Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Χρήστου Γιώτη

Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας και ο Αντιδήμαρχος  Αθλητισμού, Χρήστος Γιώτης, προκειμένου να ενημερώσουν τα ΜΜΕ και τους πολίτες για την πορεία των αθλητικών γεγονότων που θα λάβουν χώρα στην πόλη μας, αρχής γενομένης με τον 8οΗμιμαραθώνιο Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού».

Ο κ. Σιαφάκας αναφερόμενος στις διοργανώσεις επισήμανε: «Ο Δήμος μας ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθωνίου «Ο Δρόμος του Γιοφυριού», αλλά και με μια σειρά πολλών άλλων αθλητικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα.  Η συνεργασία μας με μεγάλες Αθλητικές Ομοσπονδίες είναι θεμελιώδης για την προώθηση της υγιούς ζωής και της ενίσχυσης του αθλητισμού στο Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη χαρά της για την ανταπόκριση των αθλητών και των εθελοντών».

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού αναλύοντας  τις διοργανώσεις  είπε: «Ο 8ος Ημιμαραθώνιος, μαζί με όλες τις άλλες αθλητικές δράσεις,θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου, ξεκινώντας όπως κάθε χρόνο από το Κάστρο της πόλης  και διασχίζοντας τους πιο εμβληματικούς δρόμους μας θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία.

Στόχοι και Προσδοκίες
Με αφορμή τον 8ο Ημιμαραθώνιο αλλά και όλες τις άλλες αθλητικές διοργανώσεις για τις οποίες γίνεται εκτενή αναφορά παρακάτω δίνεται η  ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τις φυσικές τους ικανότητες, αλλά και στην  κοινότητά μας να ενωθεί και να γιορτάσει την υγεία και την ενεργό ζωή. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η προβολή και το άνοιγμα της πόλης μας, μιας και πολλοί αθλητές θα επισκεφθούν την Άρτα.
Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν ή να παρακολουθήσουν όλες τις γιορτές του αθλητισμού.

Οι διοργανώσεις
Στη συνέχεια ο κ. Γιώτης ανέφερε όλα τα αθλητικά γεγονότα που θα διεξαχθούν στην πόλη της Άρτας το επόμενο διάστημα και που είναι:
21- 22-23  Μαρτίου: Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 Κοριτσιών  - προημιτελική φάση.
21-25 Μαρτίου: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό στο παραποτάμιο Πάρκο Άρτας.
30 και 31 Μαρτίου: 8ος Ημιμαραθώνιος – Δρόμος του Γιοφυριού.
30 Μαρτίου: Ημιτελικός του Πρωταθλήματος Μπάσκετ  Κορασίδων Β/Δ Ελλάδας.
26-28 Απριλίου: Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και ανοιχτών διασυλλογικών αγώνων.
29 Απριλίου έως 4 Μαΐου: Διεξαγωγή προπονητικού camp του ομίλου φιλάθλων Κολύμβησης Νέας Ιωνίας.
6-12 Μαΐου Final 8 , πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων, τελική φάση.
17-18-19 Μαΐου: Arta 5 scale, Διεθνές show Μοντελισμού. 5η Έκθεση Στατικού Μοντελισμού, με συμμετοχή 14 χωρών έως τώρα.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Αrta’s NightRun με τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
26-27-28 Iουλίου: Διάπλους Αμβρακικού.
24 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου:  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Βόλεϊ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Artacitytrial
Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα tennis.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης, παρέμβαση και χαιρετισμό μέσω διαδικτυακής σύνδεση, έκαναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ - Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελος Λιόλιος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, κ. Περικλής Μπακοδήμος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, κ. Δημήτριος Γαλήνας.
Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την πρωτοβουλία του Δήμου και επισήμαναν τη σημασία της αθλητικής δραστηριότητας για την υγεία και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.
Η διαδικτυακή παρουσία των αθλητικών παραγόντων αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της σημασίας που αποδίδεται στην αθλητική δραστηριότητα του Δήμου Αρταίων.  

Για τα αθλήματα και τις διοργανώσεις μίλησαν επίσης:
Για το final 4 Κ2 Κοριτσιών, ο κ. Γιάννης Σταμούλης, για  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΑ Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γεωργίου, για τον 8οΗμιμαραθώνιο, ο γυμναστής κ. Χρήστος Ζαρκάδας, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, η γυμνάστρια κ. Ελένη Σιαμαντά, για το Arta 5 scale, Διεθνές show Μοντελισμού, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Μάτος, για τον Διάπλου Αμβρακικού ο κ. Γιώργος Τάτσης και για το Πρωτάθλημα tennis, ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Β/Δ Ελλάδας, κ. Γιώργος Θωμάς.
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στη συνέντευξη.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top