Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, έξι κλοπές δικύκλων, που έγιναν σε περιοχές της Θεσπρωτίας, κατά το τελευταίο διήμερο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτές, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό τους.

Αναλυτικότερα στην περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα να επιβαίνουν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τις οποίες είχαν κλέψει νωρίτερα από περιοχές της Θεσπρωτίας.

Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, οι οδηγοί δεν υπάκουσαν και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 28χρονος ενώ οι άλλοι τρεις δράστες, διέφυγαν, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής.

Στη συνέχεια, κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Αλβανικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν  οι άλλοι δύο δράστες, ηλικίας 24 ετών.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται σε έξι κλοπές δικύκλων που διαπράχθηκαν το τελευταίο διήμερο ενώ στο πλαίσιο ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν κατασχεθεί τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι  έρευνες και το προανακριτικό έργο βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,  για  την πλήρη διερεύνηση της δράσης των συλληφθέντων και τον εντοπισμό του συνεργού τους.

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top