«ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, για το νοσοκομείο Άρτας που οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση και απαξίωση.
Για το θέμα αυτό, έκανε την εξής δήλωση:
«Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας, αναγκάζονται να κάνουν σήμερα περιορισμένες μεν, αλλά προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, καθώς βλέπουν το νοσοκομείο του να έχει πάρει τον δρόμο της οριστικής κατάρρευσης.

Το Νοσοκομείο Άρτας επιστρέφει 20 χρόνια πίσω και μαζί του όλο το Σύστημα Υγείας στο Νομό. Και γυρίζει επί των ημερών Υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη.
Του συνιστώ να πάει ο ίδιος ο Υπουργός στην Άρτα. Να δει τα αποτελέσματα της μνημονιακής ψύχωσης και λατρείας που έχει. Να δει πώς θα τον καταγράψει η ιστορία.
Και του συνιστώ να διαβάσει με πολύ προσοχή την ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσα και όπου περιγράφονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ της πολιτικής του σε βάρος του Νοσοκομείου Άρτας.
Με το γύρισμα του χρόνου, το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα έχει μετατραπεί σε ένα κτηριακό κουφάρι, με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να είναι ανήμποροι να αποδώσουν τις προβλεπόμενες Υπηρεσίες Υγείας.

Εγώ προσωπικά το επισκέφθηκα πριν λίγες μέρες, μαζί με τον ΑΝΕΛ Πολιτευτή Άρτας Αντώνη Βασιλείου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου του Κινήματος Κώστα Ευθυμίου και μέλη της Συντονιστικής μας Επιτροπής. Μίλησα και με Διοίκηση και με εργαζόμενους. Έχω πλήρη εικόνα της δραματικής κατάστασης που υπάρχει στην Άρτα και στην Υγεία γενικότερα, με την μνημονιακή ευθύνη ενός Υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέα Λοβέρδου) και δύο της ΝΔ (Ανδρέα Λυκουρέντζου και Άδωνη Γεωργιάδη)».

Η Ερώτηση που κατέθεσε ο Τέρενς Κουίκ, έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Το νοσοκομείο Άρτας έχει στη δύναμή του τρία Κέντρα Υγείας στα ορεινά του νομού καθώς και το υπερσύγχρονο Κέντρο φυσικής αποκατάστασης το οποίο εγκαινιάστηκε το 2008 και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης ειδικών γιατρών αλλά και φυσικοθεραπευτών.

Το νοσοκομείο καθώς και τα ΚΥ λόγω της γεωγραφικής τους θέσης  εξυπηρετούν πλέον του νομού της Άρτας μέρος των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων καθώς και τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων απευθύνεται δηλαδή σε πληθυσμό περίπου 120000 ανθρώπων.

Έχει ποσοστό πληρότητας περίπου 85 - 90% ενώ υπάρχουν κλινικές του που έχουν πληρότητα άνω του 180%. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά με όλες του τις κλινικές με μέσο ορό επισκεψιμότητας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τους 120 ασθενείς ανά ημέρα.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Άρτας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αντώνης Βασιλείου, παρόλο αυτά τα δεδομένα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

1.    Για το μήνα Δεκέμβριο δεν δύναται να καταστήσει πρόγραμμα εφημέρευσης σε βασικά τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου.
2.    Το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΔΕΝ θα εφημερεύει για 10 ημέρες μέσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τη στιγμή μάλιστα που είναι αυξημένη η κίνηση οχημάτων στην Ιόνια Οδό που διέρχεται από τη πόλη της Άρτας.
3.    Όταν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου βρίσκεται εκτός λειτουργίας μιας και δε μπορεί να καταρτιστεί πρόγραμμα εφημέρευσης και οι ασθενείς εισάγονται σε αλλά νοσοκομεία(Γιάννενα, Πάτρα, Αθήνα).
4.    Η αιμοδοσία του νοσοκομείου όπως και το αιματολογικό - βιοχημικό τμήμα έχουν τεράστια έλλειψη γιατρών και δε μπορούν να εφημερεύουν καθημερινά. Το νοσοκομείου έχει ουρολογική κλινική με ΕΝΑΝ ειδικευμένο γιατρό.
5.    Κύριες κλινικές του νοσοκομείου όπως χειρουργική-παθολογική-ορθοπεδική-πνευμονολογική καλύπτονται με εφημερίες μεικτές ή και ετοιμότητας.
6.    Τα Κέντρα Υγείας του νομού υπολειτουργούν (ΚΥ Αγνάντων 6 εφημερίες το μήνα) λόγω έλλειψης γιατρών αλλά και πληρωμάτων ασθενοφόρων(ΚΥ Καλεντίνης 1 οδηγός). Η εφημέρευση των ΚΥ γίνεται συχνά από έναν γιατρό αγροτικό και όταν χρειάζεται να διακομίσει περιστατικό κλείνει το ΚΥ.
7.    Στο νοσοκομείο υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι που αδυνατούν να καλύψουν το μηνά σε εφημέρευση και συνεπικουρούν την εφημερία γιατροί από το νοσοκομείο Φιλιατών και Ιωαννίνων.
8.    Οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα είναι τακτικές, λείπουν ορθοπεδικά υλικά και δε μπορούν να γίνουν τακτικά χειρουργεία.
9.    Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2014 είναι 9 εκατ. ευρώ όταν για το 2009 ήταν 22 εκατ. με την αύξηση στη λειτουργία του να κυμαίνεται περίπου στο 40%. Επίσης η χρηματοδότηση του νοσοκομείου σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της ίδιας ή και μικρότερης δυναμικότητας είναι αρκετά μειωμένη.
10.    Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πληρώνονται μέρος των εφημεριών τους καθώς και των νυχτερινών και αργιών από τον Φεβρουάριο του 2012 υπάρχουν βέβαια οφειλές από το 2008-2009.
11.    Σύμφωνα με δημοσιεύματα (που δεν διαψεύστηκαν ποτέ) το νοσοκομείο της Άρτας και τα ΚΥ του νομού βρίσκονται στη πρώτη θέση διάθεσης προσωπικού στην 6 ΥΠΕ τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ήδη στο νοσοκομείο.

Και εν κατακλείδι κ. Υπουργέ, μιλάμε για ένα νοσοκομείο που καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που εισάγονται, ακόμα και βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών περιπτώσεων.

Και για ένα νοσοκομείο που καλύπτει περιστατικά όχι μόνο από το νομό Άρτας, αλλά και από Λευκάδα, Πρέβεζα, Τα ορεινά της Δυτικής Ευρυτανίας και αρκετές φορές τα Βόρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ:

1.    Πώς απαντάτε σε ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ στα 11 σοβαρότατα ζητήματα που σας θέτω στην Ερώτησή μου;
2.    Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας, την ώρα που έχει τεράστιες ελλείψεις, το ετοιμάζετε να μπει σε κινητικότητα, που σημαίνει απολύσεις στο άμεσο μέλλον; 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top