Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με επιπολαιότητα διαχειρίζεται το ζήτημα της εκπαίδευσης. Στο ευαίσθητο θέμα της πρόσληψης των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών η Κυβέρνηση έδειξε πρωτοφανή ερασιτεχνισμό. Η ακύρωση της όλης διαδικασίας πρόσληψης και ηεπαναπροκήρυξή της, είχε σαν αποτέλεσμα να αποδιοργανωθούν και να αναστατωθούν τα σχολεία.

Ο κ. Στύλιος τονίζει ότι η αδιαφορία που έδειξε  η Κυβέρνηση είχε σαν αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μείνουν χωρίς καθηγητές και δασκάλους με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν, ενώ περίπου 300 σχολεία σε όλη τη χώρα δεν έχουν ανοίξει καθόλου.

Όσον αφορά το νομό Άρτας, σχεδόν στο σύνολό τους δεν λειτουργούν τα ολοήμερα σχολεία, ενώ στα ελάχιστα που απομένουν γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουναποδυναμώνοντας το πρωινό ωράριο. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ολοήμερα σχολεία στηρίζουν την οικογένεια στην οποία οι γονείς εργάζονται. Επιπλέον, στην Άρτα, στην Α’/Βάθμιαεκπαίδευση οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε δασκάλους είναι πάνω από 30 και σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις σε νηπιαγωγούς. Στη Β’/Βαθμιαεκπαίδευση τα κενά σε καθηγητές πλήρους απασχόλησης υπερβαίνουν τις 40 θέσεις σε όλες τις ειδικότητες. Το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο στις βασικέςειδικότητες όπως Φιλόλογοι,  Φυσικοί,  Χημικοί και Βιολόγοι. Συγκεκριμένα  οι κενές θέσεις σε Φιλόλογους για πλήρηαπασχόλησηξεπερνούντις 15.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται στην Α’/βαθμια και Β’/βαθμια  εκπαίδευση. Τα στελέχη της εκπαίδευσης καταβάλλουν ιδιαίτερο ζήλογια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προξένησε η ανεπάρκεια η αδιαφορία και η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κάθε δικαίωμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να υποβαθμίζουν το Δημόσιο σχολείο και να υποδαυλίζουν τη Δημόσια εκπαίδευση. Έχουν ευθύνη όταν στερούν τα μέσα για τη μόρφωση της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των παιδιών της Ελληνικής επαρχίας και περιφέρειας.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top