Η αρχή του φθινοπώρου πάντα ήταν σταθμός και προϊδέαζε για τις πολιτικές εξελίξεις και για μείζονος σημασίας αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών.

Κάθε χρόνο και με φόντο την Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης οι πολίτες προσδοκούσαν σε εξαγγελίες και δεσμεύσεις και που έστω και οι ελάχιστες όταν γινόταν πράξη βελτίωναν αισθητά την ποιότητα της ζωής του. 

Ο τελευταίος των μοϊκανών και ο μοναδικός ίσως που έδινε σάρκα και οστά στην πολιτική αυτή απήχηση της ΔΕΘ ήταν ο αείμνηστος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης Αντρέας Παπανδρέου.

Ήταν ο μόνος που έπιανε τον σφυγμό της κοινωνίας και φρόντιζε στα πλαίσια του εφικτού για τις δυνατότητες της οικονομίας να υπόσχεται προστιθέμενες αξίες στο εισόδημα πολυάριθμων κοινωνικών ομάδων όπως μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ακόμη και άνεργοι αλλά και για ένα κοινωνικό μέρισμα με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και  με υπηρεσίες για την στήριξη αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων φροντίζοντας όμως στην συνέχεια με επιμέλεια να τις κάνει πράξεις και εφαρμόζοντας για πρώτη φορά αριστερές πολιτικές σε μια συντηρητικά δομημένη κοινωνία.

Εδώ και πολλά χρόνια η άκρατη υποσχεσιολογία χωρίς αντίκρισμα, ο πολιτικός τοιχοδιωκτισμός και ο τσαρλατανισμός ευτέλισαν και απομείωσαν την πολιτική διάσταση της ΔΕΘ.

Και εκεί που ήταν στραβό το κλίμα ήρθε και ο νεογιάπης της πολιτικής Αλέξης Τσίπρας και το ρήμαξε.

Έκανε σημαία τις αλλοπρόσαλλες περυσινές υποσχέσεις στην ΔΕΘ και εφόρμησε για το γκουβέρνο. Υποσχέθηκε παροχές στον αγανακτισμένο λόγω και της κρίσης πολίτη της τάξης των 27 δις Ευρώ και μέσα σε ένα χρόνο του έφερε λογαριασμό δημοσιονομικών μέτρων 12 δίς. 

Και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς ευθυξία και με μια προκλητική έπαρση εμφανίστηκε εκεί και φέτος αποφασισμένος να κοιτάξει τον πολίτη στα μάτια και να του πεί τις μεγάλες αλήθειες. 

Αλήθειες όμως που δυστυχώς γι΄αυτόν ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλύτερα γιατί τις βιώνει με σκληρότητα στον καθημερινό του γολγοθά. Μη ανεχόμενος πλέον την κοροϊδία, τον ερασιτεχνισμό, τον κουτσαβακισμό και τον τσαρλατανισμό θα αποδώσει «τα τω καίσαρος τω καίσαρι».

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύν αυτώ κατάφεραν σε 8 μόλις μήνες να οπισθοδρομήσουν την χώρα στις δύσκολες μέρες της Άνοιξης του 2010, να ανατρέψουν ότι θετικό είχε γίνει για την οικονομία με τις απαράμιλλες θυσίες του Ελληνικού λαού και προβάλλοντας ένα καινούργιο διαπραγματευτικό στυλάκι με τους Ευρωπαίους εταίρους να υπογράψει ένα τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο και να γεμίσει με πίκρα, προβληματισμό και ανασφάλεια για το μέλλον τον σαστισμένο και αγανακτισμένο πολίτη.

Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η χώρα δυστυχώς για όλους μας παραπαίει. 

Η κατρακύλα της οικονομίας χωρίς μια σοβαρή, στιβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση δεν έχει σταματημό και το grexit μπορεί προσωρινά να μας προσπέρασε αλλά δεν παύει να βρίσκεται στην αυλή μας.

Σήμερα και μετά από την δοκιμή και την δοκιμασία των μαθητευόμενων μάγων που βύθισαν την χώρα στην ανυποληψία και έκαναν για τον Ελληνικό λαό την ελπίδα εφιάλτη ο πολίτης ψάχνει για ψήγματα σοβαρότητας, και υπεύθυνης πολιτικής στάσης.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν με πράξεις και όχι στα λόγια το μόνο κόμμα που εξ΄αρχής συνειδητοποίησε την σοβαρότητα της οικονομικής κατάστασης και δρομολόγησε την μοναδική όπως αποδείχτηκε βιώσιμη πρόταση για την ισορροπία στην οικονομία, για την πολυπόθητη ανάκαμψη και για την αποκατάσταση αδικιών. Κάνοντας ταυτόχρονα μια αυστηρή και ειλικρινή αυτοκριτική για τα δικά του λάθη, τις παραλείψεις και τις αστοχίες.

Η δεξιά παράταξη δέσμια των τραγικών λαθών της την πενταετία Καραμανλή για την οποία πλην ελάχιστων στελεχών της που όμως λοιδορήθηκαν δεν πήρε ποτέ δημόσια θέση και δεν ανέλαβε τις αναλογικά μεγαλύτερες ευθύνες της. Και με τεράστια σύγχυση και ανάλογα με την συγκυρία εμφανίζεται άλλοτε ως αντιμνημονιακή και άλλοτε ως μνημονιακή δύναμη που δεν εμπνέει σταθερότητα και υπεύθυνη εθνική στάση. Μέχρι πριν την δεύτερη δανειακή σύμβαση πολέμησε με πάθος την πρώτη, αλλά όταν ο Αντώνης Σαμαράς είδε την πρωθυπουργική καρέκλα προσγειώθηκε στον ρεαλισμό και την ωμή πραγματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι ερασιτέχνες αριστεροί που συγκυριακά βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας επιδίδονται σε ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική και χωρίς την στοιχειώδη γνώση για τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Και η συνδικαλιστικού τύπου διακυβέρνηση της χώρας  κιότεψε και άρον άρον δρομολογούν την έξοδο και την παρένθεση της πρώτης φοράς αριστερής εξουσίας που κόστισε πολύ ακριβά στην χώρα και στους πολίτες. Από έγκυρους υπολογισμούς το οκτάμηνο της διαπραγμάτευσης πάγωσε την οικονομική δραστηριότητα και απομείωνε σε ακαθάριστο προϊόν κατά 7,5 δις τον μήνα, χρέωνε δε κατά 1.5 δις σε αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα τον λαό μας.

Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση που μπορεί να εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα, την συναίνεση και την συνεργασία με τις δημοκρατικές δυνάμεις και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Με ένα ανανεωμένο ψηφοδέλτιο και με δυναμικά και αξιόπιστα πρόσωπα θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Αρτινών πολιτών και αυτή την φορά η δυναμική σηματοδοτεί την ανοδική πορεία και την αποκατάσταση του κινήματος στην συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών.

Ο Χρήστος Γκόκας με ήθος και με μια σταθερή διαχρονική πορεία έχει διακριθεί για τον δυναμισμό και την ποιοτική παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στην άοκνη παρακολούθηση των τοπικών δρώμενων και αυτό αναγνωρίζεται από τους πολίτες. Με δικές του αποκλειστικά ενέργειες εγκρίθηκαν και δεσμεύτηκαν στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) τα 80 εκατ. Ευρώ για την πολυπόθητη οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού αράχθου κατάντι του φράγματος Πουρναρίου. 

Ο Πάνος Καραγεώργος με θετική δημόσια παρουσία, με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση και με αξιόλογη προσφορά στην αυτοδιοίκηση θέτει τον εαυτό του στην διάθεση της Αρτινής κοινωνίας και με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την δυναμική διεκδίκηση εγγυάται την αποτελεσματική εκπροσώπηση σε όλα τα επίπεδα.

Η γνωστή σε όλους Βίκυ Βασιλάκη είναι η προσωποποίηση του υπεύθυνου και εργασιομανούς στελέχους που σαν αντιδήμαρχος άσκησε μια ανεκτίμητης αξίας ανθρωποκεντρική κοινωνική πολιτική δικής της έμπνευσης που εκτιμήθηκε με θετικό πρόσημο και είναι βέβαιο ότι και τώρα θα της αποδοθούν τα εύσημα από τους πολίτες.

Τα στελέχη της νέας γενιάς ο Χρήστος Κατσαούνος με επιστημοσύνη, βαθιά γνώση των προβλημάτων και σύγχρονη προσέγγιση και ο επανακάμψας από την σύντομη περιπλάνηση στο ΚΙΔΗΣΟ Θωμάς Ρίζος με τις ριζοσπαστικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα προβλήματα και με μια διαφορετικού τύπου προοδευτική οπτική γωνία εγγυώνται την δυναμική εκπροσώπηση της νεολαίας και την ανανέωση του πολιτικού δυναμικού που αποτελεί ζητούμενο για την κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του είναι καταδικασμένο να υπηρετεί την χώρα και τον λαό και να πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα.

         

 

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top