Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στο παράρτημα ΚΑΠΗ της Ανέζας, η εκδήλωση με θέμα: "Μιλώντας για τη βία μέσα στην οικογένεια". Εισηγητές του θέματος ήταν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Συμβουλευτικού Κέντρου Κατά της Βίας των  Γυναικών που άνοιξε και λειτουργεί στο Δήμο Αρταίων.
Η κοινωνιολόγος Γεωργία Τοϊτσιου, η κοινωνικός λειτουργός Γιώτα Καραβασίλη και η ψυχολόγος Χαρά Γουρναρη ανέλυσαν διεξοδικά το θέμα της βίας μέσα και έξω από το σπίτι, τον κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και την ψυχολογία των γυναικών που υπόκεινται στη βία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αμβρακικού  κ. Αναστάσιος Τσαμπάς και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Βικτωρία Βασιλάκη  η οποία συντόνισε την εκδήλωση και στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής:
   
«Λεκτική βία, ξυλοδαρμός, τραυματισμός και βία συνιστούν την πιο αποκρουστική, συστηματική και διαδεδομένη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελούν απειλή για τις γυναίκες, προσβάλουν την κοινωνία μας, το αξιακό μας σύστημα, αποτελούν  μελανό σημείο για την παιδεία μας, προσβολή για την ταυτότητά μας και τον πολιτισμό μας. Σαν Δήμος Αρταίων είμαστε δίπλα στην οικογένεια, στο επίπεδο που μπορούμε, σ΄αυτήν την κοινωνική και οικονομική κρίση, με την κοινωνική δομή στήριξης των οικογενειών. Είμαστε όμως δίπλα και στις γυναίκες που υπόκεινται στην βία, ώστε οι γυναίκες αυτές να μην είναι μόνες, να μπορούν να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της βίας.
Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Κατά  της Βίας των Γυναικών  ώστε να βοηθήσει γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών που υπόκεινται βία.
Τέλος εύχομαι οι γυναίκες που θα προσέλθουν στο Συμβουλευτικό Κέντρο να είναι ελάχιστες έως και καμία, όχι γιατί θα φοβηθούν ή θα ντραπούν, αλλά γιατί πραγματικά δε θα το χρειαστούν, δυστυχώς όμως τα στατιστικά στοιχεία του τριμήνου καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο».

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top