Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, σχετικά με την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας στην οποία έχουν περιέλθει οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. 

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι 28 Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής ασφυξίας και της κατάρρευσης, καθώς λειτουργούν χωρίς κανέναν πόρο, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο έχει μείνει στα χαρτιά. Έτσι, οι 380 εργαζόμενοι παρέμειναν για πολλοστή φορά απλήρωτοι επί μήνες, ενώ βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, αφού πολλοί από αυτούς εργάζονται για 10 ή και περισσότερα χρόνια στους φορείς διαχείρισης. 

Επιπλέον, σταδιακά διακόπτονται κρίσιμες λειτουργίες των ΦΔΠΠ, όπως για παράδειγμα η φύλαξη και οι πάσης φύσεως μετακινήσεις για επιστημονική παρακολούθηση, αυτοψίες και καταγγελίες, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσκληση υποβολής προτάσεων στη νέα προγραμματική περίοδο (ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ 2014 – 2020), παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πόροι για αυτού του είδους διαχειριστικές δράσεις. Μια τέτοια προοπτική θα οδηγούσε σε άμεση διευθέτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται σε διαχειριστικό και οικονομικό επίπεδο. 

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε να ενημερωθούν για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ο αρμόδιος Υπουργός, ώστε να λυθεί το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων, με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, όπως και για την ημερομηνία που θα ανοίξει η πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΠΕΡΑΑ 2014-2020 για την υποβολή προτάσεων από τους Φορείς Διαχείρισης. 

 

jsn-modulecontainer">

ZHTETAI BΡΕΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

Παλιό βρεφικό κρεβάτι ζητείται ΔΩΡΕΑΝ. ΑΡΤΑ τηλ. 6983 464977

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΛΥΟΜΕΝΟΥ

Πωλείται σκελετός λυόμενου για γραφείο, αποθήκη, εξοχικό, 2,5 Χ 6 μέτρα, με δοκούς 6 Χ 6 εκ., βαμμένος. Τιμή ΜΟΝΟ 250 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ενός τόνου, 100 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Τριάρι 1ου ορόφου, Πραμάντων 2 - Άρτα. Τιμή 100 ευρώ/μήνα. Πληροφορίες 6940 568614.

Go to top