Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος, σε συνεργασία με Βουλευτές της Ν.Δ., κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας καθώς και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία επισημαίνεται στην Κυβέρνηση το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους προς εισαγωγή άρρενες – επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές της Χώρας, για τα έτη 2013-2014 και 2014-2015.

Συγκεκριμένα, λόγω ελλείψεως συντονισμού των Υπηρεσιών των συναρμόδιων Υπουργείων, οι παραπάνω επιτυχόντες, καλούνται προς κατάταξη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ επίκειται από το Σεπτέμβριο του 2015 η εγγραφή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Στην ερώτησή του, ο κ. Στύλιος αναφέρει ότι οι κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, αποστέλλουν σημειώματα κατάταξης και ενώ τους γνωστοποιείται το γεγονός της επικείμενης εισαγωγής των σπουδαστών στις οικείες Σχολές, δεν προβαίνουν στη χορήγηση αναβολής κατάταξης ως του χρόνου της επικείμενης εγγραφής. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια  ταλαιπωρία άνευ αιτίας και ουσίας, εξ’ αιτίας αμιγώς γραφειοκρατικού προβλήματος και έλλειψης πρόνοιας, ενώ το όλο θέμα πρέπει να αρθεί τάχιστα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top