Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος, σε συνεργασία με άλλους Βουλευτές της Ν.Δ., ανέδειξε στη Βουλή, οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Α’Βαθμια και η Β’βάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας φέτος. Πρόκειται για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, που υπολογίζονται  περίπου στις 25.000.

Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Διαφορετικά, το Σεπτέμβριο ορισμένα σχολεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου, ενώ πολλά άλλα θα υπολειτουργήσουν. 

Σύμφωνα με τον κ. Στύλιο, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται ότι ολιγώρησε καθ' όλο το χρονικό διάστημα που ασκεί το καθήκον της, χωρίς να ενεργήσει το δέοντα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα από την πρώτη στιγμή. Αποτέλεσμα της αβλεψίας της είναι το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε. Για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνουν διορισμοί, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση επέλεξε μέχρι σήμερα να προτάξει τους διορισμούς άλλων κατηγοριών προσώπων, εξαντλώντας τις σχετικές πιστώσεις. Αναφορικά με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, των οποίων συχνά γίνεται επίκληση, αυτά μπορούν να δώσουν μερική μόνο λύση στο πρόβλημα και για συγκεκριμένες μόνο περιοχές της Χώρας.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος αναφέρει: Σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα στάση του, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει έστω και την υστάτη ώρα να επιλύσει το πρόβλημα με αποτελεσματικό τρόπο.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top