Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στα κτηματολογικά γραφεία του Νομού Άρτας ζητά με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Γιώργος Στύλιος.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε τις αντικειμενικές δυσκολίες για την εμπρόθεσμη υποβολή: Αναφέρθηκε στη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης υποβολής των δηλώσεων από αρχές Νοεμβρίου 2018, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, στα μέσα Δεκεμβρίου 2018. Τόνισε τις μεγάλες δυσκολίες μετακίνησης των κατοίκων των ορεινών περιοχών, λόγω της δριμύτητας του φετινού χειμώνα, στις έδρες των ορεινών Δήμων όπου εδρεύουν τα κτηματολογικά γραφεία τα οποία λειτουργούν μόνο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Στην πόλη της Άρτας, ανέφερε ο κύριος Στύλιος, λειτουργεί μόνο ένα γραφείο κτηματολογίου το οποίο καλείται να διεκπεραιώσει μεγάλο αριθμό δηλώσεων.Παράλληλα, μεγάλη καθυστέρηση σημείωσε και η λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου στην Αθήνα, στο οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην Άρτα.
Δεδομένης της περιορισμένης προσέλευσης των πολιτών στα κτηματολογικά γραφεία έως σήμερα  και της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στις 12 Μαρτίου ο κ. Στύλιος ερωτά τον Υπουργό:
• Προτίθεστε να δώσετε μια ικανοποιητική παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στα κτηματολογικά γραφεία του Νομού Άρτας;
• Σκοπεύετε να προχωρήσετε στη σύσταση και λειτουργία και 2ου κτηματολογικού γραφείου στην πόλη της Άρτας;



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top