Μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία, με γεύσεις και αρώματα από την Άρτα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι επισκέπτες της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μέσα από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης «Κερνάμε Άρτα» από το Επιμελητήριο Άρτας. 

Τα εξαιρετικά πιάτα που παρουσιάστηκαν από τους καταξιωμένους σεφ Γιώργο Παλησίδη και Pasquale Lembo στην εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα», επιμελημένα με μεράκι και βασισμένα στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Άρτας, κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά, σχηματίζοντας σειρά έξω από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας, για να δοκιμάσουν τα πιάτα. Όσοι ήταν εκεί έζησαν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες μέσα από τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Άρτας. Καθώς οι ώρες κυλούσαν, οι σεφ με τους βοηθούς τους γέμιζαν επανειλημμένα τα επαγγελματικά μαγειρικά σκεύη τους με φρέσκα υλικά, που αξίζει να επισημανθεί ότι μόλις λίγες ώρες πριν είχαν φτάσει με παλέτες ολόκληρες από την Άρτα σε φορτηγό ψυγείο, καθώς μέλημα του Επιμελητηρίου Άρτας ήταν να μεταφερθούν στη ΔΕΘ όσο το δυνατό περισσότερα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από Αρτινές επιχειρήσεις. Οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την «παλέτα ορεκτικών» της Άρτας και να παρακολουθήσουν live cooking events, με τους σεφ να μαγειρεύουν μπροστά τους συνταγές με κοτόπουλο, ελιές, γαύρο, τυριά κ.α., όλα προερχόμενα από την Άρτα και τις τοπικές μας επιχειρήσεις, τα οποία συνδυασμένα άρτια με εκλεκτούς οίνους παραγωγής της περιοχής μας, με ούζο και τσίπουρο, προσέφεραν μια κορυφαία γευστική εμπειρία στους εκατοντάδες επισκέπτες που την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου πέρασαν από το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στη ΔΕΘ.

Τέλος, από την καλά συντονισμένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού από την Άρτα, με τα οποία το Επιμελητήριο Άρτας κέρασε τους επισκέπτες του περιπτέρου.    
Απόλυτα ικανοποιημένοι από το παραγόμενο αποτέλεσμα δήλωσαν οι επιχειρηματίες της Άρτας που ακολούθησαν το Επιμελητήριο Άρτας, συμμετέχοντας μέσω αυτού στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα», σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις, αποδείχτηκε αποτελεσματικότερη των προσδοκιών τους, με νέες παραγγελίες προϊόντων και νέες συνεργασίες με επιχειρηματίες άλλων πόλεων να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της πολύωρης εκδήλωσης. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι τον ενθουσιασμό τους εξέφρασαν και μέλη άλλων Επιμελητηρίων, που εκείνη την ώρα έβλεπαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας κατάμεστο από κόσμο, και δήλωσαν ότι το 2026 θα «αντιγράψουν» το Επιμελητήριο Άρτας, έχοντας παρατηρήσει πόσο καρποφόρα μπορεί να είναι μέσα σε λίγες ώρες μια εκδήλωση, για την ανάδειξη και την αύξηση της δημοτικότητας των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων μιας περιοχής.

 

Ιδιαιτέρως ευχαριστημένος από το άρτιο αποτέλεσμα της εκδήλωσης δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, που από την πρώτη στιγμή ήταν παρών και στο στήσιμο του περιπτέρου, αλλά και στην οργάνωση των λεπτομερειών, για να πάρει «σάρκα και οστά» η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Άρτας στην 89η ΔΕΘ. «Δουλέψαμε σκληρά, όλοι στο Επιμελητήριο Άρτας, εδώ και μήνες, ώστε να είναι επιτυχής η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ. Τα καταφέραμε σε υψηλότερο βαθμό απ’ τον αναμενόμενο και η εκδήλωση «Κερνάμε Άρτα στη ΔΕΘ» αποτελεί απτή απόδειξη, τόσο για εμάς ως Επιμελητήριο Άρτας όσο και για τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν  μαζί μας, αλλά και για όσους έστειλαν μέσα από εμάς τα παραδοσιακά προϊόντα τους στη ΔΕΘ. Το έχω επισημάνει πολλάκις, ότι η αύξηση της εξωστρέφειας των Αρτινών επιχειρήσεων, αλλά και της δημοτικότητάς τους αποτελεί για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας στόχο πρωτίστης σημασίας και προς αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε και υλοποιούμε πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων όλους αυτούς τους μήνες της διοίκησής μας. Συνεχίζουμε δυνατά και αποτελεσματικά! Σας περιμένουμε σε νέα εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Περίπτερο 3, stand A2-A3, όπου οι επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αυτή τη φορά το Street Food της Άρτας, μέσα από μια εκ νέου άρτια οργανωμένη και καρποφόρα εκδήλωση γαστρονομίας!». 





ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top