«Για μια ακόμη φορά ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άρτας, όπως ακριβώς και το 2013, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και 2,5 μήνες λόγω βλάβης της λυχνίας του.

Οι ανάγκες των ασθενών εξυπηρετούνται κατά τις εργάσιμες μέρες από το μοναδικό ιδιωτικό Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο στο Νομό και με βάση τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει, με αποτέλεσμα ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη να μην μπορούν καθόλου να μετακινηθούν από το χώρο του Νοσοκομείου και άλλοι που η βαρύτητα του περιστατικού καθιστά αδύνατη τη μεταφορά τους, καθώς επίσης αν υπάρξει κάποιο περιστατικό κατά τις αργίες (Σάββατο-Κυριακή και εορτές αργίες) η αντιμετώπισή του να καθίσταται προβληματική - επικίνδυνη και συχνά επιλέγεται η μεταφορά του ασθενούς στα Γιάννενα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενούς.

Επιπλέον το νοσοκομείο υποχρεώνεται να καταβάλει 20.000 € μηνιαίως στον ιδιώτη και οι ασθενείς υποχρεώνονται, όταν βρίσκονται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, να καταβάλουν στον ιδιώτη όλο το ποσό της εξέτασης γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα σε νυχτερινά - αργίες – υπερωρίες - εφημερίες που οφείλονται από 1/1/2012 καθώς επίσης και παλιότερων υποχρεώσεων.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την δραματική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που πηγάζει, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, από την πολιτική της ΕΕ, πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας .

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει κατεπειγόντως ώστε:

• Άμεσα να τεθεί σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Άρτας καθώς επίσης να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του 

• Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να επιλυθούν τα υπόλοιπα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.»

 

Οι βουλευτές 

Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Λαμπρούλης

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top