Με «κερκίδα» εκλεγμένων και μη εκλεγμένων υποψηφίων του πρώην Δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκε και η λειτουργία ή μη των Παιδικών Σταθμών Κωστακιών και Καμπής.

Μια κερκίδα που «έλαμπαν δια της απουσίας τους» ο γονείς και υποτίθεται και ενδιαφερόμενοι, των δυο αυτών περιοχών.
Με κάποια μικρά παρατράγουδα πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία η αναστολή λειτουργίας τους για φέτος.
Προηγήθηκε η αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΣΜΑ, διαμαρτυρόμενος για την πολύωρη καθυστέρηση έναρξης της συζήτησης των κανονικών θεμάτων.
Όμως εκείνο που έχει ξεχωριστή ουσία και σημασία, από αυτή τη συνεδρίαση είναι η γενικότερη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος δημοτών και πολιτών της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα.
Τα συνεχή φαινόμενα στοχοποίησης πολίτων από τη δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, δεν έχουν τελειωμό.
Και αυτές οι στοχοποιήσεις αφορούν εργαζόμενους και επαγγελματίες της περιοχής μας, που απερίσκεπτα ονοματίζονται εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς οι ίδιοι να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
Και ειδικότερα η αναφορά σε αυτούς από δημοτικούς συμβούλους, χωρίς την παρουσία τους, είναι άκρως συκοφαντική και απαράδεκτη.
Και αυτά τα φαινόμενα, πρωτόγνωρα για τα τοπικά δημοτικά δρώμενα είναι και κοινωνικά αισχρά, γιατί στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πρόσωπα στη συνέχεια αντιμετωπίζονται «εχθρικά» από μέλη της τοπικής κοινωνίας, με τη «ρετσινιά» του βολέματος ή της ευνοϊκής μεταχείρισης από πλευράς της τοπικής εξουσίας, σε βάρος των άλλων.

Μια εξοργιστική τακτική από την αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου μας, που σε αυτό το πεδίο επί των ημερών της… ΟΡΓΙΑΖΑΝ!
Το περίεργο δε στην περίπτωση είναι το γεγονός ότι ενώ ο πρώην Δήμαρχος και η παράταξή του αντιπολιτεύονται τη σημερινή Δημοτική Αρχή, επιτιθέμενοι με «μπαλτάδες» και «χασαπομάχαιρα» σε δημότες και πολίτες, οι της συμπολίτευσης «αμύνονται» με «βαμβάκι», αφήνοντας απροστάτευτα τα θύματα αυτής της ιστορίας.
Αυτοδιοικητικά ήθη που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και απαξιώνουν το ρόλο του στην όλη λειτουργία του Δήμου μας.
Αντίσταση και φωνή αγανάκτησης εξέφρασε (και ύψωσε) στη χθεσινή συνεδρίαση η Αντιδήμαρχος ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι όποτε επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα που θίγουν, διασύρουν και σπιλώνουν υπολήψεις πολιτών, η ίδια θα αποχωρεί από αυτό το όργανο.
Όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
Η ΜΑΙΡΗ ΛΥΓΟΥΡΑ έκανε την προσωπική της επανάσταση. Θα την αφήσουν μόνη;
Θα αφήσουν να καταντήσει το Δημοτικό Συμβούλιο… «μπουγαδοκόφινο», από όργανο διασύνδεσης όλων των πολιτών με τις διαδικασίες διαμόρφωσης των επιλογών που αφορούν την ζωή μας;

 

Λ.Σ.  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top