«Μακρυγιάννης» 15 Νοεμβρίου, 7.00 το βράδυ

Πού βρίσκεται το θέμα της Μακεδονίας σήμερα; Τι λέει η ιστορία; Τι διεκδικούν οι γείτονές μας; Πώς και γιατί φτάσαμε σ’ αυτόν το γόρδιο δεσμό; Τι είναι, άραγε, η Μακεδονία; Ερωτήματα που επανέρχονται και θα επανέρχονται. Και κάποτε θα γίνονται αμείλιχτα. Απαντήσεις στο επίμαχο αυτό θέμα θα δοθούν την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του Μακρυγιάννη.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Άρτας παρουσιάζει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα το βιβλίο του Γιάννη Αναγνώστου «Το μετέωρο βήμα της Μακεδονίας (1870 – 1945)». Για το συγγραφέα και ο βιβλίο θα μιλήσουν η Δώρα Χουλιάρα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο Κώστας Κωσταβασίλης, φιλόλογος του 1ου Λυκείου Άρτας, και ο Γιώργος Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει η Φανή Φωτιάδη, φιλόλογος.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Αναγνώστου, διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, έχει ζήσει για αρκετά χρόνια στη Δυτική Μακεδονία και έχει εργαστεί σε σχολεία της Φλώρινας. Το γεγονός αυτό υπήρξε η σημαντικότερη αφορμή για να ξεκινήσει την έρευνα και να εντρυφήσει στα άδυτα «της μακεδονικής ψυχής κα της ιστορικής πορείας στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια της Μακεδονίας», όπως σημειώνει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου. Η σχέση του συγγραφέα με το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι μια τυπική έρευνα για να δοθούν απαντήσεις στα ποικίλα ερωτήματα σχετικά με το πρόβλημα. Είναι κυρίως μια σχέση βιωματική. Κι αυτό είναι που έχει την ιδιαίτερη σημασία του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος

Μεταβιβάζεται 'Αδεια Ταξί

Μοντέλο αυτοκινήτου Volkswagen Passat του 2005, 1900cc
Τιμή συζητήσιμη
Τηλ. 6955659939

-----------------------------------------------------------------

ΠΩΛEITAI EKTAΣH ΣYNOΛIKOY EMBAΔOY 6800 T.M. ΣTON AΓIO ΔHMHTPIO ΠETA APTAΣ. ΔEYTEPH ΓPAMMH EΠI THΣ EΘNIKHΣ OΔOY APTAΣ – TPIKAΛΩN, 100 METPA AΠO THN EIΣOΔO AΓIOY ΔHMHTPIOY.
OIKOΔOMEI 400 TM ΓIA OIKIA.
KATAΛΛHΛO KAI ΓIA ΔYO AΓOPAΣTEΣ KAΘΩΣ EXEI ΔYO ΣYMBOΛAIA 4000 TM KAI 2800 TM.
ΤΗΛ. 6975 863618

Σύνδεση μελών

Go to top