Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομείων και δημοσίων έργων», που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, περιλαμβάνεται η ρύθμιση για τις εκκρεμότητες αποπληρωμής των έργων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). 

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις για τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τα ελληνικά ταχυδρομεία και τα δημόσια έργα. Ειδικότερα, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διεθνείς λεωφορειακές γραμμές, για θέματα οχημάτων δημόσιων υπεραστικών οδικών μεταφορών, για τις επιβατικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς και τροποποιήσεις διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του Κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων και της νομοθεσίας περί δημοσίων έργων που αφορούν τα μηχανήματα έργων, τον έλεγχο των εγγυητικών επιστολών, τους δείκτες βιωσιμότητας, κλπ. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΟ καταργήθηκε με το Ν. 4250/2014 και τέθηκε σε εκκαθάριση. Παράλληλα, οι αρμοδιότητές του που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων εθνικής οδοποιίας, πέρασαν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων. Στην πορεία των έργων όμως προέκυψαν προβλήματα με τις αποπληρωμές του. Έτσι πολλά έργα του ΤΕΟ δεν έχουν καν ξεκινήσει, ενώ σε ορισμένα οι ανάδοχοι έχουν ζητήσει διακοπή των εργασιών, παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη από εθνικούς πόρους.

Για το θέμα αυτό ο Σταύρος Καλογιάννης είχε κάνει σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Αύγουστο, μετά από συνεργασία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου Υποδομών. 

Η ρύθμιση που θα κατατεθεί αναμένεται να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αποπληρωμές των έργων του ΤΕΟ και να ξεμπλοκάρει δεκάδες χρηματοδοτούμενα από το ΤΕΟ έργα στην Ήπειρο και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ENOIKIAZETAI δυάρι στην άνω πόλη, 1ος όροφος. Τιμή 220 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η δαπάνη ρεύματος και νερού. Τηλ. 6939 871864

........................................................................

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Εμφανίσιμος 52 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία από 40 έως 55 ετών για συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Τηλ. 698 777 4972

 

Go to top