Με αφορμή την κατάθεση της υποψηφιότητά του για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ο Χρήστος Παπάζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατάθεσα την Πρόταση Υποψηφιότητάς μου, όπως προβλέπει ο νόμος. Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, για λόγους δεοντολογίας και ηθικής συνέπειας, ανακοινώνω σήμερα την υποψηφιότητά μου, που ξεκινά και τυπικά η προεκλογική περίοδος.

Είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που διασφαλίζει τη σιγουριά, τη σταθερότητα και την ελπίδα του ελληνικού λαού.

Εύχομαι σε όλους τους συνυποψηφίους μου καλό αγώνα και ελπίζω ότι στο λίγο χρονικό διάστημα, που μας απομένει, θα επικεντρώσουμε τον πολιτικό μας λόγο στην Άρτα και στα προβλήματά της, καταθέτοντας ο καθένας από την πλευρά του, την Πρόταση, το Σχέδιο, το Όραμα, ώστε επιτέλους να βγούμε στο φως και ο τόπος μας να πάρει τη θέσει που του αξίζει. Πρώτα η Άρτα!».

 

Μήνυμα του υποψηφίου Βουλευτή

 Άρτας της Ν.Δ. Χρήστου Παπάζογλου

 

«Συμπατριώτη,

είναι  η στιγμή για το μεγάλο «ΝΑΙ» ή το μεγάλο «ΌΧΙ». Είναι η στιγμή που με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον πρέπει να αποφασίσεις για σένα και τα παιδιά σου. Είναι η στιγμή, που πρέπει να ανακαλύψεις την αλήθεια και να διακρίνεις το ψέμα. Είναι η στιγμή που πρέπει να  πολεμήσουμε τις ψευδαισθήσεις  και να αντιμετωπίσουμε τις αυταπάτες.

Τώρα για όλους, τώρα για τη χώρα.

Η δική σου αλήθεια, θα σε οδηγήσει στον μοναδικό, τίμιο  και αξιοπρεπή δρόμο της ελπίδας, της προοπτικής, της δημιουργίας...

Το ξέρεις πια, το βλέπεις γύρω σου, το νοιώθεις μέσα σου ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους  λαϊκισμούς, που οδηγούν στο παρελθόν. Για επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Για ανέξοδες υποσχέσεις…

Εγκλωβισμένοι στην «αλαζονεία της αυθεντίας», προβάλλουν το παρελθόν ως ενδεχόμενο μέλλον,  παραπέμποντας σε επικίνδυνα διαχειριστικά μοντέλα μιας ακαθόριστης διαδρομής,  που κάθε φορά προσαρμόζεται στη βάση  ευκαιριακών, δήθεν εθνικά υπερήφανων, πολιτικών. Την ίδια στιγμή,  νεκραναστημένες δυνάμεις, κολακεύοντας τα πλέον αρρωστημένα ένστικτα του λαού μας, κομματιάζουν τη δημοκρατία μας και αποσυνθέτουν το εδραιωμένο με αγώνες και αίμα πολιτικό μας σύστημα…

Συμπατριώτη,

κρίθηκε ότι πρέπει να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές. Φυσικά με τη Ν.Δ. Το κόμμα, που αταλάντευτα -δεκαετίες τώρα- υπερασπίζεται και εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη άποψη της κοινωνίας.

Είναι μεγάλη η τιμή, η ευθύνη και το χρέος αυτής της επιλογής. Και φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ, ειδικά τώρα, που η πατρίδα δοκιμάζεται και οι Έλληνες υπομένουν…

Ως πολίτης, που χρόνια τώρα συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, οικονομική και  κοινωνική  ζωή της χώρας, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τους φόβους, μα και τις ελπίδες και τις προσδοκίες των  ανθρώπων, που δίνουν καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες τη μάχη της επιβίωσης. Των ανθρώπων, που με τον αγώνα τους, γράφουν την εποποιία της καθημερινότητας. Μικροί ήρωες μιας μεγάλης κρίσης που αντιπροσωπεύουν έναν νέο πατριωτισμό, που  προσπερνάει το αποκαλούμενο πολιτικό κόστος και θα φτάνει στα όρια της αυταπάρνησης.

Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν πραγματική πολιτική αλλαγή και όχι κομματικό αλισβερίσι.

Πραγματική αλλαγή, που συνδέεται άρρηκτα και επιτακτικά με την ανάγκη νοικοκυρέματος του κράτους,  τόνωσης της αγοράς και ενίσχυσης του μικρομεσαίου, ώστε οι ίδιοι και τα παιδιά τους να αισθανθούν σίγουροι και ασφαλείς.

Εκφράζω και εκπροσωπώ μια γενιά ανθρώπων που, εκ πεποιθήσεως, αρνούνται να μετάσχουν σε κομματικούς στρατούς  και προσωπικές ομάδες. 

Μετέχω, καταθέτοντας το δικό μου όραμα για ανασύνταξη,  αναδιάρθρωση,  ανάταξη μιας πατρίδας και 

ενός λαού,  που έχει ανάγκη από περισσότερο φως!

Πιστεύω στον «πολίτη- άνθρωπο», που μπορεί και θέλει να αλλάξει τη μοίρα του και να χτίσει το μέλλον του. Είμαι υπέρμαχος πολιτικών  που απηχούν την κοινωνία και εκφράζουν τη δημιουργία, το πάθος, την προσπάθεια του ατόμου.

Και η πολιτική πρόταση, που διατυπώνει και καταθέτει η Ν.Δ. είναι ο μοναδικός σίγουρος και ασφαλής δρόμος για έξοδο από την κρίση. Η έξοδος στο φως είναι μπροστά μας. Και τίποτε δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την πορεία.

Οι Έλληνες και ασφαλώς οι Αρτινοί γνωρίζουν ότι πολιτική είναι το ειδικό και το συγκεκριμένο. Το γενικό και το αόριστο συνιστά επικίνδυνο λαϊκισμό…

Οι πολίτες  δεν είναι πια, ούτε αφελείς ούτε ανυποψίαστοι…

 Η πολιτική διαδικασία βρίσκεται σήμερα, στο χαμηλότερο σημείο αξιοπιστίας της κι αν δεν αρχίσει η αναστροφή αυτής της αντίληψης κάθε πρόγραμμα, οποιοδήποτε σχέδιο, η παραμικρή πρωτοβουλία μοιραία θα αποτύχει. Κι εάν αυτό συμβεί, μοιραία  θα βρεθούμε μπροστά σε κοινωνικές εκρήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

 Για το λόγο αυτό απαιτούνται πολιτικοί και πολιτικές που μπορούν να σηκώσουν την ευθύνη και το βάρος για της δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, απαλλαγμένης από δογματισμούς, ρεβανσισμούς και μισαλλοδοξίες.

θα το πετύχουμε όταν κατορθώσουμε να ισορροπήσουμε τα οικονομικά μας, να τονώσουμε την παραγωγή μας και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας.

Θα το πετύχουμε όταν φροντίσουμε τους ανήμπορους, τους ενδεείς, τους καθημαγμένους…

Θα το πετύχουμε όταν δώσουμε δουλειά στον άνεργο, καταφύγιο στον άστεγο, ψωμί στον πεινασμένο…

Θα το πετύχουμε όταν ξαναδώσουμε ελπίδα και μέλλον στα παιδιά μας…

Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς σε διάστημα λίγων μηνών θα χρειαστεί να γίνουν πράγματα, να σχεδιαστούν δράσεις και να αναληφθούν παρεμβάσεις, που  δεν τολμήθηκαν για δεκαετίες. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Ούτε και περιθώρια αποτυχίας.

Εάν τώρα δεν πετύχουμε, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί στο βάλτο της χρεοκοπίας. Και όταν θα βουλιάζουμε, αυτοί που τώρα μας έριξαν τη σκάλα να ανεβούμε στην Κιβωτό, θα μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο βάλτο.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές και αντιπολιτευτικές (μικρο)πολιτικές.

Μαζί σας, μαζί με όλους τους Αρτινούς, θα δώσω τη μάχη για την έξοδο στο… φως.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top