Σε μια  εφ'όλης  της ύλης συζήτηση που θύμιζε το παλαιό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 παρευρέθηκαν και συμμετείχαν τα μέλη,τα στελέχη και οι φίλοι του κινήματος το Σάββατο το βράδυ.Η ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχειο ''ΚΡΟΝΟΣ'' με την παρουσία του μέλους  της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και με αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή για τα δεδομένα της εποχής, αφού υπήρχαν στο χώρο περίπου 80 μέλη.

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ Άλκις Παπαχρηστάκης ανοίγοντας τη συζήτηση καλωσόρισε το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία τους. Έκανε μια σύντομη αναφορά στην πολιτική συγκυρία εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα μπει σύντομα στο στάδιο της ισόρροπης οικονομικής πορείας,της  σταθερότητας και της αυτοδύναμης ανάπτυξης χωρίς μνημόνια και τότε σίγουρα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί.

''Σήμερα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο από τότε που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε στα χέρια της την καυτή πατάτα με το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος και το μεγάλο πρωτογενές έλλειμμα και έπρεπε να πάρει κρίσμες αποφάσεις για το μέλλον του τόπου'', ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ ενήμερωσε τον κόσμο για τη νέα προσπάθεια που γίνεται απο τη νέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΡΤΑΣ και από τις  τοπικές οργανώσεις στο Δ.Αρταίων,στο Δ. Νικολάου Σκουφά και στο Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη συνέχεια ξεκίνησε την πολιτική ενημέρωση κάνοντας μια ιστορική διαδρομή από το ξεκίνημα της μεταπολίτευσης  για να τονίσει εκτός από τα θετικά της περιόδου που όλα σχεδόν έγιναν απο τις κυβενήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε, το μέγεθος των ευθυνών και την αναλογική κατανομή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και την αχαριστία πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναδείχθηκαν μέσα σε αυτό και σήμερα βρίσκονται απέναντι και το πολεμάνε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη δεκετία του ΄80 τότε που άλλαξε ριζικά η χώρα με τον ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να κυριαρχεί πολιτικά και να κάνει πράξη το τρίπτυχο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. ''Για ποιο επίτευγμα να πρωτομιλήσει κανείς; Την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης και την πραγματική αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά,την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη ή την αναδιανομή του πλούτου που εκτός από τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής έφερε χρήμα στην αγορά και τόνωσε την οικονομία της χώρας; Την περίοδο εκείνη και εγώ ο ίδιος προσωπικά (Κωνσταντόπουλος) αλλά και πολλοί άλλοι γαλουχήθηκαν από τις ιδέες,τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. ''Οι ιδέες ήταν,είναι και θα είναι επίκαιρες και στο χέρι μας είναι να τις ξαναφέρουμε στο προσκήνιο. Στην πορεία όμως και παρά τογεγονός  ότι στις κυβερνήσεις Σημίτη έγιναν πολλά θετικά και έργα πρωτόγνορα για τον τόπο,άρχισαν να διαφαίνονται προβλήματα στην οικονομική διαχείριση και λειτουργία της χώρας και έχουμε ευθύνες από τότε που δεν φροντίσαμε να κόψουμε το απόστημα. Όμως η περίοδος από το Μάρτιο του 2004 ήταν ολέθρια για τη χώρα. Όταν παραδώσαμε το 2004 έλλειμμα 2.5% και το 2009 έφτασε στο 16.5%,όταν παραδώσαμε ενα διαχειρίσημο δημόσιο χρέος 160 δις ευρώ και ποσοστό 57% του ΑΕΠ και το 2009 ήταν 300 δις ευρώ και ποσοστό 120% και τη χώρα εκτός αγορών, εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θεμα. Η ΝΔ μας παρέδωσε μία καυτή πατάτα,χωρίς να κάνει καμία αυτοκριτική και χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη. Σήμερα όλες οι ευθύνες πέφτουν στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ. Για οτιδήποτε κακό έγινε φταίει το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε βέβαια τις ευθύνες μας αλλά όχι στο βαθμό που μας κατακρίνουν πολλοί. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να διατηρεί ποσοστά πάνω απο 20% και εμείς να έχουμε κατρακυλήσει.

Εμείς όμως έχουμε μάθει να βάζουμε πλάτη στα δύσκολα . Πιέσαμε πολλοί το 2009 και εγώ ο ίδιος προσωπικά το Γιώργο Παπανδρέου να αποφύγει τις δύσκολες αποφάσεις και να προσφύγουμε στο λαό με νέες εκλογές ή έστω σε δημοψήφισμα για να ενημερωθεί ο λαός για το δυσβάσταχτο χρέος.

Έστω και έτσι όμως πήραμε αποφάσεις γιατί αυτός είναι ο ρόλος μας και η ευθύνη μας ως πολιτικό κόμμα,αποφάσεις που είχαν δραματικές επιπτώσεις στο λαό μας  και την κοινωνική συνοχή και που όμως εφρμόζονται και σήμερα με θρησκευτική ευλάβεια από τον Αντώνη Σαμαρά που με τόση θέρμη τίς πολέμησε προκειμένου μόνο και μόνο να ανστρέψει το Γιώργο Παπανδρέου και να γίνει μία ώρα αρχύτερα πρωθυπουργός. Όλοι μας ξέορυμε ότι η χώρα μας βρέθηκε στο παγκόσμιο επίκεντρο για 3 χρόνια και συνεχίζει να βρίσκεται παρά το γεγονός ότι τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα όπως και μεγαλύτερα προβλήματα έχουν πολλές χώρες όπως η Ιταλία,η Ισπανία, η Πορτογαλία η Γαλλία,ακόμα και η ίδια η Γερμανία.Εδώ κινδύνευσαν οι ΗΠΑ με στάση πληρωμών λόγω διόγκωσης του δημόσιου χρέους. Το ΠΑΣΟΚ συμπορεύτηκε με τη ΝΔ και παρά το ότι όλους μας πονάει αυτό έγινε λόγω της αδήριτης ανάγκης  να αποφευχθούν οι συνεχείς εκλογές και να κυβερνηθεί ο τόπος. Αυτό όμως δεν έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και πολύ περισσότερο δεν ταυτιζόμαστε με συντηρητικές αντιλήψεις και πρακτικές. Έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην προοπτική να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

Είμαστε αισιόδοξοι μετά την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος,κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια στη χώρα.

Εμείς ποτέ δεν συνηγορήσαμε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και έχουμε εδώ και πολύ καιρό δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.Κανένας βουλευτής μας δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα και αν το τολμήσει η ΝΔ υπάρχουν και οι εκλογές.Για να δούμε τότε πως και με πιο μαγικό ραβδάκι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κοινωνίας.

Εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών η κατεύθυνση είναι να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες. Οι ΝΕ σε συνεργασία με τις ΔΟ θα πρέπει να διεκδικήσουν διαβουλεύσεις με πρόσωπα αξιόπιστα και ικανά που μπορούν να δώσουν λύσεις στα  πολλά τοπικά προβλήματα και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.'' Κλείνοντας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος παρότρυνε όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στις διαδικασίες της οργάνωσης και μέσω του διαλόγου,των διαφορετικών απόψεων και των συνθέσεων να υπάρξει ενιαίος πολιτικός λόγος  για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως για την οικονομία.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν πολλά τοπικά στελέχη  όπως ο Κώστας Τζαχρήστας, ο Δημήτρης Χαμπίπης,ο Στράτος Τσώνος, ο Νίκος Πετρόπουλος,ο Θωμάς Ρίζος, ο Τάσος Τσουπράς, ο Γιώργος Παπακώστας, ο Βασίλης Γιάπρος,ο Γιώργος Σπανουδάκης, ο Αντρέας Οικονόμου, ο Παναγιώτης Καμαρούλας, ο Αντώνης Λυμούρης και πολλά άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ που με καυστικά πλην κόσμια σχόλια,ερωτήσεις και τοποθετήσεις έθεσαν ζητήματα και προβληματισμούς που κρατούν  καθηλωμένο το ΠΑΣΟΚ και αποθαρρύνουν τον κόσμο που τού γύρισε την πλάτη στις εκλογές να επιστρέψει ξανά δυνατό.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη δευτερολογία του απάντησε σε όλους και δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ζητήσει να έρθει ξανά στην Άρτα για να συνεχιστεί αυτή η υψηλού επιπέδου πολιτική διεργασία......

Go to top