Καμαρώστε κόμμα του… 2014!!! Πριν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επιλογή του προσώπου που θα προσφέρει τη στήριξή του, στις επόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και προχώρησε σε απανωτές πολιτικές γκάφες!

Γκάφες «απόσταγμα» των γκαφών του όλων των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων!

Αναφερόμαστε βέβαια στη Ν.Δ. και μην την ματιάσουμε!

Έχουμε και λέμε, πριν καν ξεκινήσει τις διαδικασίες επιλογής προσώπου, μας λένε ότι έκανε δημοσκοπήσεις. Και «έβαλε στο τσουβάλι» ενδιαφερόμενους και μη, πιθανούς και απίθανους και χωρίς να προηγηθεί ούτε μια απλή ενημέρωσή τους.

Έχουμε και ματαλέμε! Οι δημοσκοπήσεις ήταν «μυστικές» και για ιδίαν χρήση. Και στην Άρτα την έμαθε μόνον ο βουλευτής ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ και όχι ο νυν, ούτε και η τοπική ΝΟΔΕ.

Και πρώτος ενδιαφερόμενος σε δημοφιλία, ήρθε – μας λένε – ο πρώην βουλευτής Κ. Παπασιώζος. Ο οποίος κ. Παπασιώζος κάλεσε τους υπόλοιπους πέντε πιθανούς και απίθανους ενδιαφερόμενους, τους είπε τα μαντάτα και τους ζήτησε… «ενότητα» για να προχωρήσουν, υποτίθεται υπό την ηγεσία του. Δεν συμμετείχε ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο οποίος ήδη είχε κάνει γνωστό ότι θα κατέβει ανεξάρτητος.

Οι συμμετέχοντες τώρα αμφισβήτησαν τη δημοσκόπηση και ζήτησαν… «φανό»!

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΗΣ, βλέποντας το… «γαϊτανάκι» αυτής της ιστορίας, ζήτησε από τα κεντρικά της Ν.Δ., να γίνει «μάζωξη» των πιθανών υποψηφίων, όπως και έγινε.

Στάλθηκαν 6 προσκλήσεις, πήγαν 3 και πήρε το χρίσμα εκείνος που δεν το ζήτησε, ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ!

Αλλά το άκρως τρελό στην περίπτωση είναι άλλο. Δεν πήγε στη «μάζωξη», ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΗΛΑΣ, επικεφαλής της σημερινής δημοτικής ομάδας, που είχε εκλεγεί τις προηγούμενες εκλογές, με τη στήριξη της Ν.Δ., δεν πήγε ούτε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος των τελευταίων δημοτικών εκλογών ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, δεν πήγε και ο δικηγόρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που υπηρέτησε το Δήμο Αρταίων, όσο ελάχιστοι από τη Ν.Δ.

Και ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ, δια της υποτιθέμενης «πρωτιάς», πήγε «για μαλλί» και «βγήκε κουρεμένος»!

Και πίσω από όλο αυτό το Νεοδημοκρατικό «γαϊτανάκι» και αυτή τη φορά, ίδιος ο δράστης, ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ.

Ο οποίος Ζαγορίτης, ουδέποτε λειτούργησε με βάση τις θελήσεις της τοπικής κοινωνίας!

Η απόλυτη έκφραση του παλαιοκομματισμού! Να τον χαίρονται!!!

Και η ένστασή μας, αυτή τη φορά, δεν έχει σχέση με την εκλογή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, αλλά με τη… νοοτροπία, που δεν λέει να αλλάξει στη Ν.Δ.!!!

Βέβαια η εν λόγω νοοτροπία αυτή τη φορά λειτούργησε θετικά. Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, με τον τσαμπουκά του, πήρε το χρίσμα και προχωράει πλέον με άλλη δυναμική, με περισσότερη σιγουριά, με άλλες προοπτικές.

Κατά τα άλλα, ο νυν δήμαρχος και πάλι υποψήφιος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, αλλά και ο νέος υποψήφιος της Δημοτικής Αλλαγής, ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ, προχωρούν με πιο σταθερά βήματα και με πιο λίγα προβλήματα, από τους αντιπάλους τους, προς την αναμέτρηση του Μαϊου.

Ο ανεξάρτητος τώρα υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε…. ψίθυρος! Ακόμα και εκείνοι που… «βάλανε πλάτη», για να κατέβει στο στίβο του Δήμου Αρταίων, λάμπουν δια της απουσίας τους και μας «ξεκούφαναν» με τη σιωπή τους, αν και μέχρι πρότινος, ήταν κάτι περισσότερο από λαλίστατοι! Ανεξαρτητοποιήθηκαν, πριν ακόμη… «εξαρτηθούν», από τον κ. Στασινό;

Μήπως κάποιοι από όλους αυτούς πιστεύουν ότι υπάρχει μαρμίτα στο δημαρχιλίκι, όπως συνέβαινε τις παλιές καλές εποχές για τους δημάρχους;

Αν τέτοια πιστεύουν, είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Και αν δεν έχουν εξασφαλισμένα τα προς το ζην των ιδίων και των οικογενειών τους, ας αναθεωρήσουν τις ευγενείς και μη φιλοδοξίες τους, γιατί αυτά που ως δήμαρχοι θα εισπράττουν, δεν θα φθάνουν ούτε για τα… «φιλοδωρήματα» εκείνων που «θα κατασκηνώσουν» στον προθάλαμο του γραφείου τους, με το χέρι μονίμως… τεντωμένο!

Και αλήθεια λέμε!

Ρωτήστε τους πρώην και νυν δημάρχους και θα σας πούνε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος», όσον αφορά βέβαια τη μαρμίτα που λέμε!

Εκτός κι αν είστε παντελώς ανεπάγγελτοι!

Επισημάνσεις επί των επισημάνσεων του… Ν.Α.Σ.!

Μια… «σέντρα ακριβείας» μας έκανε ο Ν.Α.Σ., της εφημερίδας «ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ», με τις επισημάνσεις του, επί σχολίων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», που αφορούσαν, την πιθανή επιλογή, από τη Ν.Δ., του πρώην βουλευτή της ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΥ, για να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Αρταίων.

Και να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, προς άρση παρερμηνειών και παρεξηγήσεων. Αφορμές ψάχνουν φίλε Ν.Α.Σ. κάποιοι «σοβατζήδες» πολιτικών προσώπων, που τη μια τους «φοράνε φωτοστέφανο» και την άλλη τους σκυλοβρίζουν!

Είχαμε λοιπόν γράψει στη στήλη των σχολίων μας, «ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ», μετά… «οργής» και… «πλάκας», τα εξής: «…κάποιοι, αμέτι – μουχαμέτι μας «σπρώχνουν» και μας «μοστράρουν» για υποψήφιο δήμαρχο Αρταίων, τον πρώην δήμαρχο Νεοχωρίου και πρώην βουλευτή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟ και πριν από καιρό, τον νυν δήμαρχο του Δήμου «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ», ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ…»!

Και αναρωτηθήκαμε: «Τόση λειψανδρία έχει ο Δήμος μας, των 43.000 κατοίκων – δημοτών και καταφεύγουμε σε «μεταγραφή» υποψηφίου δημάρχου από άλλους Δήμους;

Και επισημαίνει σχετικά ο Ν.Α.Σ.: Ενώ δεν τον (μας) ένοιαξε ΤΕΣΣΕΡΑ ολόκληρα χρόνια που κάθονταν ο ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ εκλεγμένος – και φυτεμένος  από το παντοδύναμο τότε κόμμα – νομάρχης Γ. Παπαβασιλείου, το Λευτέρη, δεν τον (μας) ένοιαξε που στην Άρτα εκλέχτηκαν τουλάχιστον 4 ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ βουλευτές, που κάθονταν οικογενειακώς στην Αθήνα και έρχονταν κάθε δεκαπέντε στην Άρτα!

Και προχωρεί και σε άλλες σχετικές επισημάνσεις ο Ν.Α.Σ. και καταλήγει: «Αλήθεια, από πότε ισχύει πως υποψήφιος δήμαρχος κατέρχεται όποιος διαμένει στο Δήμο; Αν έτσι είναι, τότε να καθαιρεθεί ο Γιαννούλης (δήμαρχος «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ»), που μένει στο Τρίγωνο! Αν είναι έτσι, να σηκωθεί ο Τσιανάκας και να πάει να κάτσει στα Θεοδώριανα, που θέλει από το Μονοπλιό, να γίνει δήμαρχος στα Τζουμέρκα…»!!!

Τώρα αν φίλε Ν.Α.Σ., σου ευχηθώ καλή ΤΕΣΣΑΡΑ από τη Μάντσεστερ, θα φταίω;

Πάμε παρακάτω και όσον αφορά την πρώτη επισήμανσή σου, για τον πρώην νομάρχη ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Τουλάχιστον εμάς και περισσότερο στον γράφοντα, όχι μόνον «μας ένοιαξε», για την παρουσία του εν λόγω «ετεροδημότη», αλλά και μας «εξόργισε» η εμφάνιση και η παρουσία του, σε βαθμό… «κακουργήματος»!

Τα σχόλια που γράφτηκαν εναντίον του και εναντίον της Ν.Δ., που μας τον… «φύτεψε» με το έτσι θέλω, μας υποχρέωσαν να ζητήσουμε «συγνώμη από τον Θεό» και μα την Παναγία, δεν μας την… έδωσε!!!

Να θυμίσουμε μερικά και… «σκόρπια», από εκείνα τα σχόλιά μας, εκείνης της εποχής και ήταν… εκατοντάδες, για να φρεσκάρουμε και τη μνήμη του Ν.Α.Σ.!

Στις 23 Μαϊου του 2006 και αργότερα και συνεχώς, γράφαμε:

Λύκος να φάει τα πρόβατα και τσάκαλος τα… γίδια! Κάπως έτσι μας… «τραγουδάει» η Ν.Δ. στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που πήραν το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου και νομάρχη.

Όπως το όνομα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, που επιλέχθηκε για υποψήφιος νομάρχης Άρτας. Πως και από πού προέκυψε και γιατί επιλέχτηκε δεν θα το μάθουμε. Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήρθε ουρανοκατέβατα, ελάχιστοι τον γνωρίζουν και ο ίδιος ελάχιστα γνωρίζει την περιοχή μας και τους κατοίκους της και αυτά τα «έμαθε» στις καλοκαιρινές του διακοπές σε ορεινό χωριό των Τζουμέρκων.

Επιλέχτηκε ένα πρόσωπο, σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας, έξω από κάθε είδους στοιχειώδους κομματικής αξιοκρατίας και διαδικασίας, μια επιλογή, πρόκληση και προσβολή για το σύνολο των αρτινών που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της περιοχής μας.

Αν πρόκειται για κρυφό πολιτικό «ταλέντο», ας το αξιοποιήσει η Ν.Δ. σε κάποιο άλλο αξίωμα.

Διότι είναι αδιανόητο να μας «φοράνε κολάρο» στο λαιμό, χωρίς να το χρειαζόμαστε.

Υποψηφίους «θερμοκηπίων» ή δια της «καπνοδόχου» δικαιούμαστε να τις απορρίπτουμε και έχουμε και υποχρέωση να τις καταγγέλουμε.

Ακόμη είχαμε… «μαντέψει» ότι μετά τη λήξη της θητείας του, ως νομάρχης και αν δεν εξασφάλιζε άλλο… αξίωμα. θα μας έλεγε… «άντε γεια» και θα ξαναγινότανε ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ! Όπως και έγινε, από τη στιγμή που δεν πέτυχε να εκλεγεί και δήμαρχος Αρταίων, ελέω Ν.Δ.!

Πιστεύω ότι για αυτή την περίπτωση, πρέπει ο Ν.Α.Σ. να πείσθηκε, διαφορετικά να επανέλθουμε και με σκαναρισμένα εκείνα τα σχόλιά μας.

Συνεχίζουμε με τους τουλάχιστον 4 ετεροδημότες πρώην βουλευτές μας  που τους επικαλείται ο Ν.Α.Σ. στις επισημάνσεις του. Ο βουλευτής «παίζει» στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι δικαίωμα του κάθε κόμματος, να επιλέγει εκείνους που θεωρεί ικανούς να προσφέρουν, άσχετα του τόπου διαμονής τους. Ο βουλευτής νομοθετεί, δεν διαχειρίζεται εξουσία, όπως ένας δήμαρχος ή νομάρχης και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να διαμένει στον τόπο καταγωγής του. Να μην ξεχνάμε ότι υπήρξε και «λίστα» σε βουλευτικές εκλογές και σε πολλές χώρες ισχύει η λίστα υποψηφίων βουλευτών.

Πάμε τώρα στον ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, που διαμένει στην Άρτα, αλλά είναι δήμαρχος του Δήμου «Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ»! Είναι όμως και δημότης στο Δήμο που είναι δήμαρχος! Και δικαιούται να τον υπηρετεί!

Το ίδιο ισχύει και για τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΙΑΝΑΚΑ, ο οποίος πάει για δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, διαμένει στην Άρτα, αλλά είναι δημότης του προαναφερόμενου Δήμου!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ είναι δημότης Αρταίων; Νομίζουμε όχι!

Κι επειδή το αξίωμα του δημάρχου είναι κάτι περισσότερο από ένα θεσμικό αξίωμα, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο δήμαρχος είθισται να θεωρείται, ο πρώτος πολίτης του Δήμου του…!

Αν θέλουμε «ταλέντο» - διαχειριστή δήμαρχο, να «νοικιάσουμε» έναν, να τον «αγοράσουμε», όπως γίνεται με τους ποδοσφαιριστές και να μην γίνονται και εκλογές!

Πιστεύουμε ότι πείσαμε τον Ν.Α.Σ.! Τουλάχιστον προσπαθήσαμε!

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που εμφανίζουν την Ήπειρο ως την φτωχότερη περιφέρεια της χώρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ, προχώρησαν σε κοινή… «διάγνωση» του προβλήματος: «Το Μνημόνιο οδήγησε την Ήπειρο στη φτώχεια»!

Κι εμείς πιστεύαμε ότι είμαστε οι φτωχότεροι, από τότε που «κρέμασε τα παπούτσια του», ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ!

Τι μαθαίνει τελικά ο άνθρωπος, όσο… μεγαλώνει!

Π.χ. ο γράφων, εδώ και εβδομήντα χρόνια, από όσο θυμάται ο ίδιος, αλλά και από τότε που κρατούσε «τεφτέρια» η ΕΛΣΤΑΤ και άλλες σχετικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ήπειρος ήταν μόνιμα η φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας, αλλά και από τις φτωχότερες της Ευρώπης!

Τώρα που «κολλάει» το Μνημόνιο με τη φτώχεια μας, δεν το καταλαβαίνουμε! Αυτή την «πρωτιά» την είχαμε προ μνημονίων, την έχουμε επί μνημονίων και θα την έχουμε και άνευ… μνημονίων!

Και εν πάση περιπτώσει, μην επικαλούνται τα μνημόνια δια πάσαν «νόσον» και κομματική καπηλεία!

Θα καταντήσουν… ανέκδοτα!

ΛΕ-ΣΤΑΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top