Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, εντοπίστηκε στις (27-12-2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια. 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λειτουργίας-διενέργειας και συμμετοχής σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» και της αντίστασης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 45χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη του καταστήματος, για μία 18χρονη ημεδαπή υπάλληλο και τρεις ημεδαπούς πελάτες,  ηλικίας 37, 46 και 49 ετών.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια- τρίλιζα» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τρεις πελάτες-θαμώνες.

Σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι υπολογιστές ελεγχόταν από μία κεντρική μονάδα (server), που χειριζόταν  ο 45χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στις οθόνες των υπολογιστών, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη στερείται άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας.

Κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών: 

• τέσσερις επιτραπέζιοι υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την διενέργεια των παιγνίων

• τρεις φορητοί υπολογιστές

• το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ 

• ένα δολάριο Αμερικής

• χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα παικτών σε  αντιστοιχία με ποσά πονταρίσματος

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top