Από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος και μετά από πολύμηνες έρευνες, εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών, με χαρακτηριστικά δουλεμπορίου, τα μέλη της οποίας «ψάρευαν» σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να μεταβούν στην Ιταλία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται είκοσι άτομα, εκ των οποίων τα 13 συνελήφθησαν σε Πρέβεζα και Αττική και τα υπόλοιπα 7 ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Συλληφθέντες είναι 4 έλληνες, 7 Πακιστανοί, ένας Ινδός και ένας 35χρονος Αλβανός, που εκτελούσε χρέη «καπετάνιου», στα σκάφη που θα τους μετέφεραν.

Από τους άλλους 7 που αναζητούνται, οι 5 είναι Έλληνες, ένας Ινδός και ένας Πακιστανός..

Το κύκλωμα δρούσε παράλληλα με την «εξαγωγή» μεταναστών προς την Ιταλία και στην διευκόλυνση «εισαγωγής» άλλων από την Τουρκία στην Ελλάδα, από περάσματα του Έβρου.

Από κάθε μετανάστη έπαιρναν ως αμοιβή από 2000 - 2500 ευρώ.

Εκτιμάται ότι το εν λόγω κύκλωμα διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα 400 αλλοδαπών και την έξοδο προς της Ιταλία, 100 και πλέον από αυτούς.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ

Μετά το «ψάρεμα» των θυμάτων τους, τα μέλη του κυκλώματος, τους επιβίβαζαν σε υπεραστικά λεωφορεία, με προορισμούς την Άρτα, την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα και την Ηγουμενίτσα.

Πριν από τους τερματικούς σταθμούς τω λεωφορείων, αποβιβάζονταν σε προκαθορισμένα σημεία και στη συνέχεια μεταφέρονταν σε ερημική περιοχή της Πρέβεζας, σε οίκημα που διατηρούσε η οργάνωση κάτω από ιδιαίτερα άθλιες συνθήκες.

Εκεί περίμεναν μέχρι να επιβιβαστούν στο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, οδηγήθηκαν στην Αμμουδιά της Πρέβεζας (όρμος του Οδυσσέα), παρελήφθησαν από τον 35χρονο Αλβανό «καπετάνιο» και ήταν έτοιμη για αναχώρηση προς Ιταλία.

Τότε σκάφη του Λιμενικού μπλόκαραν το σκάφος των διακινητών, ανοικτά των Παξών και το οδήγησαν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατασχέθηκαν εκτός από το σκάφος, 5 αυτοκίνητα, 30.000 ευρώ και πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Αθηνών για τα περαιτέρω. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top