Στις 29/11 συνεδρίασε στο Ξενοδοχείο Κρόνος η Οργάνωση Μελών (Ο.Μ.) του Δήμου Αρταίων του ΣΥΡΙΖΑ (με τη συμμετοχή και των νεοϊδρυθέντων Ο.Μ Βλαχέρνας - Ξηροβουνίου και Αμβρακικού – Κωστακιών) με θέματα τις πολιτικές εξελίξεις, την οργανωτική ανασυγκρότηση και την τακτική μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η οργάνωση μετά από πολύωρη συζήτηση, αποφάσισε τα εξής:

Η πολιτική κατάσταση της χώρας εκτιμάται ως ιδιαίτερα ρευστή και οι εξελίξεις πιθανόν να είναι ραγδαίες, λόγω της εμμονής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και την υποταγή της στις εντολές της τρόικας, για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών, η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και οι χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες στον δημόσιο τομέα, η διάλυση των δομών υγείας και του ΕΟΠΥΥ, η επίθεση στον τομέα της υγείας και των δημόσιων αγαθών και τέλος η ανελέητη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Η ανάγκη απαλλαγής της χώρας από αυτή την αδίστακτη μνημονιακή κυβέρνηση, με εκλογές και με λαϊκή ενότητα είναι επιτακτική. Το διαφαινόμενο μεγάλο ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλώνει τις προσδοκίες, αλλά και τις ευθύνες του κόμματος συνολικά, αλλά και του κάθε μέλους ειδικά, στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης του λαού για την ανατροπή και την διεκδίκηση μιας άλλης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας- μιας κυβέρνησης της αριστεράς.
Με συγκεκριμένο προγραμματισμό εκδηλώσεων, εξωστρεφών δράσεων και πρωτοβουλιών, θα κινηθεί η οργάνωση το επόμενο διάστημα, όχι μόνο στην πόλη της Άρτας, αλλά και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Για τους λόγους αυτούς μάλιστα, αλλά και για λόγους καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας στη δράση της, τηρώντας και τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού, η Οργάνωση αυτή, η οποία αριθμητικά είναι αρκετά μεγάλη, θα διαχωριστεί σε τρεις μικρότερες, μία εκ των οποίων θα είναι στην περιοχή Φιλοθέης - Αγίου Σπυρίδωνα. Οι οργανώσεις αυτές, θα συγκροτηθούν το αργότερο μέχρι τις 31-1-2014 και θα εκλέξουν και τα συντονιστικά τους όργανα.

Εν τω μεταξύ στις 8 και 9/12 θα γίνουν στην Άρτα και στα γραφεία του κόμματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία θα γίνει στις 20/12.

Τέλος, πολύ διεξοδικά συζητήθηκε και το θέμα της τακτικής του Κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων. Με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κ.Ε για τη συγκρότηση ή στήριξη αυτοδιοικητικών σχημάτων με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, στηριγμένα σε ένα πρόγραμμα όπου η επιβίωση και ο επαναπροσδιορισμός της Αυτοδιοίκησης πάνω στις αρχές της συλλογικότητας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης των δημοσίων χώρων, των κοινωνικών αγαθών και των δομών αλληλεγγύης και πρόνοιας για τους αδυνάτους, τίθενται ως βασικές αρχές, ενώ συγχρόνως η αντίθεση στα μνημόνια και στον Καλλικράτη ως απαραίτητες προϋποθέσεις, αποφασίστηκε η στήριξη στην Άρτα της κίνησης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ", η οποία έχει  τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως αποδείχθηκε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ο.Μ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους πολίτες και τις δυνάμεις που συμφωνούν με τις παραπάνω προγραμματικές αρχές ώστε τον Μάιο η μάχη για το Δήμο Αρταίων να είναι νικηφόρα.

Οργάνωση Μελών Δήμου Αρταίων ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

-------------------------------

Ηλεκτρικές συσκευές

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές σε πολύ καλές τιμές. Τηλ. 6942 460510

------------------------------

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Μονοκατοικία ή ισόγειο διαμέρισμα για συνταξιούχους, έως 250 ευρώ μίσθωμα. Τηλ΄6983 464977

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top