Το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζει τα αιτήματα των σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής καθώς επίσης τον αγώνα τους ενάντια στη συνεχή κρατική υποχρηματοδότηση που στόχο έχει την υποβάθμιση και το κλείσιμο του τμήματος όπως προβλεπόταν και στο προτεινόμενο σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”.

Η αδυναμία λειτουργίας του τμήματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής που εφαρμόστηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις καθώς επίσης και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ έχει περιορίσει ασφυκτικά την κρατική χρηματοδότηση, οδηγώντας στην ιδιωτικοποίηση των ανώτατων ιδρυμάτων.

Μια πολιτική που η λειτουργία των εκπαιδευτικών τμημάτων εξαρτάται πλέον από τις “υποτροφίες και πόρους που θα εξασφαλίζει το Τμήμα, χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη αντίστοιχη διάταξη του Νόμου 4115/2013. Ουσιαστικά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα οδηγούνται σε ένα διαρκές κυνήγι “πόρων” από μεγαλοεπιχειρηματίες που θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμα και στην διαμόρφωση του Προγράμματος σπουδών διαφορετικά θα κλείνουν. Δεν είναι τυχαίο επομένως ότι στα συμβούλια διοίκησης αρκετών τμημάτων συμμετέχουν εφοπλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες όπως στο τμήμα της Ζωικής παραγωγής του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ όπου συμμετέχει ο επιχειρηματίας της γνωστής αλλαντοποιίας ΒΙΚΗ κ. Παπαγιάννης. 

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που εμπορευματοποιεί την παιδεία, την υγεία όλες τις λαϊκές ανάγκες. Που κόβει από τις κοινωνικές δαπάνες για να δοθεί ζεστό χρήμα στους εφοπλιστές, βιομήχανους, επιχειρηματίες, τραπεζίτες ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη τους απαιτείται να αναπτυχθεί κοινός αγώνας που στόχο θα έχει μια άλλη ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας θεωρεί ότι είναι επείγον ζήτημα να αντιμετωπιστούν από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα τα προβλήματα της χρηματοδότησης και της στελέχωσης με εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής για τη συνέχεια της λειτουργίας χωρίς να υπάρξει υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας με τη φωνή των σπουδαστών.

Την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί μπροστά στο ΕΚΑ καλούμε τους σπουδαστές να συμμετάσχουν αγωνιστικά με το δικό τους μπλοκ, πανό, συνθήματα για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί.

 

Go to top