Με πλήθος κόσμου έγινε η επιστημονική εκδήλωση στα πλαίσια των γιορτών Σέλτσου 2015 στην ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη με θέμα: "άνθρωπος και ζωονόσοι".

Ο κτηνίατρος και προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας Άρτας κος Μανώλης Άγγελος ανέλυσε τις πιο συχνές ζωονόσους και στην συνέχεια ο καθηγητής κος Μπασιούκας Κων/νος παρουσίασε τις δερματολογικές επιπτώσεις τους,ενώ ο παθολόγος κος Αρκουμάνης Νίκος παρουσίασε τις συχνότερες απ'αυτές που προσβάλουν τον άνθρωπο. Την εκδήλωση καθώς και την συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο καρδιολόγος και συγγραφέας κος Βασίλης Κοίλιας,που άνοιξε την εκδήλωση συνδέοντάς την με το νόημα των ευρύτερων εκδηλώσεων λέγοντας: «14 του Γενάρη 1804,ξεχύθηκαν 8000 Τουρκαλβανοί στην Βρεστενίτσα κάτω,κι από ψηλά αγνάντεψαν οι Σουλιώτες την μοίρα τους,έμελε να μην ησυχάσουν,1148 ψυχές, μάχιμοι και άμαχοι φέροντες όπλο όλοι,εκτός από την ψυχή τους…

Τους κράτησαν μέχρι τον Απρίλη,κι έγραψαν μια ακόμη θυσία, απ’αυτές που οι αδούλωτες ψυχές διαλέγουν μακριά από την ατίμωση. 

Κι αυτοί που χάθηκαν στα γκρεμνά του Νιγκοζιού,και οι άλλοι στα νερά του Άσπρου, κι αυτοί που γαντζώθηκαν στην ζωή με τα απομεινάρια του κορμιού τους και περίσσευμα απ’την ψυχή τους,κούρνιαξαν για λίγο στους Έλληνες, που τους αγκάλιασαν κρυφά,και περίμεναν να μπολιάσουν τα χρόνια που έρχονταν…». Τους καλεσμένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την βοήθειά τους ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κος Περικλής Μίγδος.

 

ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Καινούργια 32 τμ. 2ου ορόφου, δίχωρη, αυτόνομη θέρμανση, στην οδό Μανωλιάσσης 21β κοντά στον Άγιο Νικόλαο Άρτας. Πληροφορίες: Τηλ. 6977 894600 και 6973 764454

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ζητείται λογιστής για μόνιμη θέση σε μηχανογραφημένο λογιστήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση γνώση λογιστικού σχεδίου και 5ετή προϋπηρεσία σε εταιρεία , σε διπλογραφικά βιβλία.

Για πληροφορίες καλέστε στο 26813 06100 (Εσωτερικό 3) ή στο 26810 21354.

ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε., κος Γριμπαβιώτης.

Βιογραφικά στο syfart@otenet.gr

jsn-modulecontainer">

Go to top