*** Ψάχνοντας στα αρχεία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», για δημοσιογραφικούς «θησαυρούς», των «ένδοξων» ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας (ωχριούν μπροστά τους οι θησαυροί του… Ιντιάνα Τζόουνς), πέσαμε σε έναν (επίσης «θησαυρό»), που δημοσιογραφικά βρίσκεται και σήμερα στην επικαιρότητα.

*** Τότε (2016) όπως και σήμερα, κάποιοι ψάχνανε για το αντίπαλο δέος του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, ψάχνανε για έναν εκλογικό «μπαμπούλα».

*** Και ποιόν πλασάρανε τότε; Εκείνον που πλασάρουν και σήμερα, τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΡΑΚΟ, ο… «κακός λύκος»!

*** Υποψήφιος κάθε εκλογικής αναμέτρησης!

*** Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 (δεν ήταν πρωταπριλιάτικο), σχολιάζαμε από αυτή τη στήλη, τα ίδια που σχολιάζουμε και το τελευταίο διάστημα ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2023.

*** Και λέγαμε το 2016 παρακαλώ:

*** «Κατά τα άλλα, ένας νέος δήμαρχος Αρταίων… «ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ», κατά πως μας λέει Γιαννιώτικο site και αναπαράγεται και στην Άρτα.

*** Τι μας λένε;

*** Ήταν δήμαρχος Αθαμανίας, είναι πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου, είναι εργολάβος, είναι από τα περήφανα Τζουμέρκα, ε, να μην πάει για δήμαρχος Αρταίων;

*** Να πάει, να πάει!!!

*** Και χρειάζεται «πλασάρισμα» από Γιαννιώτικο site, για να «ταξιδέψει»;

*** Ας πάει και για βουλευτής, ας πάει και για αρχηγός κόμματος!

*** Ας πάει και για δήμαρχος Αθηναίων ή δήμαρχος της Ρώμης!

*** Με το… καλό!

*** Αλλά αναρωτιέμαι, το διαβατήριό του, για το Δήμο Αρταίων, θα είναι το προαναφερόμενο… βιογραφικό;

*** Βέβαια ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ, περί αυτού πρόκειται, δεν έχει ανάγκη από φτηνά… «πατροναρίσματα», αν πράγματι έχει βάλει πλώρη για το Δήμο Αρταίων!

*** Και ο γράφων, ως Τζουμερκιώτης, θα το είχε και… καμάρι!

*** Είχαμε βασιλιά, είχαμε νομάρχη, έχουμε πρωθυπουργό, έχουμε βουλευτή, να έχουμε και δήμαρχο στην πόλη!

*** Στο τελευταίο θα κολλήσουμε;»

*** Πάμε παρακάτω.

*** Φίλος και αναγνώστης του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» και γνώστης των τοπικών πολιτικών δρώμενων, μας υπενθύμισε ότι το 2014 – 2015, ο τότε δήμαρχος Αρταίων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του ΞΕΝΙΑ, για τουριστική αξιοποίηση. Γιατί δεν έγινε τότε δημοπρασία;

*** Πράγματι ήταν έτοιμη η δημοπρασία, το είχαμε αναφέρει στο «ΦΑΚΕΛΟ ΞΕΝΙΑ», που παρουσιάσαμε τις τελευταίες ημέρες, συντάκτης ήταν ο νομικός σύμβουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΚΑΣ, προσωπικά την είχα διαβάσει κι όλα ήταν έτοιμα προ αυτή την κατεύθυνση.

*** Μάλιστα θα γινότανε διαδικτυακή δημοπρασία, μαζί με άλλα 13-14 ΞΕΝΙΑ, αλλά δεν προχώρησε αυτή η διαδικασία.

*** Και δεν προχώρησε, γιατί κατ’ ανάγκη τα ΞΕΝΙΑ θα περνάγανε σε ιδιώτες.

*** Και οι «επαναστάτες» και λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν όχι στους ιδιώτες.

*** Το ίδιο έγινε και στην Άρτα. Ξεσηκώθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι, κατά της μίσθωσης του ΞΕΝΙΑ σε ιδιώτες.

*** Και ήρθε στη συνέχεια το ΚΑΣ (2016) και έβαλε την ταφόπλακα.

*** Μας είπε και κάτι άλλο ποπροαναφερόμενος αναγνώστης μας: «Και άλλα Ξενία καταδικάστηκαν (το 2016) από το ΚΑΣ, αλλά αργότερα (2019) ξεμπλοκαρίστηκαν.

*** Κι έτσι είναι! Εκεί ξεσηκώθηκαν κατά του ΚΑΣ, οι τοπικοί αναπτυξιακοί φορείς, οι πολιτικοί παράγοντες, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πέτυχαν το στόχο τους.

*** Εμείς εδώ στην Άρτα, όπως έχουμε πολλές φορές πεί, είμαστε πρώτοι στις τσιπουράτες και καναπεδάτες κριτικές και ουραγοί στις προσωπικές ευθύνες και στις… εξελίξεις!

*** Σε όλη την Ελλάδα, πρώτη προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση και εκμετάλλευση κάθε δυνατότητας και προοπτικής, για τουριστική ανάπτυξη και εμείς κρατάμε «λάβαρα» δεκαετιών του 60΄ και 70΄.

*** Τότε που η βιβλιοθήκη ήταν «πρώτη ανάγκη», ήταν ζητούμενο του πολίτη, τότε που τα Ωδεία ήταν πολιτιστική «πολυτέλεια», τότε που και η σύγχρονη καφετέρια ήταν ανύπαρκτη, σε πόλεις όπως η Άρτα.

*** Όλες αυτές οι ανάγκες, σήμερα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Υπάρχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη, με μηδενική επισκεψιμότητα, υπάρχει η Βιβλιοθήκη του «ΣΚΟΥΦΑ» με σπάνιες εκδόσεις και επίσης με μηδενική επισκεψιμότητα, υπάρχει και το διαδίκτυο με «Βιβλιοθήκη», μεγαλύτερη και αυτή από της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

*** Ωδεία σήμερα υπάρχουν και σε χωριά, με μαθητές 20-30 και οι ανάγκες καλύπτονται άνετα και σε χώρους μη… τουριστικούς!

*** Υπάρχουν στην Άρτα δεκάδες καφετέριες (σε κάθε στενό) που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων. Μια ακόμη καφετέρια στο Κάστρο, τίποτα δεν προσφέρει.

*** Το ΞΕΝΙΑ λοιπόν «θάφτηκε» για αχρείαστες χρήσεις!

*** Και αυτή η κατάσταση δύσκολα πλέον μπορεί να αλλάξει.

*** Ευθύνη έχουμε ΟΛΟΙ σε αυτό το ζήτημα κι όχι μόνον οι ασκούντες τοπικά την εξουσία, μόνο που το δικό μας αδίκημα είναι πταίσμα και των υπαίτιων είναι «έγκλημα» κατά της τοπικής κοινωνίας.

*** Ο «ΦΑΚΕΛΟΣ ΞΕΝΙΑ» που παρουσίασε ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, είναι ο… «τελευταίος ασπασμός» και αιωνία του η μνήμη;

*** Εμείς πάντως δεν καταθέτουμε τα όπλα»!!!   


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top