Με τρελό κέφι, πλούσιο σε ιδέες, φαντασία και χιούμορ  πραγματοποιήθηκε το 35ο  Καρναβάλι  Γυναικών Άρτας, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016. Η συρροή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο και πολυπληθέστερο καρναβάλι. 

Η παρέλαση ξεκίνησε με την υπέροχη ομάδα «KrotalArta» που  έδωσε  τον τόνο και τον ρυθμό στο Καρναβάλι. Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιώργο Γεωργίου και την μπάντα του. 

Παρήλασαν 22 πολυπληθή γκρουπ και 10 άρματα με θέματα από την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, με σατιρικές και καυστικές πινελιές που έδωσαν αφορμή για γέλιο και πειράγματα. 

Τα θέματα ήταν: 

Ελλάς το μεγαλείο σου, ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ: Σύλλογος  «Μακρυγιάννης», Του  φρου - φρου μας ο χαβάς : Σύλλογος Γυναικών Φιλοθέης «Εσπερίδες, Πειρατές και Πειρατίνες: Αθλητικός Σύλλογος «ΠΥΡΡΟΣ», Μας τάξατε λαγούς με πετραχήλια: Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκα «Άγιος Νικόλαος», Φύκια για μεταξωτές κορδέλες:  5ο Δημοτικό Σχολείο, Disco Girls:  Χορευτική ομάδα “Armonia Αrta”, Nτόμινο:  Σκοτεινές δυνάμεις μας κυβερνούν, Σωματοφύλακες: Φροντιστήριο «Κοντοδήμα», Summer time: Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα - Κωνσταντίνου», Οι Χιονονιφάδες του Θεσπρωτικού : Γκρουπ από το Θεσπρωτικό, Γουρούνι στο σακί, Day of Dead:  Γυμναστήριο Gym G, Για τα πανηγύρια: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φιλοθέης, Ινδοί επιχειρηματίες : Μαθητές  και Μαθήτριες του 3ου Λυκείου Άρτας,   Οι αγρότισσες  στα  μπλόκα ,  Αλλαλούμ και ότι να’ ναι, Ήμουν και εγώ στην ουρά του ΑΤΜ:  Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», Καμαριέρες του Ξενία  -  Aνοίγουμε και προσλαμβάνουμε - Κουσή για αιτήσεις, Κάτι ψήνεται… κάποιος καίγεται:  5ο Γυμνάσιο Άρτας, Η συμμορία της Χιονάτης: «Κyratsistas», Σύλλογος Καταχρεωμένων Αγαλμάτων (Σ.ΚΑΤ.Α): «Κίσσες».

Μετά την παρέλαση τα γκρουπ ξεφάντωσαν μέχρι τελικής πτώσεως στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» αλλά και σε όλα τα μπαρ, τα ουζερί και τα café της πόλης. Η πόλη έζησε μια  χαρούμενη καρναβαλική βραδιά.

 

TO ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΑΡΤΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ:

• To Δήμο Αρταίων, το Δήμαρχο κ. Xρήστο Τσιρογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης κ. Νίκο Λιόντο, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που ανέλαβε την επισκευή και τη μεταφορά των αρμάτων. Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την κατασκευή δύο νέων αρμάτων, την επισκευή και τη μεταφορά των παλιών.

• Τα «KrotalArta» για την υπέροχη  ρυθμική έναρξη του Καρναβαλιού μας. 

• Τον Αλέξη Κατσαδωράκη που φρόντισε να χορέψει όλο το καρναβάλι στις μουσικές επιλογές του.

• Tη Σούλα Σερδενέ για την επιτυχημένη παρουσίαση της παρέλασης.

• Την Μελίντα Πανταζή για τη σχεδίαση όλου του έντυπου υλικού του Καρναβαλιού.

• Το χορηγό της αφίσας, το ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΑΡΤΑΣ (τηλ. 26810 78332 & 78333) 

• Τις  φωτογραφικές  ομάδες  ΦωτΟΑρτ και ΦΟΑ που ακολούθησαν «κατά πόδας» τις δράσεις των καρναβαλιστών. 

• Τον  ART TV που κάλυψε απ’ ευθείας την παρέλαση και απόλαυσαν το καρναβάλι και οι αραχτοί στον καναπέ. 

• Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τοπικά και όχι μόνο για τη συνεχή ενημέρωση και την αμέριστη υποστήριξη. 

Και  τις οι εταιρείες που με κάθε τρόπο έδωσαν ένα «χέρι βοηθείας» για την πραγματοποίηση του καρναβαλιού: 

• Το εργαστήριο ξύλου «ΜΕΛΙΝΤΑΡΙΣ» 

• Τα Αρτοποιεία «ΣΟΥΛΗΣ»  

• Το café “Vegera”

• Την εταιρεία αυτοκινήτων Γ. Καψιώχας ΑΒΕΕ 

• Την εταιρεία «Χαντζόπουλος Βασίλης» - Ζαχαρώδη προϊόντα – Γέφυρα     Καλογήρου

Ο κόσμος έχει αγαπήσει το καρναβάλι και συρρέει για να το παρακολουθήσει, να το απολαύσει, να γελάσει και να διασκεδάσει. Είναι μια μεγάλη γιορτή χαράς και γέλιου για την πόλη. Μια γιορτή που αντέχει στο χρόνο γιατί είναι φτιαγμένη από ωραία υλικά: από δημιουργική φαντασία και μεράκι, από αγάπη για τον τόπο, από χιούμορ και από καλοπροαίρετη σάτιρα που σπάει κόκαλα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top