Συνεδρίαση υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε στις 31-10-2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις).

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο Δ/της του ΚΕΝ Άρτας κ. Καραμπάς, o Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Κουτσοδήμας, ο Δ/ντης του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ρίζος και ο Πυραγός κ. Θεοχάρης, ο Αντ/χος του Δήμου Αρταίων κ. Ευάγγελος Τσώλας, ο Αντ/χος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων κ. Αναστάσιος Τσαμπάς, ο Αντ/χος του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων κ. Κανής, ο Αντ/χος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Δήμος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γ. Παπαγιάννης, ο Δ/ντης Α/βαθμιας Εκπ/σης κ.Γκόρος, ο Δ/ντης της ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Άρτας, του ΕΚΑΒ, του ΤΟΕΒ Αράχθου, των Ραδιοερασιτεχνών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ανοίγοντας την συνεδρίαση τόνισε την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των περσινών χιονοπτώσεων στο ορεινό δίκτυο, καθώς και των βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή. Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη προμήθειας ικανοποιητικών ποσοτήτων αλατιού από τους Δήμους για την ετοιμότητα και άμεση αντιμετώπιση χιονοπτώσεων.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα και αναλύθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες κα η ετοιμότητα κάθε φορέα, καθώς και οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τους ΟΤΑ Α’ βαθμού για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων, η προμήθεια αλατιού για τον παγετό και η διάθεση των απαραίτητων μηχανημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς κλείνοντας τη συζήτηση, τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των φορέων αλλά και των πολιτών των ορεινών περιοχών στην αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων στο οδικό δίκτυο και ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top