Ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ,  εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στις εκλογές της Κυριακής θα υπερασπιστώ την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, αποκαθαρμένη από μηχανισμούς πρόσωπα και πρακτικές που ακύρωσαν, αμαύρωσαν και διαπόμπευσαν ένα ιστορικό κίνημα που «άλλαξε» την Ελλάδα και έδωσε ψωμί στους πεινασμένους, δικαιοσύνη στους κατατρεγμένους και  φωνή  στους… αγανακτισμένους! 

Θα υπερασπιστώ την αξία της τιμής, την υποχρέωση της συμμετοχής, το δίκαιο του  αγώνα, την υπεράσπιση της ελπίδας…

Γνωρίζω και -εν πολλοίς- προσυπογράφω τα σημερινά αδιέξοδα, τις δογματικές εμμονές, τις προσωπικές αγκυλώσεις  που κατατρύχουν και το χώρο και τα στελέχη  της Κεντροαριστεράς. Συνέπεια αυτής της αδυναμίας συμπόρευσης ακόμη και τώρα που η  πατρίδα δοκιμάζεται και οι Έλληνες μετέωροι, αναζητούν απελπισμένα ένα λαμπερό σημαδάκι στον ορίζοντα να ακουμπήσουν το θολό βλέμμα τους είναι η αμηχανία. 

Αμηχανία όχι μόνο της Κεντροαριστεράς αλλά όλων των πολιτικών δυνάμεων να ξεφύγουν από τις δογματικές τους εμμονές περί ισοζυγίων, πλεονασμάτων, παραγωγής, ανάπτυξης, παραγωγικότητας.

Αλλά παρόλα αυτά οφείλουμε όλοι να ψηφίσουμε. Γιατί  η ψήφος, εκτός από δικαίωμα είναι και υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη που πιστεύει και θέλει να προασπίσει τις δημοκρατικές αξίες και την ίδια τη δημοκρατία που είναι ό,τι ευγενέστερο έχει επινοήσει ο άνθρωπος για την κοινωνική του οργάνωση!

Υπό τις σημερινές συνθήκες νομίζω ότι απαιτείται επανάσταση συνείδησης, εξέγερσης του φιλότιμου, όλων όσοι όλοι αναγνωρίζουμε και προτάσσουμε την ανάγκη ύπαρξης της Ελλάδας και των Ελλήνων στο χώρο και στο χρόνο.  

Θα ψηφίσω για ό,τι ελπίζω και ό,τι φοβάμαι. Και θα παραμείνω πιστός σ’ αυτόν τον αγώνα. Παντού και πάντα. Καλό βόλι.»

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top