Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλα τα παιδιά της Άρτας διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.30 το πρωί στο Επιμελητηριακό Μέγαρο (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου), η Διοίκηση του Επιμελητήριου Άρτας.

Η θεατρική ομάδα «ΑΕΡΟΠΛΙΟ» θα βρεθεί στην Άρτα για μία και μόνο παιδική παράσταση. Το έργο που επιλέξαμε είναι βασισμένο σε έναν εν πολλοίς άγνωστο μύθο και ονομάζεται «Μην τρομάζετε το αηδόνι»!

Μια μουσική, παιχνιδιάρικη και λαμπερή παράσταση που με πολύ τρυφερό τρόπο προσεγγίζει ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, ο σεβασμός, η συνύπαρξη και η αγάπη για τον διπλανό μας.

Μέσα από μια απλή, κωμική ιστορία, με πολλά τραγούδια, χορό και συμμετοχή του κοινού, οι μικροί θεατές, συνομιλούν με τους ηθοποιούς, ταυτίζονται με το αηδόνι, που επειδή είναι σταχτί τα άλλα πουλιά - τα πολύχρωμα- το κοροϊδεύουν, το φοβίζουν και το διώχνουν απ' τα δέντρα.«….Ο δημιουργός το πρόσεξε και ανοίγει το μυστικό συρτάρι του και παίρνει ένα χρυσό κουτί. Εκεί έκρυβε τη μουσική. Νότες, μελωδίες και μουσικές θεσπέσιες. Τις χαρίζει στο πουλάκι που από δω και μπρος μπορεί και τραγουδάει θεϊκά. Έτσι γεννήθηκε το αηδόνι…..». Η συνέχεια επί σκηνής…

Τα εργαστήρια της κούκλας & των Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Στη συνέχεια τα παιδιά θα μεταφερθούν στον κόσμο των ξωτικών και μαζί με τους ηθοποιούς, θα κατασκευάσουν με χαρτί και άλλα πολύχρωμα υλικά, μικρά παιχνίδια και στολίδια για να κρεμάσουν στο  Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους, αλλά και Χριστουγεννιάτικες κούκλες. Το τραπέζι του εργαστηρίου θα γεμίσει με Αι Βασίληδες, Αγγελάκια, ελαφάκια και Χιονάνθρωπους.

 

Κάλαντα

Οι μαθητές της Palso Άρτας, που πρόσφατα εξέδωσαν C.D. με μοναδικό σκοπότη στήριξη του Πρότυπου ΚΕΚ ΑμΕΑ «Αγ. Θεοδώρα» Άρτας -μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Άρτας - θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα Αγγλικά. 

Κλήρωση δωροεπιταγών

Σε μια προσπάθεια για τόνωση της τοπικής αγοραστικής κίνησης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε φέτος, αντί δώρων, να εκδώσει και  να κληρώσει  για τους μικρούς μας φίλους 1 δωροεπιταγή των 150 ευρώ και 10 δωροεπιταγέςτων 50 ευρώ για αγορές από τα καταστήματα της πόλης. Θα ακολουθήσει μπουφέ, με τοπικά προϊόντα, προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων.

«Τα παιδιά της Άρτας χαρίζουν παιxνίδια σε συνομηλίκους τους»

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου η δράση  «Τα παιδιά της Άρτας χαρίζουν παιχνίδια σε συνομηλίκους τους». Μια πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Άρτας για την συγκέντρωση  παιχνιδιών που θα διατεθούν σε παιδιά άπορων οικογενειών με τη στήριξη του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού.

Στόχος είναι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε παιδί να λάβει το  δικό του παιχνίδι.

Τα παιχνίδια - βιβλία συγκεντρώνονται στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου) καθημερινά  από τις 10 έως τις 18 Δεκεμβρίου  8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ.-8.00 μ.μ.

Κάθε παιδί μπορεί να παραδώσει το δικό του παιχνίδι αυτοπροσώπως. Επίσης, απευθυνόμαστε και στους εκπαιδευτικούς σχολείων και φροντιστηρίων της περιοχής μας ώστε να υιοθετήσουν αυτή  την πρωτοβουλία και να συμμετάσχουν ενεργά και αποτελεσματικά στη συγκέντρωση παιχνιδιών και μαζί με τα παιδιά ανά τάξη ή ανά σχολείο να τα παραδώσουν στο Επιμελητήριο. Πληροφορίες: 2681028728.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top