Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στον αγώνα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Κατά του καρκίνου του δικού μας, της μητέρας, της αδελφής, της κόρης μας, της συναδέλφου, της καλύτερής μας φίλης.  Όλες οι γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο και όσοι τους κρατούσαν το χέρι στη διάρκεια αυτής της μάχης, αποτελούν πρότυπα δύναμης, ελπίδας και διάδοσης του μηνύματος ότι έχουμε χρέος προς τον εαυτό μας η πρόληψη να αποτελεί προτεραιότητα.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας «ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ» και ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας, θέλοντας να αποτελέσουν έναν «κρίκο» σε αυτή την αλυσίδα ευαισθητοποίησης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιππιάδας.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης διαβάστηκε μήνυμα της προέδρου του Συλλόγου Επιστήθιοι Φίλοι κ. Αγγελικής Τσιρογιάννη- Μιλτιάδους η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία, η ζωή, και μέσα από την πρόληψη αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες να την διατηρήσουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα». Η κ.Τσιρογιάννη παρατηρώντας την αυξημένη ανταπόκριση των γυναικών τα τελευταία χρόνια σε πρακτικές πρόληψης τόνισε ότι «επιτέλους εμείς οι γυναίκες παραμερίζουμε τον φόβο και κοιτάζουμε τον καρκίνο κατάματα, όπως του αξίζει για να είμαστε νικήτριες».

Η Αντιπρόεδρος των Επιστήθιων Φίλων κ. Αφροδίτη Κράββαρη και η Γραμματέας κ. Ουρανία Παλιάτσου ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις των Επιστήθιων Φίλων σε θέματα πρόληψης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των ανθρώπων που νοσούν.  Η κ. Σπυριδούλα Χουλιάρα, γυναικολόγος-μαιευτήρας και αρκετά χρόνια εθελόντρια στον Σύλλογο Επιστήθιοι Φίλοι, στην ομιλία της ενημέρωσε τις γυναίκες για την μεγάλη σημασία και τους τρόπους της πρωτογενούς πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη πραγματικά σώζει ζωές

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φιλιππιάδας κ. Δώρα Παπαϊωάννου.  Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο γυναίκες δώρισαν τα μαλλιά τους με την βοήθεια της εθελόντριας κομμώτριας κ. Δήμητρας Θάνου ώστε να διατεθούν για δημιουργία περουκών για άπορες γυναίκες που κάνουν χημειοθεραπείες.

Οι δύο σύλλογοι, Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Άρτας «Επιστήθιοι Φίλοι» και  Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ηχηρά σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα ότι «αν σεβόμαστε και αν αγαπάμε τον εαυτό μας θα πρέπει οπωσδήποτε η πρόληψη να είναι το πρώτο μας μέλημα. Ας είμαστε πιστές στο ετήσιο ραντεβού μας για μαστογραφία. Ας καταπολεμήσουμε τον φόβο και ας αντιμετωπίσουμε τη ζωή με αισιοδοξία, δύναμη και γνώση».

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top