Ερώτηση στη Βουλή για την φετινή μειωμένη καρποφορία της ελιάς, κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ και ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό, τι σκοπεύει να κάνει, για την αντιμετώπιση του προβλήματος!!!

Αυτά που γίνονται κάθε φορά που υπάρχει ακαρπία κύριε βουλευτά μου; Σαν τι άλλο περιμένεις; Να πάει ο υπουργός να κόψει τα βάτα που πνίγουν τις ελιές, να τις κλαδέψει, να τις ραντίσει ή να καταγγείλει το Θεό γιατί έκανε αυτό το δέντρο, τη μια χρονιά να καρπίζει και την άλλη όχι;

Ενώ οι… χαρουπιές καρπίζουν όλες τις εποχές;

Ας αφήσουμε τις χαρουπιές και ας πάμε και λίγο στους γάμους του Αυγούστου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο ήταν το τυχερό μου! Τρεις γάμοι γίνονταν πέριξ της… οικίας μου. Τα προγαμιαία τσιμπούσια δεν είχαν σταματημό όλη την εβδομάδα. Κλαρίνα, τουφεκιές, χοροί, τραγούδια και ότι άλλο προβλέπουν τα καθιερωμένα για αυτές τις περιπτώσεις!

Να έχουν καλή και ευτυχισμένοι ζωή οι νεόνυμφοι και να τους χαίρονται οι οικογένειές τους.

Όμως θέλοντας και μη σε αυτά τα γλέντια, άκουγα και κάτι τραγούδια, που δεν «ταίριαζαν» στην περίπτωση!

Τραγούδια μελαγχολικά, τραγικά, απογοητευτικά για την ίδια τη ζωή, τραγούδια του… τεκέ και για της φυλακής τα σίδερα!

Αταίριαστα ακούσματα σε εκδηλώσεις μεγάλης χαράς και ευτυχίας, όπως αυτές που προαναφέραμε!

Θα μου πείτε, δεν βρήκα κάτι άλλο να «ξεδώσω» και ασχολούμαι με αυτές τις… «άτυχες» περιπτώσεις;

Είναι όμως ευχάριστο σε γάμο να ακούς «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» ή «Στο κελί 33» ή «Η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου»;

Προσωπικά δεν νιώθω καλά να ακούω τραγούδια της «απελπισίας», ακόμη κι αν είμαι… απελπισμένος!

Δείκτης ενδιαφερόντων της κοινής γνώμης είναι οι δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, οι επαγγελματικές – εννοείτε – δημοσιογραφικές σελίδες. Τελευταία δείγματα από την ιστοσελίδα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» στην οποία φιλοξενήθηκε κείμενο ερώτησης των τριών ηπειρωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την «τραγική κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η κτηνοτροφία στην περιοχή μας, αλλά και για τα προβλήματα της «ΔΩΔΩΝΗΣ»!

Ε, αυτή την ερώτηση, το περιεχόμενο της οποίας αφορά πράγματι σοβαρά τα τοπικά προβλήματα, την διάβασαν μόνο… 23 επισκέπτες!

Αντίθετα για άλλα κείμενα, οι επισκέψεις κυμαίνονταν από 100 έως 1.500!!!

Μάλιστα για κάποια κείμενα που αφορούσαν την κ. ΟΛΓΑ ΤΡΙΑΝΤΟΥ, οι επισκέψεις έφτασαν τις… 500!!!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κάτι το «ανησυχητικό» για το ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του. Την ίδια «υποδοχή» απολαμβάνουν και οι άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Ο κοσμάκης – προφανώς – δεν τους παρακολουθεί, έπαψε να τους πιστεύει, τους απαξιώνει!!!

Ένα άλλο εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα, Δελτίο Τύπου της προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Ηπείρου και αντιπεριφερειάρχη  Ιωαννίνων ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, που έκανε λόγο για στόχο «καθιέρωσης της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού τεσσάρων εποχών».

Σοβαρότατο το θέμα, αλλά από τους 360.000 ηπειρώτες κι όχι μόνον…29(!) νοιάστηκαν και το διάβασαν!!!

Για το ενδεχόμενο αναβάθμισης του παζαριού της Άρτας, οι επισκέψεις έφτασαν σχεδόν τις… 200!!!

Και ακόμη η σκέψη – πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» για διαμόρφωση κάποιου χώρου, που θα φιλοξενεί μικρό αριθμό αδέσποτων κατοικίδιων ζώων, έφτασε σχεδόν τις 300 αναγνώσεις!!!

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του τοπικού «ΤΗΛΕΒΟΑ», πως πολιτικό γραφείο της Άρτας «με θράσος εκβιάζει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και εκμεταλλεύονται την απόγνωσή τους, λέγοντάς τους πως αν ανησυχούν μήπως πάνε σπίτι τους ή ακόμη και αν φοβούνται μήπως μετατεθούν, να περάσουν από το γραφείο, για τα… περαιτέρω»!

Βέβαια στην περίπτωση «φωτογραφίζεται» τρισδιάστατα ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ!

Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το δούμε, όπως και να το ερμηνεύσουμε αυτό που διαβάσαμε και όσο και πιο καλόπιστα και αν αντιμετωπίσουμε μια τέτοια συμπεριφορά, επιεικώς λέμε ότι πρόκειται περί αίσχους, αν βέβαια αληθεύει!

Αν δεν αληθεύει, προκύπτει σοβαρότατο θέμα, όχι μόνο για τον «ΤΗΛΕΒΟΑ», αλλά και για τη βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ. Καθόσον ο διευθυντής και υπεύθυνος του πολιτικού της γραφείου, είναι και ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας!

Λοιπόν εξηγήσεις, από εκείνους που νιώθουν την ανάγκη και υποχρέωση, να δώσουν εξηγήσεις!

Διότι μπορεί δια των ψιθύρων να λέγονται τα πιο σοβαρά πράγματα, όμως χωρίς ονοματολογία, πετυχαίνεται ακριβώς το αντίθετο!

Ματαδιότι, τον Χρήστο Γκόκα τον γνωρίζουμε από τότε που φορούσε κοντά παντελονάκια και για τέτοιες συμπεριφορές, δεν τον έχουμε ικανό! Αν τόσο πολύ «χάλασε», ως βουλευτής και μάλιστα μέσα σε 12 μήνες, τότε τι να πούμε!

Ας μας… «φωτίσουν» οι καταγγέλοντες, έχουν υποχρέωση!

Κάτι όμως λέει μέσα μου, πως δεν θα το κάνουν! Ίδωμεν!

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα από την ΠΕΔ Ηπείρου για τη δεινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «ΔΩΔΩΝΗΣ» με τον πρόεδρο αυτού του οργάνου και δήμαρχο Αρταίων ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, να τονίζει ότι: «Σύσσωμη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των κτηνοτρόφων». Αυτή είναι η είδηση!

Και το σχόλιο το δικό μας! Όταν η «ΔΩΔΩΝΗ» ανήκε στην Αγροτική Τράπεζα, έδινε πάντα υψηλότερη τιμή στο γάλα, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες της χώρας. Τα λεφτά τους οι κτηνοτρόφοι τα έπαιρναν κανονικά και όταν είχαν προσωπικά προβλήματα, βρίσκανε «αποκούμπι» σε αυτή τη συνεταιριστική επιχείρηση.

Κι όμως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, αντί τότε να στηρίξουν τη δική τους γαλακτοβιομηχανία, κάθε χρόνο κάνανε καταλήψεις του εργοστασίου, κλείνανε δρόμους και βάφανε τις ασφάλτους «άσπρες» με το γάλα που χύνανε, εμφανιζόμενοι σαν θύματα αυτής της ιστορίας!

Οι αγροτοπατέρες εκείνης της εποχής έκαναν τη ζημιά τους κάθε χρόνο στη «ΔΩΔΩΝΗ» αν και εισέπρατταν  μεγαλύτερη τιμή στο γάλα τους!

Ιδιωτικοποιήθηκε η «ΔΩΔΩΝΗ», λόγω συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη σκληρή ανταγωνιστικότητα της αγοράς, προβλήματα που σίγουρα αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν και οι σημερινοί ιδιοκτήτες!

Δεκάδες γαλακτοβιομηχανίες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια ή έχουν αλλάξει ιδιοκτησία και πολλές εν ενεργεία από αυτές, βρίσκονται στο «κόκκινο»!

Μεταξύ αυτών και η «ΔΩΔΩΝΗ». Οι αγροτοπατέρες, επαναλαμβάνουμε, της περιοχής μας, έκαναν τη ζημιά τους και σε αυτή την περίπτωση.

Εργατοπατέρες, αγροτοπατέρες και τα κόμματα που τους προωθούσαν, αναδείκνυαν και τους στήριζαν, είναι όλοι τους από τους βασικούς παράγοντες, που οδηγήθηκε η χώρα μας στη σημερινή οικονομική κρίση!

Η «ΔΩΔΩΝΗ», ας μη γελιόμαστε, βρίσκεται κι αυτή στο «κόκκινο» και οι «κραυγές» περί επιστροφής της, στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, είναι αστείες!

Διότι δεν υπάρχει… «δρόμος επιστροφής», καθόσον σήμερα αποκρατικοποιούνται κολοσσοί – επιχειρήσεις και με μεγάλο ζόρι και θα κρατικοποιηθεί η «ΔΩΔΩΝΗ»; Ή μήπως οι ντόπιοι αγροτοπατέρες «ονειρεύονται» μια τέτοια εξέλιξη;

Και αν, ας πούμε, παραμεριστούν οι αγροτοπατέρες, με τι τρόπο θα γίνει η επαναγορά της επιχείρησης; Με τι χρήμα και από ποιόν!!!

Στην περίπτωση, αλληλοκοροϊδεύονται!

Κι όπως στρώσανε… κοιμούνται τώρα!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

Go to top