Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Άρτας, απαντώντας στα μέλη της οργάνωσης σχετικά με το θέμα της αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του ξενοδοχείου Ξενία Άρτας, μετά από διεξοδική συζήτηση των μελών της, τονίζει τα ακόλουθα:

Η θέση μας για το Ξενία και το ουσιαστικό άνοιγμα του κάστρου της πόλης μας στους πολίτες δεν άλλαξε.
Στηρίζουμε την βιώσιμη λύση και ως τέτοια λογικά προκύπτει η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ για το λόγο που χτίστηκε, ως ξενοδοχείου, με αυστηρή περιφρούρηση του χώρου και διαφανείς διαδικασίες μίσθωσης του σε όποιους ενδιαφέρονται να επενδύσουν.
Η λύση αυτή θα απέφερε έσοδα στο δήμο, θέσεις εργασίας, ασφαλιστικές εισφορές, άμβλυνση του προβλήματος κλινών και εστίασης στην πόλη μας, φροντίδα για το κάστρο και θα επέδιδε τον χώρο στους πολίτες.
Η λύση αυτή λειτούργησε για δεκαετίες στην πόλη μας και λειτουργεί με επιτυχία στο πρώην Ξενία Ναυπλίου, στη Ρόδο, στα Ιωάννινα και στην Λακωνία και αλλού στην χώρα μας.
Σεβόμαστε απόλυτα τις αντίθετες απόψεις των συμπολιτών μας και το γόνιμο διάλογο που προηγήθηκε.
Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε τις πολιτικές μεθοδεύσεις και την επιλεκτική μεταχείριση κρατικών υπαλλήλων, εις βάρος της πόλης μας.
Στηλιτεύουμε την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους τοπικούς εκπροσώπους της, που με αυτές τις πολιτικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την ουσιαστικά πάνδημη απαίτηση των Αρτινών συμπολιτών μας, σε τεχνητό αδιέξοδο και εξανάγκασαν το Δήμο Αρταίων να υποκύψει στο «δίλημμα», πολιτιστικό κέντρο ή τίποτα.

Go to top