Στην Πλατεία Σκουφά φιλοξενήθηκε το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή  όπου και μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκίνησε με τη συναυλία του Στάθη Αρτινού και έκλεισε με το λαϊκό γλέντι του Βαγγέλη Κορακκάκη. 

Κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Άρτας που συγκροτείται απο τους: Ζορμπά-Ζιώβα Ρίτα, Αλιφτήρα Γιώργο, Γιάννη Γάλλιο, Γείτονα Όλγα και Μπέτσα Βαγγέλη.

Στην ομιλία του ο Μαρούδας Ρίζος αναφέρθηκε στις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες που επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα  ότι το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό, αποκάλυψε την πραγματική ουσία των εξελίξεων όλου αυτού του διαστήματος και δικαιώθηκε για τη στάση του.

Μπροστά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, η πείρα που συσσωρεύτηκε από τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στις ανάγκες και δικαιώματα του λαού πρέπει  να αξιοποιηθεί ώστε εργάτες, αγρότες και φτωχά λαϊκά στρώματα να μην εγκλωβιστούν στο κάλπικο δίλημμα ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα του 3ου φαρμακερού μνημονίου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ αλλά να σκεφτούν πως θα οργανωθεί η πάλη ενάντια σ΄αυτά τα μέτρα ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελλάδα και πιό ειδικότερα στο αγροτικό τομέα, που όμως βρίσκουν εμπόδιο την ΚΑΠ της ΕΕ η οποία εχει ως στόχο να συγκεντρωθεί ακόμα περισσότερο η γη, η παραγωγή και η εμπορία αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια. Την κατεύθυνη αυτή υλοποιούν και τα μέτρα “φωτιά” που προβλέπονται στο 3 μνημόνιο και λεηλατούν το αγροτικό εισόδημα καταστρέφοντας τους φτωχους αγρότες αφου περιλαμβάνουν:

- Άγρια φορολογία με 26% ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ στους αγρότες.

- Ταυτόχρονη προκαταβολή φόρων για την επόμενη χρονιά 100%.

- Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ που σημαίνει 1500 ευρώ.

- Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ακόμα και σε στάβλους.

- Κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ οι εφοπλιστές το παίρνουν αφορολόγητο.

- Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 23% κλπ.

Μόνο ως πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες μπορεί να θεωρηθούν τα όσα αναφέρουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με τα  παράλληλα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τάχα την χασούρα όσο και η ΝΔ που "ξεσπάθωσε" για τη φορολόγηση των αγροτών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή αφού έχει δρομολογήσει την ταφόπλακα και τον θάνατο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, έρχεται τώρα να ανακοινώσει "μέτρα" μείωσης των εξόδων της κηδείας. 

Όσο για την ΝΔ έχουμε να ρωτήσουμε, με νόμο ποιας κυβέρνησης φορολογήθηκαν για πρώτη φορά φέτος οι αγρότες από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%; Δεν ήταν της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Και οι δύο μαζί όπως λέει και ο λαός μας "να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι". 

Γι' αυτό οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι ανάγκη μέσα απο τους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, τις ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, την δημιουργία νέων αγροτικών συλλόγων να αναζωογωνήσουν το αγροτικό κίνημα και να βάλουν εμποδια στην εφραμοφή των μέτρων του 3ου μνημονιού και στις εκλογές να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Εργατες, αγρότες, φτωχά λαϊκά στρώματα Να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με το όνομα «Λαϊκή Ενότητα». Γιατί τώρα, δηλαδή, που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αστικής τάξης διαχειρίζεται τα συμφέροντά της από τη θέση της κυβέρνησης, δημιουργούν ένα νέο ανάχωμα με παμπάλαια υλικά, για να συνεχίσουν την εξαπάτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, που εάν χρειαστεί, όπως λένε, μιλάει και για εθνικό νόμισμα ως εργαλείο καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αλήθεια για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε με ευρώ, είτε δραχμή, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεοκοπία; Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.

Καμιά ανοχή απέναντι στους φασίστες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής που μισούν ότιδήποτε έχει σχέση με λαϊκά δικαιώματα και αγώνες. 

Τώρα ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σάπιο σύστημα. Για να διαμορφωθεί η μεγάλη και ελπιδοφόρα συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών, ενάντια στις κυβερνήσεις, την εξουσία και τα κόμματα που υπηρετούν τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, που γεννά πια μόνο βαρβαρότητα, κρίση, πολέμους, φτώχεια, ανεργία. Γιατί υπάρχει λύση στον δρόμο της ανατροπής”

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top