Ελληνάρες νενικήκαμεν! Κάναμε τους ευρωπαίους και ντόπιους… «Μερκελιστές» με τα κρεμμυδάκια!

Η Ελλάς, η χώρα που παράγει μόνο ήρωες και ελιές θρούμπες, κατά πως έλεγε και ο Νίκος Τσιφόρος, ξανάγραψε ιστορία, εκεί στις Βρυξέλλες.

Και η κυβέρνηση; Δεν έκανε… «βήμα πίσω», όπως προεκλογικά και μετεκλογικά μας διαβεβαίωνε!

Αλλά για… κωλοτούμπα,, τίποτα δεν έχει πει!

Και την έκανε, σαν την… μαϊμού του γύφτου!

Την οποία κωλοτούμπα και την περιμέναμε και την ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!!!

Έτσι… πήραμε… τετράμηνη παράταση… ανάσας! Η οποία μπορεί να είναι και τετραήμερη!

Γιατί τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου, θα καταθέσουμε λίστα κοστολογημένων μεταρρυθμίσεων και την επόμενη, την Τρίτη, θα αποφασιστεί ή όχι η τετράμηνη παράταση!

Κι αν επικυρωθεί η παράταση, επί τέσσερις μήνες, η χώρα μας κι εμείς, θα ζούμε στο «έμπα ψυχή, έβγα ψύχη», για να πετύχει η κυβέρνηση, τι; Ένα… 3ο μνημόνιο!!!

Και η Ελλάδα να γίνει… «Κούγκι», κατά πως και ανοήτως, «προειδοποίησε ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ!

Γι’ αυτό σας λέω, αδέρφια και πατριώτες, μνημονιόπληκτοι και μη, τίποτα απολύτως δε πετύχαμε στις Βρυξέλλες! Μια απλή παράταση και ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ!

Και τα πανηγύρια των κυβερνώντων, απευθύνονται στο… πόμολο!

Στους οπαδούς και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ!

Και τους… «οργισμένους» συνέλληνες που εκτονώθηκαν στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου!

Υπομονή και στο… ύψος μας! Είμαστε η χώρα του Περικλή και της Ασπασίας, του Σωκράτη, του Μέγα Αλέξανδρου, του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά και του Γιώργου Ζαμπέτα!

Σήμερα είμαστε του ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! Και από καρδιάς εύχομαι, στο τέλος να μην μας προκύψει… ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!!!

Καθόσον ο ίδιος είχε πει το 2011, ότι η Ελλάδα, εντός 90 ημερών, θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών και πτώχευση και το «πουλόβερ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αρχίσει να… «ξηλώνεται»!

Βέβαια ούτε το ένα, ούτε το άλλο συνέβη και όλοι  αποφεύγουν να του… το θυμίσουν, αντίθετα αυτόν τον πολιτικό «προφήτη» και «αναλυτή», τώρα τον έχουμε πνίξει στη «χρυσόσκονη», τον έχουμε κάνει Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη, Μπάτμαν και Λούκυ – Λούκ, Τζων Γουέην και Πήτερ Πάν!

Συνειδητή και «καιροσκοπική» εργολαβία, των Μέσων Ενημέρωσης και… παραπληροφόρησης!

Ο οποίος Βαρουφάκης μας, ο έλλην… Λένιν και ήρωάς μας, πρόσφατα χαρακτήρισε την Άνγκελα Μέρκελ, ως την πιο έξυπνη και σπουδαία πολιτικό της Ευρώπης και τον Σόϊμπλε ως την «πνευματική υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!!! Καλά διαβάσατε αδέρφια!!!

Αν αυτά τα έλεγε ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ή ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ή ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ και ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ) θα είχε ξεσηκωθεί το… πανελλήνιο, από τους «αγανακτισμένους» και «αυθόρμητους» συνέλληνες, των πλατειών, του Κολωνακίου και της Μυκόνου!!!

Ουάουουουου!!!

Το αντίστοιχο του… «ΓΙΟΥΠΙ», του «τσαχπίνη» ΝΤΙΝΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, στην ταινία «ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΑΚΙ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑΣ»!

Γιούπι ο Ντίνος, ουάου ο Γιάννης, πίσω ψευτόμαγκες ο Ζαμπέτας!

Μια μικρή παρένθεση από την πλευρά μας, που δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με την… «παρένθεση» του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύεται ο Σαμαράς!

Έχει σχέση με το Νοσοκομείο της Άρτας. Ένα οικογενειακό πρόβλημα υγείας, του γράφοντα, μας οδήγησε σε μια περιπέτεια σχεδόν μηνών! Τρέξαμε να βρούμε την υγεία μας. Στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, επί δύο συνεχόμενους μήνες και με ανοικτή ημερομηνία… θεραπείας μας και μετά από παρότρυνση φίλου, καταλήξαμε στο Νοσοκομείο της Άρτας, στο οποίο βρήκαμε… την υγειά μας, μέσα σε ένα δεκαήμερο!!!

Μια φροντίδα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που αδυνατούμε να την περιγράψουμε!

Ας προστατέψουμε το Νοσοκομείο μας και ας απομονώσουμε εκείνους που το… απαξιώνουν!

Κλείνει αυτή η παρένθεση, και  ανοίγουμε την… παρένθεση της αλλαγής… ενοίκου, του Μέγαρου Μαξίμου. Έφυγε ο Σαμαράς και νέος ένοικος ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!

Και οι ΣΥΡΙΖΑίοι που πήγαν να παραλάβουν το Μέγαρο, διαπίστωσαν, άκουσον – άκουσον, ότι ο αθεόφοβος Σαμαράς τους πήρε το… πρωτόκολλο!

Του (πρωτό) κώλου τα… εννιάμερα!!!

Και λίγο στην «παρένθεση» της επιλογής και της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας!

Σούπερ φαβορί μέχρι το παραπέντε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ και στο και πέντε, ο Αλέξης προτείνει τον ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!

Και όλοι οι αντιμνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑίοι και ΑΝΕΛίστες, τον μνημονιακό Προκόπη Παυλόπουλο, τον κάνανε… γαργάρα!

Με πρώτον, «μεταξύ ίσων», τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ!

Κα τον… «ραντεβού στα Γουναράδικα», βουλευτή Διαμαντόπουλο!

«Συντρόφια», προσέξτε, τις πολλές κωλοτούμπες, τις βαριούνται και οι μαϊμούδες!

Σκεφτείτε τώρα να πρότεινε ο Αλέξης, για πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, τι γλέντια θα γινόντουσαν!!!

Βέβαια τις κωλοτούμπες των μεγαλοδημοσιογράφων και των μεγάλων βαρόνων των Μέσων Ενημέρωσης, κανείς δεν τις… φτάνει!

Παλιά τους τέχνη, κόσκινο!!!

Ας έρθουμε τώρα και στα του… οίκου μας, στην Άρτα μας!

Και στο Δήμο Αρταίων, στον οποίο, για κάθε πρόβλημα ή ζήτημα που προκύπτει, συγκροτούν και μια… επιτροπή!

Επιτροπών το… ανάγνωσμα! Τακτική του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όταν δεν είχε λύση ή δεν ήθελε λύση για κάποιο πρόβλημα, συγκροτούσε και μια… επιτροπή!

Και με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες και τις ζημιές που προκάλεσαν στην περιοχή μας, ο Δήμος μας, «άνοιξε» Ταμείο Αλληλεγγύης, για τα θύματα!

Και οι ζημιές… «αποκαταστάθηκαν»!

Οι δημοτικοί μας άρχοντες, τι πρόσφεραν σε αυτό το Ταμείο; Σέντς!!!

Και από ποιούς περιμένουν να… «τσοντάρουν»;

Ούτε για… ένα κοτέτσι δεν θα μαζευτούν σε αυτό το Ταμείο!

Και πάλι με αφορμή τις προαναφερόμενες καταστροφές από τις πλημμύρες. Διαβάζαμε και ακούσαμε, ότι ο Δήμος μας θα διεκδικήσει από τη ΔΕΗ , δωρεάν ρεύμα για τους αρτινούς!!!

Κάτι τέτοιο είχαν ζητήσει και οι προκάτοχοί τους και άλλοι, από άλλες περιοχές, στις οποίες λειτουργούν υδροηλεκτρικά φράγματα, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό!

Διότι, ας πούμε ο Άραχθος, δεν είναι των αρτινών, είναι του ελληνικού Κράτους, όπως είναι και όλα τα ποτάμια, τα βουνά και οι θάλασσες όλης της χώρας.

Να δοθεί δωρεάν ρεύμα σε όλους τους έλληνες; Γιατί όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα!!!

Θα λέγαμε στο δήμαρχο Αρταίων ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, αντί να ζητάει από τη ΔΕΗ, δωρεάν ρεύμα για τους αρτινούς, κάτι που είναι αδύνατο να ικανοποιήσει, ας ζητήσει και ας αξιώσει την υλοποίηση των υποχρεώσεων της ΔΕΗ (εγκιβωτισμός της κοίτης Αράχθου κ.α.), έναντι της περιοχής μας, εξαιτίας της κατασκευής του Φράγματος Πουρναρίου, που προκαλεί περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα (όπως πλημμυρών), στην πόλη της Άρτας και σε όλο τον πεδινό και ημιορεινό όγκο.

Αλλά η σημερινή Δημοτική μας Αρχή, ασχολήθηκε και με το άγαλμα του… Γεωργίου Καραϊσκάκη. Ο Δήμαρχος ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ κάνει λόγο, όπως και κάποιοι άλλοι… «όψιμοι» υποστηριχτές, τις ιδέας-πρότασης, να μεταφερθεί το άγαλμά του, από την «κρυψώνα» του, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στον κυκλικό κόμβο, έμπροσθεν της εισόδου του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ»!

Ο δήμαρχος προβληματίζεται για το χώρο που πρέπει να μεταφερθεί και για το… ύψος του αγάλματος!

Και οι όψιμοι υποστηριχτές αυτής τα ιδέας, για το πώς θα την εμφανίσουν στην δική τους… ιδέα!

Λέμε λοιπόν στο Δήμαρχο και στους «όψιμους», ότι η συγκεκριμένη ιδέα και πρόταση, ανήκει στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», δημοσιοποιήθηκε το 2006, υιοθετήθηκε τότε από τον αείμνηστο δήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΒΑΓΙΑ και ομόφωνα από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Καποδιστριακού Δήμου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, υιοθετήθηκε και από τον τότε δήμαρχο ΠΑΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, ο οποίος το έφερε και τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση για αυτό το θέμα.

Επανήλθε και πάλι επί δημαρχίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, από τον τότε δημοτικό σύμβουλο και νυν Περιφερειακό ΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και πάλι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε αυτή την… μεταφορά!

Αλλά μεταφορά δεν… έγινε!

Μια μεταφορά που δεν θα κόστιζε ούτε 5.000 ευρώ, ενώ ο συμβολισμός από αυτή την κίνηση, τουλάχιστον για εμάς τους αρτινούς, αλλά και για την ιστορία, θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικός!

Λοιπόν Δήμαρχε ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, αν πράγματι σε απασχολεί αυτό το θέμα, υλοποίησε τις σχετικές αποφάσεις των προκατόχων σου, χωρίς… αστερίσκους! Η μεταφορά του αγάλματος του Γ. Καραϊσκάκη, επιβάλλεται να γίνει και… άμεσα!

Διότι εκεί που σήμερα βρίσκεται, προσβάλει τη μνήμη του, την Άρτα και τη χώρα μας!

Είναι κάτι που θα προκαλέσει, τουλάχιστον, ικανοποίηση και συγκίνηση σε όλους τους αρτινούς και προβληματισμούς σε εκείνους που παραποίησαν την ιστορία αυτού του μεγάλου αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, όσον αφορά βέβαια στο ποια περιοχή ήταν η γενέτειρά του.

Αδέρφια υπομονή και για ΟΛΑ!!!

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ           

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top