Πριν λίγες μέρες εμφανιστήκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο άρθρα κάποιων που προσπαθούν να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο για να μπορέσουν να κρύψουν την ιδεολογική γύμνια των κυβερνώντων αλλά και να σπιλώσουν όσους τους αντιστέκονται.

Δεν είναι πρώτη φορά που όσοι θέλουν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα να χρησιμοποιούν ως ιδεολογικό οπλοστάσιο τον αντικομμουνισμό. Εξ άλλου το ΚΚΕ στα 100 χρονιά της ύπαρξης του στην πατρίδα μας έχει κατηγορηθεί χιλιάδες φορές με όλους τους τρόπους. Τώρα πήραν σειρά οι Γκεμπελίσκοι της νεόκοπης κυβερνησης. Εφτασαν στο σημειο να κατηγορουν το ΚΚΕ ότι είναι μερος του βαθέως συστηματος για την θεση του για τα κοινωνικα ιατρεια.

Η ιστορια των κοινωνικων ιατρειων δεν είναι σημερινη είναι πολύ παλιοτερη. Πρωτη την εφαρμοσε η Νεα Δημοκρατια του Σαμαρα, το Σκαι και το ιερατείο, πιστοί στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη  δε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία αναφέρεται ότι: “...Στην αρχική φάση της συγκρότησης των δομών ΠΦΥ, θα αξιοποιηθούν επίσης και άλλες δομές που ήδη λειτουργούν υποκαθιστώντας το έλλειμμα υπηρεσιών που θα έπρεπε να παρέχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, με τελικό στόχο το δίκτυο παροχής εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών να αποκτήσει ενιαία μορφή ως πυλώνας του ΕΣΥ.” Επίσης θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνδεση των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων με τα δημόσια νοσοσκομεία. Που σημαίνει ότι τα Κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία δεν αποτελούν μόνο μια «αθώα» κι αυθόρμητη μορφή αλληλεγγύης. «Φούντωσαν» με την κρίση, θα μείνουν και στην «ανάκαμψη» υπηρετώντας το νέο μοντέλο των «ελάχιστων εγγυημένων παροχών». Ηρθαν για να υποκαταστήσουν τις δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν. Θα «αξιοποιηθούν» ώστε να κουκουλωθεί η ανάγκη για να αναπτυχθούν νέες, σύγχρονες δημόσιες δομές με δωρεάν υπηρεσίες για όλους, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων για πρόληψη, ΠΦΥ, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της Υγείας υποστηρίζει μιά πολιτική και μέτρα αντίστοιχα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που στην καλύτερη περίπτωση οδηγούν στη διαχείριση των πιο ακραίων κοινωνικών φαινομένων εξαθλίωσης και φτώχειας. Υλοποιεί στην πράξη ένα σχέδιο που πριν απ' όλους η ΕΕ προωθεί, προκειμένου να απαλλαγεί το αστικό κράτος από τη χρηματοδότηση της Υγείας και οι εργοδότες από τις εισφορές τους. Πάνω σ' αυτόν τον άξονα συγκλίνει με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, επειδή ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετούν είναι ο ίδιος και είναι από χέρι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες.

Αλήθεια όλοι αυτοί οι νεόκοποι αρθογράφοι, που πιθανόν να προσδοκούν και σε καμία θεσούλα του κρατικού μηχανισμού και χύνουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριο, μπορούν να μας πουν πόσες φορές στο παρελθόν έχουν αναπτύξει δράση για τα προβλήματα της υγειας, για την χρεοκοπία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που δεν έχουν γιατρους, για τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, για την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας που όλο και επεκτείνεται και στο Νοσοκομείο Άρτας.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους: την κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ οι θλιβεροί γκεμπελίσκοι έφτασαν να κατηγορούν τους κομμουνιστές γιατρούς ότι πρωτοστάτησαν στην καταδίκη του κοινωνικού ιατρείου.

Ξεκαθαρίζουμε για μιά ακόμη φορά ότι είναι άλλο πράγμα η κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να δυναμώσει, να στηρίζει οικογένειες ανέργων, ανασφάλιστων και με πρακτική βοήθεια και με διεκδίκηση από το κράτος και την Τοπική Διοίκηση και άλλο πράγμα αυτό που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξ΄ αλλου η μεγάλη πλειοψηφια των γιατρών της πόλης μας και πρώτοι οι κομμουνιστές γιατροί χωρίς τυμπανοκρουσίες έχουν μετατρέψει τα ιατρεία τους σε κοινωνικά ιατρεία από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το Μαάστριχ και την συνθήκη της Λισσαβόνας. Και επειδή ζούμε σε μικρή πόλη και ο ένας γνωρίζει τον άλλο δεν μπορείτε άθλιοι συκοφάντες να σπιλώσετε με τα θλιβερά, κακογραμμένα άρθρα σας και με τον αντικομμουνισμό σας που τον έχετε κάνει κυρίαρχη ιδεολογία την δράση των κομμουνιστών στο χώρο της υγείας.

Μόνο ως το πιο ωραίο ανέκδοτο των ημερών μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός: ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκλίνει με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι είναι μέρος του βαθέως συστήματος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ. 

 

 

 

 

Go to top