίως αναπτυξιακών επιλογών, για το ΞΕΝΙΑ, άνοιξε ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και δια στόματος του κ. Τσιρογιάννη, μετά από σχετική ερώτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα, μετά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου και παρά το γεγονός ότι «έτρεξαν» οι διαδικασίες δημοπράτησης αυτού του έργου (θα κατατεθούν ενστάσεις ακύρωσης), ο Δήμαρχος θα αλλάξει «ρότα» και «προσώ ολοταχώς», θα αναζητήσει λύση, σε πλαίσια άμεσης και ολοκληρωμένης τουριστικής αξιοποίησής του.
Μόλις σχηματισθεί η επόμενη κυβέρνηση (όπως δείχνουν τα πράγματα αυτοδύναμη από τη Ν.Δ.), θα έρθει το θέμα για λήψη σχετικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα και με προσωπικές παραστάσεις του, αλλά και άλλων παραγόντων, θα διεκδικήσουν αλλαγές των σχεδίων αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ.
Για αυτή την αλλαγή πλεύσης, ο κ. Τσιρογιάννης δέχεται πιέσεις και από το δικό του περιβάλλον και από τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και από τα σχετικά μηνύματα που εισπράττει ως διεκδικητής και πάλι του δημαρχιακού αξιώματος, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης ήταν και είναι υπέρ της τουριστικής αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ, αλλά τα γνωστά γεγονότα που προέκυψαν, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, τον υποχρέωσαν σε συμβιβασμούς, πέραν των θελήσεών του.
Πέραν των προαναφερόμενων, υπεύθυνοι τεχνικών εταιριών της περιοχής, με «βαριά» και «ασήκωτα» βιογραφικά στις κατασκευές μεγάλων έργων στην χώρα μας, κάνουν λόγο για «ύποπτα παιγνίδια», όσον αφορά τους όρους της δημοπράτησης αυτού του έργου, που απέκλεισαν τη δική τους συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Κάποιοι μάλιστα μίλησαν και για όρους που… «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένες τεχνικές εταιρίες, αποκλείοντας όλες εκείνες που δραστηριοποιούνται στην Άρτα και ίσως και στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Θέση πάνω σε αυτό το θέμα πήρε και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ, ο οποίος μας δήλωσε σχετικά: «Έχουν ριζικά αλλάξει τα δεδομένα, όσον αφορά την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ. Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες και προοπτικές τουριστικής αξιοποίησής του, που ήταν και ο αρχικός προορισμός του. Ακόμα δεν μπορούμε να επιμένουμε και να κωφεύουμε στις θελήσεις της τοπικής κοινωνίας, γι’ αυτό το θέμα. Στο Δημοτικό Πρόγραμμα του συνδυασμού μας «ΑΡΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΜΑΖΙ», η τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top