Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με θέμα «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με κλειστό κατάλογο ομιλητών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρχικά ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους συμπολίτες του στην Άρτα για τη δύναμη και την καρτερικότητα που επιδεικνύουν σε αυτές τις στιγμές της μεγάλης δοκιμασίας του COVID 19. Προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπειά της, ανέφερε ο Βουλευτής,χωρίς φωνές και παληκαρισμούς, αλλά με μία εσωτερική δύναμη που μας έκανε να λειτουργήσουμε όλοι σαν ένας άνθρωπος.

Ωστόσο, τόνισε ο κ. Στύλιος, ήρθε τώρα η στιγμή, να περάσουμε από το στάδιο της πρόταξης της υγείας με στήριξη της οικονομίας, σε αυτό της τόνωσης της οικονομίας με διαρκή επιφυλακή στην υγεία.Και να περάσουμε απέναντι όλοι. Με αίσθημα ευθύνης και κοινωνική συνοχή.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόσφατο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας το μεγάλο πλέγμα παρεμβάσεων που περιέχει σχετικά με τους τομείς της εργασίας,της απασχόλησηςκαι της επιχειρηματικότητας.
Ο κ. Στύλιος, σχετικά με το σχέδιο νόμου, ανέφερε ότι θα ενισχύσει ουσιαστικά το τουριστικό μας προϊόν σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως:ο καταδυτικός τουρισμός καιτο glamping. Παράλληλα θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω ρυθμίσεων οι οποίες εκσυγχρονίζουν το θεσμικό πλαίσιο, καταργούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Όλα αυτά,τόνισε, θα πραγματοποιηθούν με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και υπό το πρίσμα προστασίας του θαλάσσιου και ενάλιου πολιτιστικού περιβάλλοντος.
ΟΒουλευτής αναφέρθηκε επίσης στα έσοδα από τον τουρισμό: Από τον τουρισμό πέρυσι είχαμε έσοδα σχεδόν 19 δις €. Τους δύο πρώτους μήνες του 2020 εισπράξαμε μόνο 1 δις €. Απομένουν 18 δις € για να πούμε ότι δεν έχουμε ζημία τη φετινή χρονιά σε σχέση με πέρυσι.Φαίνεται πολύ δύσκολο. Η προσπάθειά μας λοιπόν στον τουρισμό, επισήμανε ο Βουλευτής,δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα:Ο τουρισμός λειτουργώντας σε συνέργεια με τον Πολιτισμό και τον Πρωτογενή μας τομέα, μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.Η σύνδεση του τουρισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την αγροτική μας παραγωγή μας, όχι μόνο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας, αλλά θα συμβάλλει και στην ταυτόχρονη βελτίωση της δυνατότητας διάθεσης των αγροτικών μας προϊόντων.Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουριστών επισκέπτονται τη χώρα μας. Να καλύψουμε τις διατροφικές τους ανάγκες με τα δικά μας προϊόντα. Να «μπολιάσουμε» τον τουρισμό μας με τα προϊόντα της τοπικής μας γαστρονομία.
Στη συνέχεια, ο κ. Στύλιος επισήμανε ότι, το ζητούμενο της επόμενης ημέρας είναι η δημιουργία μιας διακριτής, ξεχωριστής «ετικέτας», που θα ενσωματώνει, όχι απλά το προϊόν το ίδιο, αλλά την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, και ιδιαίτερα για τις περιφέρειες με Πολιτισμό και δυναμικό αγροδιατροφικό τομέα, όπως η Άρτα και η Ήπειρος.
Καταλήγοντας, ο Βουλευτής κάλεσεόλους τους συναδέλφους του, να σταθούναυτή τη δύσκολη στιγμή, στο ύψος των περιστάσεων.Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι και ένα ακόμα δυσκολότερο φθινόπωρο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν δείξουμε ενότητα, σύμπνοια και καλή διάθεση για συνεργασία.Ας ξεπεράσουμε όλοι μαζί σήμερα τα δύσκολα και έχουμε χρόνο μπροστά μας για διαφωνίες,είπε χαρακτηριστικά.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top