Αυτός που είπε (δεν θυμάμαι ποιος), ότι «ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ», ήταν… τρισδιάστατος σοφός ή σύμβουλος του… ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μεταπηδήσας στον ΣΥΡΙΖΑ!

Καλή ώρα η Παναρίτη, ο Μητρόπουλος, η Τζάγκρη κλπ, κλπ!

Φίλος του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», αφού πλήρωνε επί 30 χρόνια και βάλε, ένσημα για να πάρει σύνταξη στα γεράματά του, τα… κατάφερε!

Σε δύο χρόνια του δώσανε έναντι, ευρώ… 400 και θα περιμένει άλλα δύο χρόνια για να πάρει τη σύνταξή του, ολοκληρωμένη.

Χρώσταγε στο ΤΕΒΕ κάποιο ποσό και μοιράστηκε σε δόσεις, οι οποίες θα πληρώνονταν από την ολοκληρωμένη σύνταξη. Υποτίθεται…!!!

Πάει να πάρει το… έναντι ποσό των 400 ευρώ και του δίνει μόλις… 60!!!

Είχε ο αθεόφοβος το θράσος να ρωτήσει, γιατί και πως; Και η απάντηση: Κρατήθηκε η… δόση!

Και ματαρωτάει ο θρασύτατος:  «Γιατί δεν μου δίνεται τη σύνταξή μου ολόκληρη, όπως τη δικαιούμαι και να κρατήσετε τη δόση;

Δίκιο ο φίλος μας, άδικη η εξουσία! Και το «επικίνδυνο»;;; Ο δικός μας ας μάθει να ζει με… 60 ευρώ το μήνα! Και έχει και γιό που σπουδάζει εκτός Άρτας!

Και χρειάζεται και φάρμακα για την υγεία του και τα 60 ευρώ, δεν φθάνουν ούτε για τη συμμετοχή του!

Και έχει και τη συμβία με το… τσουκάλι της, να του θυμίζει κάθε πρωί, τι θα φάμε το μεσημέρι!

Μια ομάδα πέντε ατόμων, από το Δήμο Αρταίων, μετρούσαν τους δημοτικούς χώρους, που κάλυπταν οι καφετέριες και τα μπαρ της πόλης. Οι δύο «δούλευαν» τη μεζούρα, ένας σημείωνε και οι άλλοι δύο «βγάζανε τα σχέδια»!

Κατά πως γινότανε παλιότερα με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, όταν έσκαβαν τους δρόμους και τις πλατείες. Ένας δούλευε και τέσσερις «επιστάτευαν»!

Η ακροδεξιά και βάλε, πρώην βουλευτής του ακροδεξιού και βάλε, Πάνου Καμένου, νυν αριστερή βουλευτής… του ΣΥΡΙΖΑ και «κολλητάρι» της Ζωής Κωνσταντοπούλου η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, είπε για τον αριστερό υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Ο Πανούσης είναι ντροπή για την Αριστερά…»!!!!!!!

Ναι, αλλά η πρώην ακροδεξιά και νυν ακροαριστερά, ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, όταν «έπεσε» το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ανέβηκε τα κάγκελα με τη Ζωή και φόραγε και… ψηλοτάκουνο… 20 πόντους και κάτι!!!

Ενώ ο Πανούσης, τι έκανε, όταν έπεφτε το… «μαύρο»; Στήριζε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου!

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, να κάνουν… «τραμπάλα» στο όριο του… 3%.

Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Μήπως τον ΛΑΟΣ, όταν στήριζε κυβέρνηση Παπαδήμου;

Μήπως τη ΔΗΜΑΡ, όταν στήριζε κυβέρνηση Σαμαρά;

Μήπως το ΠΑΣΟΚ, όταν συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ.;

Και μιας και ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ που… εκλέγει Πρόεδρο, με ανοικτές διαδικασίες, ανοικτές αγκάλες, ανοικτό μητρώο, ανοικτά ότι… ανοίγουν!

Και με 3 ευρώ, όποιος θέλει, ψηφίζει όποιον θέλει, για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ! Και ας μην είναι… ΠΑΣΟΚ!!!

Μήπως και αυτοί που είναι ΠΑΣΟΚ και «πατενταρισμένοι» τι παραπάνω έχουν δικαιώματα; Πέραν του να κολλούν αφίσες;  

Το ίδιο έγινε και στην εκλογή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για την αρχηγία. Ψήφισαν 1.000.000… «διερχόμενοι» και μετά την εκλογή του, «κοψοχεριάστηκαν» και τράβηξαν για αλλού!

Όμως στις τωρινές εκλογές, τα κανονικά μέλη, τα μέλη με «βούλα», είναι μόνο… 45.000! Άντε οι «γεννόσημοι» να είναι και άλλοι τόσοι!

Αδέρφια, αδερφές, κουμπάροι, γιαγιάδες, παππούδες, βαφτιστήρια, γκόμενες και γκόμενοι, «επιστρατεύονται» για τη «δημοκρατική» εκλογή του νέου αρχηγού!

Τώρα ο… κακοήθης και γράφων αυτή τη στήλη, αν έχει… 150.000 ευρώ και… «αγγαρέψει» 50.000 «εθελοντές» για την πάρτι του, παμψηφεί εκλέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Ενώ για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ χρειάζεται περισσότερα;

Εννοείται ότι κάνουμε υποθέσεις, διότι ο γράφων, πάνω από 3 ευρώ δεν διαθέτει, και για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει ούτε αυτά!

Αλλά να έχει πέσει η τιμή των αρχηγών κομμάτων τόσο χαμηλά, δεν το περιμέναμε!

Φταίνε σίγουρα τα μνημόνια, όπως λένε και οι ΣΥΡΙΖΑιοι, για ότι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο!

Π.χ. το ότι η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον, ήρθε… 29η, δεν φταίει το μνημόνιο;

Αδέρφια το αν ο πρώην δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, επανέλθει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν το γνωρίζω! Εμείς γράφουμε ότι πολλοί επανέρχονται, μετά την αλλαγή της… ηγεσίας!

Κι έχουν μυαλό οι… «επανερχόμενοι»! Βέβαια από τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Διότι οι… ΚΙΔΗΣΟτες και πρώην ΠΑΣΟΚοι, με το στραπάτσο που πάθανε στις εκλογές, δεν… συνέρχονται τη δεκαετία που διανύουμε! Μετά… και πάλι θα… δούμε!

Όμως η επανάκαμψή τους στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι απόρροια, από την αλλαγή της ηγεσίας.

Περί αφορμής και πρόφασης είναι η εν λόγω… αλλαγή!

Γιατί ο Βενιζέλος έγινε… «κακός» αρχηγός, εξαιτίας των… αμαρτιών των άλλων του ΠΑΣΟΚ. Εξαιτίας και της κρίσης  που βασανίζει τον τόπο μας!

Ο Βενιζέλος πήγε… «τζάμπα»! Και παραιτήθηκε με αξιοπρέπεια.

Σε αντίθεση με τον Αντωνάκη της Ν.Δ., που ενώ έκανε ότι ακριβώς χρειάζονταν, για να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τώρα παριστάνει τον «κουφό» και τον «άλαλο»!

Είναι σαν να μην υπάρχει και τα ποσοστά της Ν.Δ. πέφτουν συνεχώς και η διεύρυνση της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλο και αυξάνει!

Γι α πρώτη φορά η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το… ποσοστό της! Περίπου 20% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, 17% το ποσοστό της Ν.Δ.!!!

Σαν τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να αντιληφθεί ο Σαμαράς, ότι ήρθε η ώρα, να κάνει αυτό που έκανε και ο Βενιζέλος. Να παραιτηθεί και να… συγγράψει τα απομνημονεύματα του!

Γιατί τόση «μουλαροσύνη» για την αρχηγία; Το παίζει «αναντικατάστατος»; Δεν έχει καταλάβει ότι έμειναν μόνον ο Καραγκούνης, ο Γιακουμάτος, ο Βορίδης και ο Άδωνις;

Ας βάλουμε μια άνω τελεία, όπως λένε και οι «μεγαλοδημοσιογράφοι», για να δούμε κατά που πάμε, κατά που μας πάνε, κατά που θα καταλήξουμε!

Έχουμε οικονομική κρίση, για την οποία ο μόνος που δεν φταίει, είναι ο λαός!

Φταίνε κατά ποσοστό ενοχής, σε πρώτο βαθμό οι πολιτικοί, σε δεύτερο βαθμό οι δημοσιογράφοι, και σε τρίτο βαθμό ΟΛΑ τα κόμματα, ακόμη και αυτά που δεν κυβέρνησαν, ακόμη και αυτά που δεν μπήκαν ποτέ στη Βουλή.

Και ακολουθούν σε ποσοστό ενοχής, οι εργατοπατέρες, οι αγροτοπατέρες, και οι… συντεχνοπατέρες!

Και κυρίως οι… συντεχοπατέρες.

Χαρακτηριστική περίπτωση, αυτή του Προέδρου των Φαρμακοποιών της Ελλάδας. Ο οποίος πρόεδρος (Λουράντος πρέπει να λέγεται), επί συγκυβερνήσεως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, κήρυξε πόλεμο κατά του κόμματός του, τη Ν.Δ., λέγοντας ότι τα 11.000 φαρμακεία της χώρας, θα γίνου εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τώρα «πλάτη» από τη Ν.Δ.!

Και η Ν.Δ., αβασάνιστα του την… προσφέρει!

Η κωλοτούμπα, της κωλοτούμπας, ω κωλοτούμπα!

Φίλε γράψε μου, το έχω ανάγκη: «Όταν έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, εσύ τι έκανες;»!

 

                                                                         ΛΕ-ΣΤΑΣ 

  

  

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top