Στην Δ.Ο.Υ. Άρτας θα υπάγονται στο εξής οι Τοπικές Κοινότητες Αγνάντων και Κτιστάδων, της Δημοτικής Κοινότητας Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Η απόφαση δημοσιεύτηκε και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως(ΦΕΚ). 

Το 2019 τα Τοπικά Συμβούλια Αγνάντων και Κτιστάδων είχαν αιτηθεί αλλαγή της χωρικής αρμοδιότητας, ώστε να λυθεί  ένα χρόνιο πρόβλημα: οι δύο κοινότητες, ανήκαν διοικητικά στην Άρτα, αλλά φορολογικά στα Ιωάννινα! Πλέον, οι δύο Τοπικές Κοινότητες μεταφέρονται από τη Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στη Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Δόθηκε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους  των Αγνάντων και των Κτιστάδων, για πάνω από 20 χρόνια. Το παράδοξο να ανήκουν οι δύο περιοχές διοικητικά στην Άρτα, αλλά φορολογικά στα Ιωάννινα λήγει και επίσημα με ΦΕΚ. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεσυρόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μου για επίσπευση της λύσης του θέματος.»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top