Έντονη ανησυχία  έχει δημιουργηθεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους, που δραστηριοποιούνται  στις περιοχές  του Νομού Άρτας, λόγω των περικοπών  στα ποσά της Ενιαίας Ενίσχυσης η οποία καταβλήθηκε την Τρίτη  11 Νοεμβρίου  2014. Σε πολλές περιπτώσεις δεν πιστώθηκαν τα αναμενόμενα ποσά, τα οποία ήταν μειωμένα κατά πολύ, ενώ σε άλλες δεν  καταβλήθηκαν καθόλου, κυρίως για τους κτηνοτρόφους.

Η σημασία της ύπαρξης επιλέξιμης βοσκήσιμης έκτασης είναι  βασική για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων της κτηνοτροφικής παραγωγής (ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας, διατήρηση αυτόχθονων φυλών κ.λ.π.), είναι δηλαδή ο παράγοντας, ο οποίος λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση της δικαιούμενης ενίσχυσης.  Το πρόβλημα για τους παραγωγούς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Γκόκας σε αλλεπάλληλες επαφές, που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, επισήμανε τα προβλήματα των πληρωμών τονίζοντας την  επιβεβλημένη ανάγκη  στήριξης των  παραγωγών, και τη διόρθωση των αδικιών στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης,  στους  αγρότες και κτηνοτρόφους της Άρτας.

Από την πλευρά των παραγόντων του Υπουργείου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με την εξόφληση των πληρωμών τον επόμενο μήνα, που είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί η καταβολή όλων των ενισχύσεων για το 2013 και το 2014.

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top