LINK A : https://apply.workable.com/j/247F7D2C05
LINK B: https://apply.workable.com/j/24567C25E0
---------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Με κλικ στο μπάνερ ή ΕΔΩ, δείτε τα δρομολόγια και πληροφορίες για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ 'Αρτας
Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα
Για πρώτη φορά εξελέγη Αρτινός Πρόεδρος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Πρόκειται για τον κ. Λάμπρος Μιχάλη του οποίου γενέτειρα είναι οι Συκιές χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Άρτα.
Είναι ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στη χώρα, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Έναν άνθρωπος με πλούσια επιστημονική δραστηριότητα. βαθιά αγάπη για την Ελλάδα, αλλά και για τον τόπο καταγωγής του που είναι η Άρτα. Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας αυτή η εξέλιξη.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του κ. Λάμπρου Μιχάλη ως Προέδρου στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία επικοινώνησε μαζί τους χθες το βράδυ 31 Οκτωβρίου 2024 και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. ΧριστόφοροςΣιαφάκας προκειμένου να τον συγχαρεί. Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Αρταίων με ανάρτησή του στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην οποία αναφέρει:
«Επικοινώνησα πρινλίγομετονσυντοπίτημας,τονΑρτινό καθηγητή Καρδιολογίαςκ. Λαμπρό Μιχάλη, για να τονσυγχαρώ για τηνεκλογή του στηθέσητου προέδρου τηςΕλληνικήςΚαρδιολογικήςΕταιρείας. Αποτελεί τιμή για τηπόλημαςκαι είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει έναν ακόμηφωτεινό φάροεξωστρέφειαςκαι προόδου της Άρτας.Θερμά συγχαρητήρια».
Ο κ. Λάμπρος Μιχάλης είναι ένας από τους ποιόδιακεκριμένουςεπιστήμονες και στην χώρα αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Γεννήθηκε το 1960 στην Άρτα, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 1978 εισήχθη 5ος στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ από όπου αποφοίτησε το 1984 με Άριστα. Έλαβε υποτροφίες από το Εθνικό Ίδρυμα Υποτροφιών για όλα σχεδόν τα έτη φοίτησης στην Ιατρική Σχολή.
Το 1989 έλαβε τη διδακτορική του διατριβή από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με Άριστα, ενώ το 1992 έγινε μέλος του RoyalCollegeofPhysicians του Λονδίνου (MRCP) μετά από εξετάσεις. Ειδικότητα Καρδιολογίας και μετεκπαίδευσή στην Επεμβατική Καρδιολογία έκανε στη Μεγάλη Βρετανία όπου, μετά το τέλος της εκπαίδευσής του εκλέχθηκε Λέκτορας στη Σχολή Μεταπτυχιακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Keele και εργάστηκε για 2 έτη.
Το 1995 εκλέχτηκε Λέκτορας Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1999 εκλέχτηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας. Το 2005 έγινε καθηγητής Καρδιολογίας στην ίδια Ιατρική σχολή και από το 2014 διευθύνει τη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις με σημαντικότερη το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2013 για πρωτότυπη εργασία επί της θεραπείας των παθήσεων της καρδιάς.
Συνδύασε την έρευνα, την εκπαίδευση και την κλινική αριστεία και οργάνωσε την επεμβατική καρδιολογία κλινικά και ερευνητικά στη ΒΔ Ελλάδα, ενώ υπήρξε πρωτοπόρος στην οργάνωση της Επεμβατικής Καρδιολογίας στην Ελληνική Περιφέρεια. Έχει συμμετάσχει ή συμμετέχει σε πολλές διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες, σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς φορείς και σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει πάνω από 300 δημοσιευμένες εργασίες, και έχει συγγράψει κεφάλαια σε πολλά ξενόγλωσσα βιβλία.
Αξίζει να σταθούμε και στο Επιστημονικό Συνέδριο Καρδιολογίας με μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος 14 και 15 Ιουνίου στην Άρτα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» αλλά και στην αίθουσα του ΜουσικοφιλολογικούΣυλλόγου «Σκουφάς» όπου τιμήθηκαν εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες της Άρτας. Αξιόλογοι ομιλητές πλαισίωσαν την εκδήλωση.
Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν η αποκέντρωση όλων των υπηρεσιών ακόμα και των Ιατρικών ξαναδίνοντας έτσι ζωή και ενέργεια στην Ελληνική περιφέρεια όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρος Μιχάλης ο οποίος ήταν ένας εκ των βασικών διοργανωτών.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» και ολοκληρώθηκαν το βράδυ τις 15ης Ιουνίου.
Σημαντικοί επιστήμονες μίλησαν για τις εξελίξεις στην Καρδιολογία, και πως η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκεται στην υπηρεσία του καρδιαγγειακού ασθενή.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Β’ Καρδιολογική Κλινική ΠΓΝ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, τον Ιατρικό Σύλλογος Άρτας και την Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας.
Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δήμου Αρταίων ενώ
Αποκλειστικός χορηγός του Συνεδρίου ήταν η εταιρεία UNI-PHARMA του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.