Με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κώστα Κυρανάκη, αρμόδιο επί θεμάτων Κτηματολογίου, συναντήθηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας Μιχάλης Νικολάου, ως μέλος 3μελούς αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η Γενική Διευθύντρια του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, τέθηκαν δε εκ μέρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας διάφορα καίρια ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, της Κτηματογράφησης, της παράτασης διορθώσεως κτηματολογικών εγγραφών, υπηρεσιακής κατάστασης υπαλλήλων κλπ.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα διάφορα θέματα που εθίγησαν, ειδικότερα δε, ως προς το θέμα της ανωτέρω παράτασης, διαφάνηκε μεν η θετική πρόθεσή του, πλην όμως ακόμα δεν έχει δοθεί επίσημη ανακοίνωση. Ειδικότερα, από το Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας τέθηκε το θέμα της πλήρους στελέχωσης του Κ.Γ. Άρτας, ενόψει και της εντάξεως σε αυτό των περιφερειακών Υποθηκοφυλακείων Τζουμέρκων (Αγνάντων) και Δροσοπηγής (Βουργαρελίου), καθώς και η αναγκαία μεταφορά της Υπηρεσίας σε νέο κτίριο. Για τα θέματα αυτά, δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, που άλλωστε αφορούν και τα περισσότερα κτηματολογικά γραφεία της χώρας, ως προς δε της μεταστέγασης του Κ.Γ. Άρτας, αυτή θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα σε νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα επί της δημοτικής οδού Μαξ. Γραικού, όπως διαβεβαίωσε και ο Γενικός Διευθυντής του Κτηματολογίου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας συνδιοργανώνει με το Δήμο Αρταίων και την Εταιρεία Ελληνικών Θεμάτων εκδήλωση με θέμα «100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ».

Το θέμα αυτό, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, λόγω του αντικτύπου της συνθήκης, όχι μόνο στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και σε άλλες χώρες, θα παρουσιάσουν τρεις εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ήτοι οι Κωνσταντίνος Φίλης (καθηγητής διεθνών σχέσεων), Βίκυ Φλέσσα (δημοσιογράφος – κλασική φιλόλογος) και Μανώλης Κωστίδης (δημοσιογράφος).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πόλη της Άρτας το Σάββατο 4η Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30΄ στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»  και θα επακολουθήσει συζήτηση.

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top