Κώστα μ’, ήσουν πρώτος στο χωριό και πήγες να γίνεις δεύτερος στην πόλη! Ας πρόσεχες!!!

Αναφέρομαι στον πρώην βουλευτή Άρτας και πρώην Δήμαρχο Αράχθου ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ, ο οποίος, μαζί με άλλους 13 αποτυχόντες συναδέλφους του, στις τελευταίες εκλογές, με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ούτε λίγο, ούτε πολύ, του ζητούν, να παραδώσει την… αρχηγία!

Αν αυτοκτονούσε, δεν θα βόλευε καλύτερα;

Και αν είχε εκλεγεί βουλευτής, θα έβαζε την υπογραφή του σε αυτή την επιστολή; Πως;;;

Κώστα μ’, εγώ σου τα έλεγα, όταν πήγαινες για βουλευτής, αλλά δεν με άκουσες! Ήσουν… καμπάρχης και δεν σου έφτανε! Τώρα τι ψάχνεις να βρεις;

Ο συνάδελφός σου, ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ, έγινε βερυκομαζόχτρα. Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έβαλε αγγελία σε πολλά SITE, ζητώντας όποια – όποια εργασία, για να κυλήσει τον καιρό του. Εσύ γιατί… «ψάχνεσαι»;

Ένα δημοσίευμα – ερώτημα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Άρτας, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις και έγινε το έλα να δεις!

Ένα εύλογο και αυτονόητο ερώτημα που έπρεπε, πρώτιστα να απαντηθεί από τον Σύλλογο Φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου, αλλά και από εκείνους που συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση.

Έπρεπε επίσης να απαντηθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και τον τοπικό Φαρμακευτικό Σύλλογο!

Αντί αυτής της «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ», κανείς από τους προαναφερόμενους δεν ένιωσε την ανάγκη και την ευθύνη, να απαντήσει στο εν λόγω δημοσίευμά μας!

Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ, απάντησε σχετικά δια της… τεθλασμένης και χωρίς καν να αναφερθεί στο δημοσίευμά μας. Απάντησε με συνέντευξή του, σε τοπικό έντυπο!!! Δικαίωμά του!

Όμως δεν είναι δικαίωμά του, να δίνει απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, με Δελτίο Τύπου σε όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενος «δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας», χωρίς να αναφέρει και το όνομά της. Και το όνομα είναι… «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»!

Έχει κάτι μαζί μας; Αν όχι, αδικεί και προσβάλει τον Σύλλογό του και το σύνολο των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας.

Δικαίωμά του, να δίνει συνεντεύξεις και να μοιράζει Δελτία Τύπου, αλλά δεν είναι δικαίωμά του, ως Πρόεδρος ενός Επιστημονικού Συλλόγου, να μην τηρεί βασικές δεοντολογίες, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας, με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Όσον αφορά τώρα τους πρώτους, τους «αλληλέγγυους», τους «ευαίσθητους» και τους «πρωτοπόρους» της αρτινής κοινωνίας, που, για καθαρά κομματικούς λόγους, προεκλογικά, προχώρησαν στην δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, έχουν λόγο να αγνοούν τον… «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»!

Διότι ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» είπε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν ξεκίνησαν, επαναλαμβάνω προεκλογικά, αυτή την πρωτοβουλία τους και ούτε τότε δεν απάντησαν.

Απάντησαν όμως στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, που… απαντά, έστω και πλαγίως, στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ». (Σχετικά σε άλλη σελίδα)!

Ας μας αγνοούν, έχουν αυτό το δικαίωμα!

Άλλωστε ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», σύμφωνα με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι όργανο της διαπλοκής και υπηρετεί τα συμφέροντα της… εξουσίας!!! Τρομάρα μας! Μακάρι και να είμασταν, τους λέμε εμείς!!!

Όμως έχουμε το δικαίωμα, να πάρουμε θέση, για ένα ζήτημα, που αφορά το σύνολο των αρτινών κι όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και την δημοτική ομάδα της ΛΙΤΣΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, στην οποία ανήκει αυτή η ιδέα του Κ.Ι.Φ.Α!

Ρωτάμε λοιπόν τους «ευαίσθητους» του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, που αποτελούν το 0,00001 του πληθυσμού του Νομού και το 0,7% των γιατρών και φαρμακοποιών του Νομού της Άρτας, δικαιούνται να δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους υπόλοιπους;

Από πότε η «ανιδιοτελής προσφορά», είναι ανεξέλεγκτη, είναι υπεράνω νόμων και δεν χρειάζεται «νομική υπόσταση»;

Από πότε, 20 – 30 άτομα, νομιμοποιούνται να υπηρετούν κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες, στο όνομα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς;

Από πότε, επιστήμονες γιατροί, προσφέρονται ή στρατεύονται, για να υπηρετήσουν κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες;

Από πού και ως που, αυτά τα 20-30 άτομα, ενώ δεν απαντούν επί της ουσίας, στα όσα τους καταμαρτυρεί ο επίσημος συνδικαλιστικός τους φορέας, καταφεύγουν σε μεσαιωνικές μεθόδους… «αναθέματος», καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στη Διαδικτυακή τους καμπάνια διαμαρτυρίας κατά του Συλλόγου τους;

Σε αυτό το σημείο και με αφορμή τα παραπάνω, θα μου επιτραπεί να κάνω, «εξαιρετικά», μια αφιέρωση στον Ν.Α.Σ. της εφημερίδας «ΗΧΩ της Άρτας»: Πριν από κάποιες δεκαετίες, εκδότης εφημερίδας, είχε το… «θράσος» να κρίνει κάποιες δραστηριότητες της Αριστεράς. Του στείλανε μια «σκληρή» απάντηση, την οποία και καταχώρησε στην εφημερίδα του, με τον τίτλο στην 1η σελίδα και η παραπομπή του κειμένου έγινε στην 3η σελίδα, αλλά έκανε το «έγκλημα» να σημειώσει, κάτω από τον κύριο τίτλο, ότι η παραπομπή υπήρχε στην 4η σελίδα (αντί της 3ης)! Η εφημερίδα είχε μόνο 4 ή 6 σελίδες!

Λοιπόν Ν.Α.Σ., έγινε το σώσε!!! Το «θιγόμενο» κόμμα έστησε ταμπλώ στην πλατεία Μονοπωλείου, στο οποίο κατάγγειλε τον εκδότη για… «προβοκάτσια»! Καλά διάβασες! Και για αυτού του σχολίου, το αληθές, ρώτησε τον φίλο σου ΦΑΝΗ ΜΠΑΡΚΑ, που «έζησε» αυτό το γεγονός! Πρέπει να μην το έχει ξεχάσει!

Αλλά ας αφήσουμε τα ερωτήματα και ας περάσουμε στην ωμή πραγματικότητα.

Σήμερα δεν υπάρχει συνάνθρωπός μας, ανασφάλιστος ή μη, να μην απολαμβάνει πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κανείς γιατρός στην Άρτα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, δεν αρνείται την ΔΩΡΕΑΝ προσφορά των υπηρεσιών του, σε εκείνους που την έχουν ανάγκη, όχι γιατί το προβλέπει ο όρκος του, στον Ιπποκράτη, αλλά γιατί κάτι τέτοιο είναι κοινωνικό και ποινικό αδίκημα!

Κανείς επιστήμονας, γιατρός ή φαρμακοποιός, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να κομπάζει για την όποια προσφορά του, προς τους συνανθρώπους του. Και εκείνοι που το κάνουν, μόνον «αλληλέγγυοι» και «ευαίσθητοι», δεν είναι!

Είχαμε γιατρούς στην Άρτα, που αγόγγυστα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, σε κάθε γωνιά του Νομού, στα βουνά, στα λαγκάδια, στις ρεματιές, με τα πόδια, με το γαϊδούρι και με τον… «καρνάβαλο», αν ήταν τυχεροί!

Είχαμε γιατρούς που πλήρωναν και τα φάρμακα των ασθενών τους, όταν αντιλαμβάνονταν ότι αδυνατούσαν οικονομικά να καλύψουν αυτή την ανάγκη τους!

Και η πληρωμή αυτών των γιατρών; Ένας καφές, ένα ποτήρι ξυνόγαλο, δυο αυγά της ημέρας ή μια «βρασιά» άγρια χόρτα!

Ένας από αυτούς ήταν και ο αείμνηστος ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ο οποίος, δεν είχε και δικό του «ανθρώπινο» σπίτι, για να στεγάσει την οικογένειά του!

Και για να προλάβω τους κακόβουλους, που θα μας πούνε ότι ο Ντίνος, αυτά τα έκανε, γιατί πολιτεύονταν, τους λέμε ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά του, ήταν γνωρίσματά του. Ποτέ δεν είχε στόχο να ασχοληθεί με την πολιτική και όταν ασχολήθηκε, αυτό ήταν προϊόν πιέσεων φίλων και γνωστών της τοπικής κοινωνίας και σε αυτό κυριολεκτούμε!

Οι ευαισθησίες λοιπόν στην πράξη κρίνονται και έχουν αξία, όταν αυτές εκδηλώνονται διακριτικά και μακράν οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων και κυρίως πολιτικών.

Και εκείνη την εποχή οι γιατροί της Άρτας μετριόνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού και ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον, όσον αφορά τις ευθύνες τους, έναντι της τοπικής κοινωνίας.

Ποιος αρτινός ξεχνάει και την μέγιστη προσφορά στον τομέα της Υγείας, του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ, ο οποίος, αθόρυβα, σεμνά και με προσωπική και επιστημονική αξιοπρέπεια, έκανε το καθήκον του, ακούραστα και χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες; Πολλές εκατοντάδες αρτινοί χειρουργήθηκαν ΔΩΡΕΑΝ από τον Χαρίλαο και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες!

Αλλά τα τελευταία χρόνια και η μεγάλη πλειοψηφία των αρτινών γιατρών και φαρμακοποιών, ξεπερνούν τις αντοχές και τις δυνατότητές τους, στους τομείς της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, χωρίς πολιτικές φανφάρες και τυμπανοκρουσίες!

Τα παραπάνω ας τα λάβουν υπόψη τους οι του Κ.Ι.Φ. Άρτας, ας πάψουν αυθαίρετα να μονοπωλούν τις ανθρώπινες ευαισθησίες και ας λειτουργήσουν σύμφωνα με τους νόμους και τις αναγκαίες προδιαγραφές και ας πάψουν τις πολιτικές προκλήσεις.

Διότι η Άρτα είναι μια… «χεσιά» τόπος και γνωριζόμαστε και από την καλή και από την ανάποδη!

Αλλάζουμε «κακίες» και σελίδα, μπας και βρούμε και τα ζύγια μας, αφού ου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες, βάλθηκαν να μας ζουρλάνουν!

Πάμε για ρήξη μας λένε και γιαυτό φταίνε οι… δανειστές. «Σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείεται να φταίει η Έφη Θώδη;

Διότι φαίνεται «συντρόφια» ότι τώρα άλλοι βαράνε τα νταούλια κι εμείς χορεύουμε!

Και χορεύουμε σαν τους… αναστενάρηδες! Λυπηθείτε μας!!

Διότι βρε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛηδες δεν μπορεί να φταίνε όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του πλανήτη Γη, που μας λένε ότι πάμε κατά διαόλου και να αλλάξουμε πορεία και μυαλό κι εμείς να τους αποκαλούμε… εκβιαστές!

Τότε αν είναι εκβιαστές, τι τους προσκυνάμε; Ας τους αφήσουμε στο «χάλι» τους και ας ζήσουμε με την μιζέρια μας, με τους Λαφαζάνηδες, τους Στρατούληδες, τις… Ραχήλες και τους… Καμμένους!

Μήπως «συντρόφια» το παρακάνετε; Μήπως χάνετε… πεταλιές ή μήπως είστε… «μαλωμένοι» με την πραγματικότητα;

Κάντε την «κωλοτούμπα» σας, να τελειώνουμε, γιατί έτσι και μας πάτε στα βράχια, εκείνοι που θα σας πάρουν στο κυνήγι και δεν θα βρίσκετε να κρυφτείτε, θα είναι οι… ψηφοφόροι σας!

Καθόσον οι «κοψοχέρηδες» αυξάνονται αλματωδώς, επικίνδυνα και χωρίς… «ασάφειες»!

Σε αντίθεση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ, ο οποίος με καθηγητική «αριστερή σαφήνεια» «προέβλεψε», ότι ο «Κώδικας Τιμής» των φυλακισμένων βαρυποινιτών, θα οδηγήσει στον θάνατο τον πατροκτόνο βούλγαρο, που σκότωσε την κόρη του, την Άννυ, την κομμάτιασε, την «έβρασε» και την πέταξε σε διάφορους κάδους σκουπιδιών.

Δεν λέμε, φρικτό το έγκλημα, τρελαίνεται ο άνθρωπος και η κοινωνία με κάτι τέτοια, αλλά όλα αυτά δεν δίνουν το δικαίωμα σε υπουργό της κυβέρνησης, να προαναγγέλει το θάνατο του δράστη!

Είναι αφύσικο! Στην περίπτωση, μήπως έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση της Αριστεράς «του πέρα βρέχει» κι όχι «του τίποτα», όπως πρόσφατα την χαρακτήρισε ο ίδιος αυτός υπουργός; 

Γεια σας!

 

                                                                                                  ΛΕ-ΣΤΑΣ    

 

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ LIVE ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top