Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση «παγώνει» την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, έπειτα από συντονισμένες πρωτοβουλίες της Ν.Δ., προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Παιδείας Τιμπόρ Ναβράτσιτς, καθώς και τους υπουργούς Παιδείας των 28 κρατών μελών της Ε.Ε.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο αρχικά επιβλήθηκε με αποκλειστική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αντί άλλου ισοδυνάμου, και δεν υπάρχει σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Ήδη απεστάλη στο Πρωθυπουργικό γραφείο έγγραφο της Κομισιόν, με το οποίο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί το «πάγωμα» του μέτρου, καθώς αυτό αξιολογείται ως επιβολή έμμεσου φόρου στην εκπαίδευση, κάτι που αντίκειται στους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, είχε επισημάνει ότι η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου θα στερήσει από τους Έλληνες τη δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται ως ίσοι προς ίσους τους συνομήλικούς τους στην ΕΕ. Παράλληλα, θα επιβαρύνει δραματικά τα Ελληνικά νοικοκυριά, θα στερήσει από την οικονομία φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα προκαλέσει απολύσεις και θα "επιβραβεύσει" τις γκρίζες δραστηριότητες.

Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει στην πράξη ότι αγωνίζεται για συγκεκριμένες, χειροπιαστές και άμεσες λύσεις, αντί των πυροτεχνημάτων που συνηθίζει να εκτοξεύσει η απελθούσα κυβέρνηση».

Η εκπαίδευση από μόνη της έχει ανεκτίμητη αξία. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον 23%.

 

 

 

 

Go to top