Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων έχει δώσει μεγάλη έμφαση στον τουρισμό, με στόχο την ανάδειξη του Δήμου και της πόλης μας σε τουριστικό προορισμό. Ένα ζήτημα, το οποίο διαχρονικά αποτελεί στοίχημα για την περιοχή μας, έχει τεθεί σε προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, μαζί με την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Λυγούρα, έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα στον Δήμο μας, θέτοντας ως στόχο την ένταξη της Άρτας στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Συναντήσεις

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού προχώρησε σε επισκέψεις σε όλα τα μνημεία της πόλης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Παρηγορήτισσα, στο Λαογραφικό και το Ιστορικό Μουσείο του Μ/Φ Συλλόγου Σκουφά.
Συναντήθηκε με φορείς και Συλλόγους που παράγουν πολιτισμό, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τουριστικό προϊόν με στοχευμένη προβολή. Είχε συνάντηση με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων κας Ντορίτας Κοντογιάννη, καθώς και με ιδιώτες επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού. Ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου αναφορικά με τις δράσεις τουριστικής προβολής έως σήμερα, τη στόχευση που υπήρχε, τη συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις καθώς και το τελικό αποτύπωμα από τις δράσεις αυτές.

Σχολικός Τουρισμός
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προαναφερθέντων συναντήσεων η κ. Λυγούρα ξεκίνησε ταυτόχρονα  ενέργειες και επαφές για την προώθηση του Σχολικού Τουρισμού στον Δήμο. Αυτή τη στιγμή  βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές 3ήμερης διάρκειας  με 2ήμερη διανυκτέρευση περισσότερων από 1.000 μαθητών από σχολεία της Περιφέρειας Αττικής στην πόλη μας.

Για πρώτη φορά τουριστικά αναμνηστικά δώρα με το αποτύπωμα του Δήμου Αρταίων

Για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν σε Δημοτικό κατάστημα τουριστικά αναμνηστικά – όπως μικρά σουβενίρ, καπελά, τσάντες και t-shirts -  που θα φέρουν  το αποτύπωμα του Δήμου Αρταίων. Στόχος οι επισκέπτες φεύγοντας να πάρουν μαζί τους ένα ενθύμιο από την εκδρομή τους στην πόλη μας και ταυτόχρονα αυτά τα ενθύμια να αποτελέσουν μια διαφημιστική προβολή και για μελλοντικούς επισκέπτες. Μια εξαιρετική ιδέα για την προώθηση της τοπικής ταυτότητάς μας και κουλτούρας.   

Μ. Λυγούρα: Ενισχύουμε τον σχολικό τουρισμό

Αναφερόμενη στους τρόπους ανέλιξης του τουρισμού στον Δήμο μας η κ. Λυγούρα δήλωσε: «Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση  σχολικών εκπαιδευτικών εκδρομών 3ημερης  διάρκειας με 2ημερη διανυκτέρευση στην πόλη μας. Πάνω από 1.000 μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας Αττικής θα επισκεφθούν την πόλη, θα διανυκτερεύσουν, θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα, θα διασκεδάσουν, θα κάνουν τα ψώνια τους. Οι σχολικές εκδρομές και εν γένει ο σχολικός εκπαιδευτικός τουρισμός είναι πρώτης προτεραιότητας μιας και ο τόπος μας έχει όλα τα εχέγγυα για μια ασφαλή, εκπαιδευτική και ευχάριστη διαμονή για μαθητές κάθε ηλικίας.  Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι  να ενισχύσει και τον εσωτερικό σχολικό τουρισμό, ώστε και οι μαθητές του νομού να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα μνημεία και τα αξιοθέατα της Άρτας. Στόχος μας  είναι επίσης να αξιοποιηθούν πλήρως οι φυσικές και ιστορικές πλούσιες πηγές του Δήμου μας».

Χρ. Σιαφάκας: Βγαίνουμε από την απομόνωση

Ο κ. Σιαφάκας υπογραμμίζει τη σημασία του σχολικού τουρισμού, καθώς θέτει την Άρτα στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Αποτελεί για μας στόχο η επίτευξη της εξωστρέφειας.  Οι επαφές μας με τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες του χώρου είναι συνεχής. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την έξοδο από την απομόνωση η επίσκεψη 1.000 και πλέον μαθητών στην Άρτα την άνοιξη.  Ο Σχολικός τουρισμός έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι βάζουμε στο κάδρο παιδιά και εφήβους, τους αυριανούς ενήλικες που θα έχουν αποτυπώσει στη σκέψη τους τον τόπο μας.
Ήδη βάζουμε την Άρτα στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Ο Δήμος μας  έως τώρα δεν έχει τύχει της αξιοποίησης που του αξίζει. Στοχεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αμβρακικός και ορεινός όγκος, μνημεία κλασικά και βυζαντινά, τόποι που μόνο όμορφες αναμνήσεις  έχουν να αφήσουν στον επισκέπτη. Θα αναδείξουμε τον Δήμο μας απ’ άκρη σε άκρη. Βγαίνουμε από την απομόνωση».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top