Νέες αποζημιώσεις για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που προκλήθηκαν εντός του 2021, κατέβαλε σήμερα ο ΕΛΓΑ. Στην Ήπειρο, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν 368 δικαιούχους και είναι συνολικού ύψους 454.198 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ανά νομό, το ποσό επιμερίζεται ως εξής:

• Άρτα: 185.053 ευρώ

• Θεσπρωτία: 162.013 ευρώ

• Ιωάννινα: 26.753 ευρώ

• Πρέβεζα: 80.379 ευρώ 

 

Η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ. Με αυτή την πληρωμή αυτή, σχεδόν ολοκληρώνεται, σε πανελλαδικό επίπεδο η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων του 2021. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Με συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών του ΕΛΓΑ, καταφέραμε να μειώσουμε το χρόνο ολοκλήρωσης των εκτιμήσεων, καταβάλλοντας έτσι πιο γρήγορα, από ό,τι συνηθίζονταν, τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Από την εξέλιξη αυτή ευνοούνται άμεσα και οι παραγωγοί της Άρτας και όλης της Ηπείρου. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, με συγκροτημένο σχέδιο για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, εξασφαλίζοντας την αμεσότερη και ποιοτικότερη κάλυψη των παραγωγών μας.» 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top