«Εγγυητής και ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων, είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο πρόσφατο παρελθόν και έχει επιτύχει σε τέτοιες δύσκολες αποστολές».

Αυτή είναι η άποψη της υποψήφιας βουλευτού Άρτας του ΠΑΣΟΚ ΒΙΚΥΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, η οποία, μας παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

 

Κυρία Βασιλάκη, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν, στην απόφαση συμμετοχής, στο ψηφοδέλτιο Άρτας του ΠΑΣΟΚ;

Στην πολιτική δίνεις το παρόν, όπου είσαι χρήσιμη κι όταν επιβάλλεται από τις επικρατούσες συνθήκες. Διανύουμε περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, διανύουμε δύσκολους καιρούς και οι απρόσμενες, αδικαιολόγητες και ανούσιες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όχι μόνον δεν δίνουν διέξοδο στο πρόβλημα, αλλά το οξύνουν ακόμα περισσότερο και θα έλεγα και επικίνδυνα. Ανταποκρίθηκα στο προσκλητήριο του ΠΑΣΟΚ με συναίσθηση της απόλυτης ατομικής ευθύνης μου, έναντι της κρίσιμης κατάστασης που διαμορφώνεται.

 

Ποια θα είναι η προσωπική σας συμβολή, σε αυτή την προσπάθεια;

Σίγουρα δεν θα είναι συμβολική. Θα δουλέψω όπου και όπως χρειαστεί, για να στηρίξω το κόμμα μου και σε αυτή τη δοκιμασία, για να συμβάλω, σε τοπικό επίπεδο, στις κοινές προσπάθειες ανασυγκρότησης, ανανέωση και διεύρυνσης της δημοκρατικής μας παράταξης.

 

Ποιος θα είναι ο κύριος στόχος του ΠΑΣΟΚ, σε αυτές τις εκλογές;

Να καταστεί ένας ισχυρός πολιτικός φορέας, που θα καλύπτει το χώρο μεταξύ της Ν.Δ. και της ιδεοληπτικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Να έχει ισχυρή παρουσία στην επόμενη Βουλή, να είμαστε η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη της Βουλής. Αυτό είναι αναγκαίο και το επιβάλλουν πλέον οι συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη εγγύησης, σιγουριάς και αξιοπιστίας, είναι πόλος που ενώνει και δεν διασπά δυνάμεις και προσπάθειες.

 

Ως κόμμα θα αναλάβετε μετεκλογικά πρωτοβουλίες για κυβερνητικές συνεργασίες;

Είμαστε υπέρ των συνεργασιών, το αποδείξαμε περίτρανα τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας σε κυβέρνηση συνεργασίας με Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, αποκτήσαμε εμπειρία και είμαστε η πολιτική δύναμη, που εγγυάται την ομαλή πορεία, τέτοιων προσπαθειών. Άλλωστε ο ίδιος ο λαός επέβαλε αυτές τις συνεργασίες και το ίδιο θα κάνει και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

 

Σας φοβίζουν οι ευθύνες;

 Όχι, διότι τα προβλήματα της χώρας, έγιναν πλέον εθνικά και δεν έχουμε την πολυτέλεια επιλογής εκείνων των κομμάτων που θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε. Μπροστά μας υπάρχουν οξυμμένα και σοβαρά προβλήματα, που καθορίζουν το μέλλον μας και σαν τέτοια, χρήζουν την συνεργασία όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας.

 

Συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι σε μια επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί αφενός μεν είναι το κόμμα που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το 3ο μνημόνιο και αφετέρου, γιατί είναι ένα μεγάλο κόμμα, που οφείλει να αναλαμβάνει και να συμμετέχει ενεργά στις εθνικές πλέον προσπάθειές μας, για να απαλλαγούμε από την κρίση.

 

Αισιοδοξείτε;

Προσωπικά ελπίζω και αισιοδοξώ ότι την επομένη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, θα προκύψει μια ευρύτατη κυβέρνηση συνεργασίας, ισχυρή και δυναμική, ώστε να αγωνιστεί πιο αποτελεσματικά, για την επίλυση των προβλημάτων, που μας δημιούργησε η κρίση. Και αυτά τα προβλήματα, αγγίζουν την κάθε ελληνική οικογένεια και τον καθένα μας χωριστά.

 

Εσείς που θα ρίξετε το βάρος σας;

Να σταματήσει η ανεργία, να μην γίνονται μετανάστες οι νέοι μας, να σταματήσουν τα «λουκέτα» σε καταστήματα και επιχειρήσεις και ο ανελέητος διωγμός της μικρομεσαίας τάξης και της αγροτιάς, να επαναλειτουργήσει το κοινωνικό κράτος, να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι συνάνθρωποί μας, να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, να εξυγιανθεί το Ασφαλιστικό Σύστημα, να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και πολλά άλλα που αφορούν την καθημερινότητα και το παρόν και το μέλλον μας.

 

Πως θα το πετύχετε αυτό;

Με ανασύνταξη των δυνάμεών μας, με μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς λειτουργίας του κράτους και όχι μόνον, με πάταξη της φοροδιαφυγής, με διαφάνεια στην άσκηση της εξουσίας, με εκσυγχρονισμό του κράτους. Τότε μόνον θα έρθει η ανάπτυξη, που είναι και η μόνη διέξοδος επίλυσης όλων των προβλημάτων μας.

 

Το προσωπικό σας μήνυμα;

Καλώ όλους τους φίλους και γνωστούς και όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, σε όλες τις δημοτικές εκλογές που συμμετείχα, για το Δήμο Αρταίων, σε αυτές τις εκλογές, να συστρατευθούν μαζί μας, να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που εκφράζει τη συνέπεια, την σταθερότητα και την ευθύνη έναντι των υποχρεώσεών του στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και ο ρεαλισμός και όχι  η διαμαρτυρία και ο ωχαδελφισμός. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πρέπει να είναι η επιλογή αυτής της αναμέτρησης, γιατί είναι δύναμη ρεαλισμού, ευθύνης και αξιοπιστίας, γιατί θα αποτελέσει τον… «χρυσό κρίκο» δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας, την επομένη των εκλογών, που είναι απολύτως αναγκαία και απαραίτητη για την χώρα μας. Σας ευχαριστώ!

  

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top