Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, πραγματοποίησε την Πέμπτη 14/2/2019 ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα σχετικά με το έργο του Υπουργείου και ειδικότερα με τις τελευταίες παρεμβάσεις για την τηλεοπτική κάλυψη και την ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων ολόκληρης της χώρας.
Ο κ. Τσίρκας εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την καθολική κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα από την ελληνική βουλή, καθώς σε αυτή εντάσσονται και πολλές απομακρυσμένες περιοχές από τους τέσσερις Δήμους του Νομού της Άρτας, οι κάτοικοι των οποίων ήταν για χρόνια αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Διασφαλίζεται λοιπόν η καθολική πρόσβασή στην πληροφόρηση και την ψυχαγωγία, πράγμα που αποτελεί δικαίωμα για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως.
Από την πλευρά του ο κ. Παππάς ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή Άρτας για το πρωτοποριακό σχέδιο του Υπουργείου «έξυπνες πόλεις». Πρόκειται για ένα πολύπλευρο και φιλόδοξο σχέδιο που περιλαμβάνει την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών όλων των ηλικιών, την αναβάθμιση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την ψηφιακή αναβάθμιση των πόλεων μέσα από την ανάπτυξη συγκεκριμένων εφαρμογών για smart cities. Οι πολυεπίπεδες αυτές παρεμβάσεις θα επιφέρουν άμεσα οφέλη στην αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων, στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στους εμπόρους και τις επιχειρήσεις, τους επισκέπτες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top