Ο νέος νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου περιβάλλοντος θα εκτοξεύσει το κόστος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων στην Άρτα. Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος με σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για την Π.Ε. Άρτας δεν είχαν καθοριστεί τιμές ζώνης πέραν των ορίων του πρώην Δήμου Αρταίων, με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης να ανέρχεται στα  600 €. Σύμφωνα με το νέο Νόμο,  η τιμή αυτή θα υπολογίζεται και για την έκταση του νομού Άρτας.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί κατάφορη αδικία για τους κατοίκους της Άρτας σε σχέση με την υπόλοιπη Ήπειρο. Ειδικότερα στην Π.Ε. Ιωαννίνων η ελάχιστη τιμή ζώνης είναι 400€ ενώ για τις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας είναι αντίστοιχα 400 και 450 €. Στην Άρτα, με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε ολόκληρη την Ήπειρο, ένας ιδιοκτήτης ακινήτου σε απομακρυσμένο χωριό στον κάμπο της Άρτας ή στα ορεινά των Τζουμέρκων και των Ραδοβιζίων, καλείται να πληρώσει για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου του ποσό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή ζώνης στην πόλη της Άρτας. Ο κ. Στύλιος πέρα από την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, κατέθεσε σε αναφορά σχετική επιστολή του Προέδρου ΤΕΕ Άρτας όπου αναφέρεται σωρεία παραδειγμάτων που αναδεικνύουν το μέγεθος της αδικίας.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον Υπουργό:

• Προτίθεστε να διορθώσετε την αδικία που ισχύει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της  Π.Ε. Άρτας; Εάν ναι σε ποιές;

• Θα προχωρήσετε  στον καθορισμό της τιμής ζώνης για περιοχές εκτός της πόλης της Άρτας; 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top